LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 11 Δεκεμβρίου 2021 19:14 | Ανανέωση: 11 Δεκεμβρίου 2021 19:21

Παναθηναϊκός – Ατρόμητος: επιστροφή στις νίκες για το “τριφύλλι”

Οι γηπεδούχοι πήραν σχετικά εύκολα τους βαθμούς της νίκης και πάτησαν… τετράδα μετά από καιρό.

Παναθηναικός - Ατρόμητος

Ο Παναθηναϊκός πέρασε ένα μάλλον... ήσυχο απόγευμα κόντρα στον Ατρόμητο στο 600ό παιχνίδι του στο «Απόστολος Νικολαΐδης» για το πρωτάθλημα, επικρατώντας εύκολα κι απλά με 2-0 στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής.

Το «τριφύλλι» επέστρεψε στα «τρίποντα» -μετά την ήττα της περασμένης Κυριακής από την ΑΕΚ- και «πάτησε» για πρώτη φορά μετά από καιρό στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας, έχοντας έναν αγώνα περισσότερο. Ο Καρλίτος με κεφαλιά και ο Παλάσιος με δυνατό σουτ, διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα για τους «πράσινους», που είδαν τον Μπαρτ Σένκεφελντ (μπήκε αλλαγή στο 81’) να επιστρέφει σε δράση έπειτα από 7 μήνες.

Οι παίκτες του «τριφυλλιού» είχαν στο πρώτο 20λεπτο «θέματα» στην κυκλοφορία της μπάλας μετά τη μεσαία γραμμή, απέναντι σε έναν Ατρόμητο που είχε πολύ χαμηλά τις γραμμές του, έδωσε την κατοχή στους «πράσινους» και επέλεξε να παίξει με πολλούς παίκτες πίσω απ’ την μπάλα.

Οι «πράσινοι» άρχισαν να λειτουργούν πολύ καλύτερα όταν πέρασε ο Αϊτόρ στο δεξί «φτερό» της επίθεσης (με τον Παλάσιος να μετακινείται αριστερά), καθώς ο Ισπανός βρήκε περισσότερους χώρους για να δημιουργήσει ρήγματα, έχοντας ως στήριγμα και τα «ανεβάσματα» του Σάντσες.

Από τα πόδια του Αϊτόρ προήλθε και το πρώτο γκολ του Παναθηναϊκού, όταν στο 31’ έβγαλε μία πολύ «γλυκιά» σέντρα απ’ τα δεξιά με το ανάποδο πόδι, η μπάλα πέρασε πάνω απ’ τον Χατζηισαΐα κι ο Καρλίτος με κεφαλιά από κοντά έκανε το 1-0 για τον Παναθηναϊκό.

Παρά το γκολ που δέχθηκε, ο Ατρόμητος δεν άλλαξε τακτική, παραμένοντας πολύ «μαζεμένος» πίσω και στο 35’ ο Παναθηναϊκός έχασε τεράστια ευκαιρία για να «κλειδώσει» το προβάδισμα νίκης, όταν από πολύ ωραία συνεργασία και (νέα) χαμηλή σέντρα του Αϊτόρ από τα δεξιά, ο Παλάσιος ολομόναχος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Γιαννιώτη που απέκρουσε σε κόρνερ με τα πόδια.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Περιστερίου είχε την πρώτη τελική της στο 48’, όταν ο Σπιριντόνοβιτς βρήκε λίγο χώρο και σούταρε, αλλά ο Μπρινιόλι μπλόκαρε σταθερά, ενώ στο 55’ από πολύ καλή συνεργασία και σέντρα του Σάντσες από τα δεξιά, ο Καρλίτος έπιασε κεφαλιά ολομόναχος, χωρίς να αιφνιδιάσει τον Γιαννιώτη.

Οι αλλαγές του Γιοβάνοβιτς «τόνωσαν» μεσοεπιθετικά τον Παναθηναϊκό, που έφτασε στο δεύτερο γκολ στο 75ο λεπτό. Ο Παλάσιος πήρε την μπάλα στα αριστερά, κέρδισε χώρο με την ντρίμπλα του και με πολύ δυνατό σουτ νίκησε τον Γιαννιώτη κάνοντας το 2-0 και «τελειώνοντας» ουσιαστικά το παιχνίδι.

Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

Κίτρινες: Βιγιαφάνιες - Βασιλαντωνόπουλος, Μουνίθ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες, Βέλεθ, Σάρλια (81’ Σένκεφελντ), Χατζηθεοδωρίδης, Ρούμπεν, Μαουρίσιο (65’ Αλεξανδρόπουλος), Παλάσιος (84’ Βιτάλ), Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ (65’ Χατζηγιοβάνης), Καρλίτος (66’ Μακέντα).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Παράσχος): Γιαννιώτης, Στρούγγης (68’ Μπεντινέλι), Χατζηισαΐας, Μαυρομμάτης, Βασιλαντωνόπουλος, Χαρίσης (68’ Νάτσος), Μουνίθ (79’ Γκαλβάο, 88’ λ. τρ. Τζαβίδας), Σάλομον (79’ Ντένιτς), Καστεγιάνο, Σπιριντόνοβιτς, Κουλούρης.

Ειδήσεις σήμερα:

Formula 1: Ο Φερστάπεν στην pole position

ΥΠΕΘΑ –Φρεγάτες: Διευκρινίσεις για την αγορά των γαλλικών Belharra

Λάρισα: Φονική έκρηξη σε εργοστάσιο

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωεκλογές - Μητσοτάκης: Πρέπει να είμαστε η κυρίαρχη πολιτική δύναμη για να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις (εικόνες)Σήμερα 13:11 | Ειδήσεις

"Εμείς σας μιλάμε για το πώς θέλουμε να αλλάξουμε τη χώρα και το μόνο μέλημα των άλλων είναι πώς θα πέσει ο Μητσοτάκης", είπε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός.

Basket League: Μπασκετμπολίστας ξυλοκόπησε την σύντροφο τουΣήμερα 13:34 | Ειδήσεις

Η γυναίκα κατέθεσε μήνυση για σωματικές βλάβες κατά του συντρόφου της. 

Πειραιάς - Κατάρρευση κτηρίου: προφυλακιστέος ο εργολάβοςΣήμερα 15:31 | Ειδήσεις

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο εργολάβος για το τραγικό δυστύχημα στον Πειραιά, στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας αστυνομικός.

Ρόδος - Χατζηνικόλας: Η Περιφέρεια έταξε βοήθημα στα παιδιά του νεκρού εθελοντή, αλλά... δεν μπορεί να το δώσει!Σήμερα 11:51 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει σε εξώδικο που έστειλε η χήρα του άτυχου εθελοντή, που πέθανε ενώ μαινόταν η μεγάλη φωτιά στην Ρόδο. "Απίθανη" είναι η απάντηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Αγωνία και διλήμματα για τον Δημήτρη και την Άννα (εικόνες)16:38Ριζούπολη: Φωτιά σε διαμέρισμα 16:25Πειραιάς - Κατάρρευση κτηρίου: προφυλακιστέος ο εργολάβος16:11Ιωάννινα: νεκρή γυναίκα σε φωτιά σε καμινάδα15:58Ευρωεκλογές - Ανδρουλάκης: Να αποδοκιμαστεί η κυβέρνηση πού περιφρονεί την αυτοδιοίκηση (εικόνες)15:44Κακοκαιρία - Πήλιο: Επιχείρηση απεγκλωβισμού οικογένειας από την Πυροσβεστική15:30Σαραντάπορο - Βασιλική Πλεξίδα: Φόρος τιμής για τα 7 χρόνια από την πτώση του ελικοπτέρου (εικόνες)15:16Φιντάν: Εάν δεν ιδρυθεί Παλαιστινιακό κράτος η κρίση θα συνεχιστεί15:02“Ανακαινίζω - Νοικιάζω”: εκατοντάδες εγκρίσεις αιτήσεων τις πρώτες ημέρες14:49Απάτη - Σέρρες: παρίσταναν τους λογιστές και απέσπασαν λεία “μαμούθ”14:36Basket League: Μπασκετμπολίστας ξυλοκόπησε την σύντροφο του14:22Θεσσαλονίκη: παιδί παρασύρθηκε από ηλεκτρικό πατίνι14:09Πογέτ: Τελείωσα το συμβόλαιό μου και είμαι ελεύθερος13:55Ευρωεκλογές - Μητσοτάκης: Πρέπει να είμαστε η κυρίαρχη πολιτική δύναμη για να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις (εικόνες)13:41Αγρίνιο: 15χρονη χτυπούσε την αδερφή της μέχρι να λιποθυμήσει13:28“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)13:15Νικόλαος - Τατιάνα Μπλάτνικ: Χώρισαν μετά απο 14 χρόνια γάμου13:01Κακοκαιρία - Σκόπελος: Οι ισχυροί άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα (εικόνες)12:48Θείος δικάζεται για βιασμό της 10χρονης ανιψιάς του12:34Χατζηδάκης: Η Ελλάδα είναι η ευχάριστη έκπληξη της ευρωπαϊκής οικονομίας 12:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο