LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 15 Δεκεμβρίου 2021 17:09

Νότιο Σουδάν: δεκάδες νεκροι από άγνωστη νόσο

Ανησυχία στην χώρα για την ασθένεια που "θερίζει" ανθρώπινες ζωές.

νύφη - Νότιο Σουδάν - δημοπρασία - facebook

Χαρακτηριστικό είναι πως η ρωσική ρυθμιστική αρχή προστασίας της υγείας του καταναλωτή Rospotrebnadzor ανακοίνωσε σήμερα ότι παρακολουθεί προσεκτικά την κατάσταση αναφορικά με μια άγνωστη νόσο που εμφανίσθηκε στο Νότιο Σουδάν, μετά την σχετική είδηση που μετέδωσε χθες, Τρίτη, ο ραδιοφωνικός σταθμός της Νοτίου Αφρικής SABC.

Μάλιστα ο ίδιος σταθμός μετέδωσε πως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει ήδη αποστείλει στην πολιτεία Τζονγκλέι του Νότιου Σουδάν, η οποία έγινε το επίκεντρο της νόσου, ειδική ομάδα για να πραγματοποιήσει έκτακτες έρευνες.

Σύμφωνα με τον νοτιοαφρικανικό ραδιοσταθμό, τουλάχιστον 89 άτομα έχουν πεθάνει τις τελευταίες εβδομάδες από μια άγνωστη ασθένεια στο ανατολικό τμήμα του Νοτίου Σουδάν.

Διεθνείς οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο Νότιο Σουδάν ανάφεραν ότι τουλάχιστον 89 άτομα πέθαναν από την νόσο αυτή. Από την πλευρά τους οι τοπικές αρχές κάνουν λόγο για πλήθος θανάτων από την νόσο, η φύση της οποίας δεν έχει καταστεί δυνατόν να προσδιορισθεί.

Οι περισσότεροι από τους νοσήσαντες διαβιούν σε περιοχές, οι οποίες είχαν πληγεί το 2021 από τις μεγαλύτερες πλημμύρες των τελευταίων 60 ετών. Αρχικά είχε θεωρηθεί ότι πρόκειται ενδεχομένως για κρούσματα χολέρας, αλλά αυτό δεν επιβεβαιώθηκε.

Σήμερα η ρωσική ρυθμιστική αρχή προστασίας της υγείας του καταναλωτή Rospotrebnadzor ανακοίνωσε ότι παρακολουθεί προσεκτικά την κατάσταση με την άγνωστη νόσο στο Νότιο Σουδάν, επισημαίνοντας ότι οι κίνδυνοί να μεταδοθεί η νόσος στην Ρωσία πρακτικά δεν υφίστανται.

«Η Rospotrebnadzor παρακολουθεί προσεκτικά την κατάσταση στο Νότιο Σουδάν. Τα μέτρα υγειονομικής προστασίας στην επικράτεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην παρούσα περίοδο μας επιτρέπου να αποφύγουμε την μεταφορά στην χώρα μολυσματικών ασθενειών από χώρες της Αφρικής, ιδιαίτερα από το Νότιο Σουδάν (δεν υπάρχει άμεση αεροπορική σύνδεση). Ο κίνδυνος διάδοσης της εν λόγω ασθένειας στην επικράτεια της Ρωσίας πρακτικά δεν υπάρχει», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ρωσικής ρυθμιστικής αρχής.

Ειδήσεις σήμερα:

Μένιος Φουρθιώτης: Συνελήφθη στο Περιστέρι

Τσιόδρας: Η αντιμετώπιση της πανδημίας απαιτεί ενότητα και ομοψυχία

Κακοκαιρία “Κάρμελ”: έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για επιδείνωση του καιρού

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ρωσία: Συνελήφθη δημοσιογράφος επειδή συνεργαζόταν με τον Ναβάλνι15:16Κρήτη: Συνελήφθη με εκατοντάδες κροτίδες15:02Τούρκος ιστορικός: Η Αγία Σοφία δεν κάνει για ναμάζι14:48ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο “χάρτης πληρωμών” μέχρι την Μεγάλη Πέμπτη14:34Πρόεδρος Παλαιστίνης: Μόνο οι ΗΠΑ μπορούν να σταματήσουν την επίθεση του Ισραήλ14:20“Peaky Blinders”: Πότε ξεκινάνε τα γυρίσματα της ταινίας14:06Υπουργικό Συμβούλιο: Τα θέματα της συνεδρίασης13:52Βρούτσης: Καμιά ανοχή σε παραβατικές συμπεριφορές13:38Μυστική συνάντηση Γεραπετρίτη - Φιντάν στο Λονδίνο13:24Ζώδια - Λίτσα Πατέρα: Οι προβλέψεις της εβδομάδας (βίντεο)13:10Θεσσαλονίκη: 40χρονη κατήγγειλε τον σύντροφό της ότι την ανάγκαζε να εκδίδεται και την κακοποιούσε12:56“Ψυχοκόρες”: Νέα επεισόδια την Μεγάλη Εβδομάδα (εικόνες)12:42ΟΠΕΚΑ: Την Μεγάλη Τρίτη πληρώνονται 18 επιδόματα12:29Πέθανε ο Στράτος Σεφτελής12:15Κρήτη: Βράχος αποκολλήθηκε κι έπεσε σε αυτοκίνητο με 3 επιβάτες12:02“Αρένα”: Πάσχα Ορθόδοξων και Καθολικών σε Σύρο, Τήνο, Κέρκυρα11:48Σιδηροδρομικό δίκτυο: 15 παρεμβάσεις για τη μεταρρύθμιση και τον εκσυγχρονισμό του 11:35Μπάιντεν για Τραμπ: Έχω για αντίπαλο ένα ανήλικο παιδί11:21Μπάγερν Μονάχου – Κέιν: Ο “χρυσός” ειδικός όρος στο συμβόλαιο του11:07Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε διαμέρισμα, νοσηλεύονται με εγκαύματα πυροσβέστης και ένοικος10:54
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο