LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 12 Δεκεμβρίου 2021 07:28 | Ανανέωση: 12 Δεκεμβρίου 2021 07:29

Κακοκαιρία - ΗΠΑ: φονική κατάρρευση αποθήκης της Amazon (εικόνες)

Δεκάδες εργαζόμενοι απεγκλωβίστηκαν από τα συντρίμμια. Θρήνος και τεράστιες καταστροφές από τους ανεμοστρόβιλους που «σάρωσαν» πολλές Πολιτείες.

ΗΠΑ - ανεμοστρόβιλοι - αποθήκες amazon

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν κατέρρευσε αποθήκη του κολοσσού του ηλεκτρονικού εμπορίου Amazon εξαιτίας των ανεμοστρόβιλων που έπληξαν το κεντρικό και το νότιο τμήμα των ΗΠΑ, ανακοίνωσε χθες Σάββατο ο επικεφαλής του πυροσβεστικού σώματος της Έντουαρντσβιλ (Ιλινόι), όπου βρίσκεται το κτήριο.

«Επιβεβαιώσαμε πως 45 μέλη του προσωπικού κατάφεραν να βγουν από το κτήριο, εκ των οποίων ένα χρειάστηκε να διακομιστεί αεροπορικώς σε νοσοκομείο της περιοχής για περίθαλψη, ενώ έξι σκοτώθηκαν», ανέφερε ο Τζέιμς Γουάιτφορντ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο επικεφαλής της πυροσβεστικής στην πόλη 25.000 κατοίκων διευκρίνισε εξάλλου ότι η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης τερματίστηκε νωρίτερα χθες και πως πλέον η έρευνα πέρασε στη φάση της αναζήτησης πτωμάτων. 

ΗΠΑ - ανεμοστρόβιλοι - αποθήκες amazon

Η ανακοίνωσή του αυτή αφήνει να πλανάται η ανησυχία πως ο απολογισμός των θυμάτων της κατάρρευσης θα γίνει ακόμη πιο βαρύς τα επόμενα εικοσιτετράωρα. Η επιχείρηση αναμένεται να διαρκέσει άλλες τρεις ημέρες. 

Μεγάλο μέρος της οροφής της εγκατάστασης λείπει· τοίχοι μέσα στο κτήριο έχουν καταρρεύσει.

ΗΠΑ - ανεμοστρόβιλοι - αποθήκες amazon

Εκπρόσωπος της Άμαζον εξέφρασε στο Γαλλικό Πρακτορείο «βαθιά θλίψη» για την «είδηση πως μέλη της οικογένειάς μας (σ.σ. του προσωπικού της επιχείρησης) έχασαν τη ζωή τους» εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων στην Έντουαρντσβιλ, διαβεβαώνοντας πως «συνεχίζουμε να προσφέρουμε υποστήριξη στους υπαλλήλους μας και στους εταίρους μας στην περιοχή».

Ο –ακόμη προσωρινός– απολογισμός των θυμάτων των ανεμοστρόβιλων και των σφοδρών βροχοπτώσεων που έπληξαν πέντε αμερικανικές πολιτείες έχει φθάσει πλέον τους τουλάχιστον 83 νεκρούς. Εκφράζονται φόβοι πως θα ξεπεράσει τα 100 θύματα.

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: μπόρες, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Κυριακή

Κακοκαιρία - Εύηνος: πτώση γέφυρας του ΟΣΕ και καθίζηση στον δρόμο (εικόνες)

Ουκρανία: “Τελεσίγραφο” Μπάιντεν στον Πούτιν

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φλώρος: Απολογία για την επίθεση στον Γραμμένο08:49Φρεγάτα Ύδρα: Κατέρριψε drone στον κόλπο του Άντεν08:36Καταγγελία για σβήσιμο τσιγάρου στο πρόσωπο μαθητή: “Εκπαιδευτικοί γνώριζαν πως δεν ήταν το μόνο περιστατικό”08:22Κηφισός: “Μποτιλιάρισμα” δεκάδων χιλιομέτρων λόγω τροχαίων08:09“The 2Night Show” – Βρεττός: Δεν με ενδιαφέρει να γίνω παρουσιαστής07:55Εορταστικό ωράριο: Αυλαία κάνει σήμερα στα εμπορικά καταστήματα07:42“Καλημέρα Ελλάδα:” Ο Φλώρος διαψεύδει τη γροθιά στον Γραμμένο, μέσω της δικηγόρου του07:28“The 2Night Show”: Η Μαρία Ιορδάνοβα και η Μαρίνα Μπομπέτσι για το viral “Scorpios”07:15Γιώργος Γεννηματάς: ο εμπνευστής του ΕΣΥ07:01Rapid test δωρεάν την Πέμπτη σε 186 σημεία06:48Τροχαίο δυστύχημα στην Ημαθία06:34Εορτολόγιο - 25 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα06:21Καιρός: Σκόνη, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη06:07Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Πήραν το πλεονέκτημα έδρας οι “ερυθρόλευκοι”00:12Πειραιάς: Έπεσε στη θάλασσα ενώ επιβιβαζόταν στο πλοίο23:58Λονδίνο: αφηνιασμένα άλογα έσπειραν τον πανικό στους δρόμους της πόλης (βίντεο)23:45Παρά-Κολύμβηση: Μιχαλεντζάκης και Σταματοπούλου πήραν αργυρά μετάλλια23:18Νίσυρος - Κασσελάκης: Ο Σαϊμίρ και ο γιος του κατήγγειλαν ένα κατ’ εξακολούθηση έγκλημα (βίντεο)23:04Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”22:51Αστικά λεωφορεία: “Πρεμιέρα” για ανέπαφες πληρωμές στις γραμμές του Αεροδρομίου22:38
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο