LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /LifeΔημοσίευση: 13 Δεκεμβρίου 2021 11:33

“Το Πρωινό” - Κάρθριν Ράιλι: η πρώτη τρανς καθηγήτρια στην Ελλάδα (βίντεο)

Τι λέει στους Γ. Λιάγκα και Φ. Σκορδά για την φυλομετάβαση, τον “άγριο τρόπο” με τον οποίο την έμαθαν  οι γονείς της, το bullying και τον φόβο για την δουλειά της, μετά την αποκάλυψη της πραγματικής ταυτότητας της

Το Πρωινό - Κάθριν Ράιλι

Στην εκπομπή «Το Πρωινό» ήταν καλεσμένη την Δευτέρα η πρώτη τρανς καθηγήτρια στην Ελλάδα, η Κάθριν Ράιλι, που διδάσκει αγγλικά σε φροντιστήριο, στην Αττική.

Όπως είπε γεννήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο Σικάγο, εξομολογούμενη πως «όταν έκανα την φυλομετάβαση μου, πάρα πολλοί συγγενείς με έκαναν πέρα. Είπα θα πρέπει να βάλω πίσω το παράπονο μου και να συνεχίσω. Είχαν ένα παιδικό φίλο που με στήριξε πάρα πολύ, σε περίοδο που είχα υποστεί μεγάλο bullying. Σκοτώθηκε σε τροχαίο και ουσιαστικά πήρα την ευχή των γονιών του και πήρα το επώνυμο τους, το Ράιλι δεν είναι το οικογενειακό μας όνομα». 

«Σε ηλικία 8-9 ετών αισθάνθηκα διαφορετικά, όχι μόνο τι ρούχα ήθελα να φορέσω ή με τι παιχνίδια θα παίξω, αλλά πως αισθανόμουν μέσα μου; Την εποχή εκείνη είχα μπερδέψει την ταυτότητα μου. Σε μικρή ηλικία η μαμά μου με κούρευε και έλεγα θέλω να έχω μακριά μαλλιά, όπως τα κορίτσι. Ήθελα να φορέσω ένα ωραίο φόρεμα που έβλεπα και γενικώς να κάνω ότι κάνουν τα κορίτσια. Αυτό είναι η ταυτότητα φύλου. Σε ότι αφορά τον σεξουαλικό προσανατολισμό, θα μπορούσαν να μου αρέσουν οι άνδρες ή οι γυναίκες ή να μου αρέσουν και τα δύο φύλα. Εμένα μου αρέσουν οι άνδρες και είμαι straight. Θα μπορούσαν να μου αρέσουν οι γυναίκες και να είμαι λεσβία», είπε η Κάθριν Ράιλι.

Όπως συμπλήρωσε, «δεν είχα ανοιχτεί καθόλου στους δικούς μου ανθρώπους. Φοβόμουν να ανοιχτώ, ήταν άλλα τα στερεότυπα τότε. Έλεγα «να απογοητεύσω» τον μπαμπά μου και την μητέρα μου. Η μητέρα μου είχε καταλάβει κάτι. Δεν θα έλεγα ότι είχα τα καλύτερα σχολικά χρόνια, υπέστην πολύ bullying».

«Σε ηλικία 30 ετών ήμουν εγώ, όταν το έμαθαν οι γονείς μου και το έμαθαν με βίαιο τρόπο. Έκανα «διπλή ζωή» τότε, το έμαθαν κάποια ξαδέλφια μου και το είπαν στους γονείς μου. Η μαμά μου το πήρε πιο βαριά, για έξι μήνες ήταν σε κατάθλιψη. Με αγαπάει πολύ. Φοβόταν πολύ για μένα, πως θα με αντιμετωπίσει η κοινωνία. Ο μπαμπάς μου με στήριξε, αλλά με ρώτησε «τι δουλειά θα κάνεις; Πως θα ζήσεις;» και προβλημάτισε και μένα. Αλλά ευτυχώς δεν αντιμετώπισα πρόβλημα να βρω δουλειά», αφηγήθηκε, συνομιλώντας στο «Πρωινό»  με την Φαίη Σκορδά και τον Γιώργο Λιάγκα.

Σε ότι αφορά την αποδοχή της από τα παιδιά, είπε «Το χειρότερο που έχω ακούσει από παιδιά είναι γιατί η φωνή μου είναι τόσο χοντρή και τους το έχω εξηγήσει. Όλα τα παιδιά ξέρουν ότι είμαι τρανς. Με αγαπούν πολύ. Όταν αποκαλύφθηκε σε όλους ότι είμαι τρανς, φοβήθηκα ότι θα χάσω την δουλειά μου, αλλά αμέσως τα παιδιά ήρθαν κοντά μου και μου είπαν “μείς σας αγαπάμε γιατί είστε καλή κυρία”».

Ειδήσεις σήμερα:

ΚΙΝΑΛ: Ο Παπανδρέου και το ζεϊμπέκικο μετά την ήττα (βίντεο)

Μετάλλαξη Όμικρον: νέα κρούσματα στην Ελλάδα

“Εξοικονομώ 2021”: η πλατφόρμα κάνει πρεμιέρα την Δευτέρα

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑπόστολος Βεσυρόπουλος: Πέθανε από ανακοπή ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔΣήμερα 14:30 | Ειδήσεις

Δεν τα κατάφερε ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος

Ο Γιώργος Μαζωνάκης πήρε οριστικά εξιτήριο από το ΔρομοκαΐτειοΣήμερα 17:10 | Ειδήσεις

Υπενθυμίζεται ότι ο τραγουδιστής είχε λάβει θεραπευτική άδεια την περασμένη Δευτέρα, περιμένοντας την απόφαση που έγινε γνωστή σήμερα Πέμπτη.

Ιός Δυτικού Νείλου: Δυο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την τελευταία εβδομάδαΣήμερα 16:32 | Ειδήσεις

Σε ποιους δήμους εκτιμάται ότι εκτέθηκαν οι πολίτες στον ιό του Δυτικού Νείλου σύμφωνα με την έκθεση του ΕΟΔΥ.

Ρόδος: Χειροπέδες σε 75χρονο επειδή ο σκύλος του σκότωσε 10 κότεςΣήμερα 18:56 | Ειδήσεις

Σε βάρος του 75χρονου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για το περιστατικό και παραπέμφθηκε στις αρμόδιες αρχές.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Έκτακτα μέτρα με εντολή Γ. Κεφαλογιάννη αύριο και σε αυξημένη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός23:59Ριέκα – ΠΑΟΚ: Έχασε… αλλά δεν χάθηκε ο “Δικέφαλος”23:47Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός προειδοποιεί νοσοκομεία και ΜΚΟ να εκκενώσουν το βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα23:35Παναθηναϊκός – Σάμσουνσπορ: Νίκη με ανατροπή για το “τριφύλλι”23:21Άντερλεχτ – ΑΕΚ: Η “Ένωση” έμεινε… όρθια στις Βρυξέλλες23:07Τραμπ: Θα βγω περιπολία στην Ουάσιγκτον με την Αστυνομία και τον στρατό22:53Το Σάββατο η κηδεία του Απόστολου Βεσυρόπουλου22:40Τρίκαλα: Οδηγός ΙΧ παρέσυρε άνθρωπο σε αναπηρικό αμαξίδιο και τον εγκατέλειψε22:26Ο Ζελένσκι κατηγορεί τη Ρωσία ότι προσπαθεί να αποφύγει τη διοργάνωση μιας συνάντησης με τον Πούτιν22:13Λιμενικό Σώμα - K-9 Ugly: “Έφυγε” η όμορφη… άσχημη (εικόνες)21:59Τσίπρας στη Le Monde: Ήρθε η ώρα να αποκαλύψω την αλήθεια για το δημοψήφισμα το 201521:43Σουηδία: Η ιστορική εκκλησία της Κιρούνα μεταφέρθηκε οδικώς για 5 χιλιόμετρα! (εικόνες)21:26Δυτική Όχθη: Δεκάδες χώρες της Δύσης καταδικάζουν το εποικιστικό σχέδιο του Ισραήλ21:12ΑΑΔΕ: Πάνω από 100 παραβάσεις σε μία εβδομάδα σε επιχειρήσεις δημοφιλών τουριστικών προορισμών20:55Φωτιά στη Σύμη – Μεταφέρονται πυροσβέστες από την Ρόδο20:41Ρόδος: Χειροπέδες σε 75χρονο επειδή ο σκύλος του σκότωσε 10 κότες20:26Κρήτη: Σκάφος της Frontex εντόπισε σκάφος με δεκάδες μετανάστες20:10Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή19:55ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο χάρτης πληρωμών έως τις 22 Αυγούστου19:42Ήπειρος: Σε 38 σχολεία δεν θα χτυπήσει το κουδούνι την νέα σχολική χρονιά19:28
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο