LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 11 Δεκεμβρίου 2021 18:10

“Θεματοφύλακες του Συντάγματος”: Θέλαμε δημοκρατικό διάλογο με τον γυμνασιάρχη

Αμετανόητοι εμφανίστηκαν οι έντεκα συλληφθέντες στην Πιερία, υποστηρίζοντας ότι δεν γνώριζαν περί αξιόποινων πράξεων.

ΠΙΕΡΙΑ - ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΓΥΜΝΑΣΙΑΡΧΗ

Της Πωλίνας Κολοκοτρώνη

Προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα πήραν οι 11 συλληφθέντες που κατηγορούνται για την αρπαγή του γυμνασιάρχη Αιγινίου. Οι αυτοαποκαλούμενοι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» ισχυρίστηκαν μέσω του δικηγόρου τους πως είχαν πάει στο σχολείο για να κουβεντιάσουν με τον διευθυντή και πως δεν γνώριζαν ότι οι πράξεις στις οποίες προχώρησαν είναι αξιόποινες.

Πέρασαν το κατώφλι του Μεγάρου Κατερίνης το Σάββατο και ως αμετανόητοι έκαναν λόγο για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δηλώνοντας αθώοι, κατά την έξοδό τους.

Οι 11 κατηγορούνται κατά περίπτωση, για αρπαγή σε βαθμό κακουργήματος, για σύσταση συμμορίας, διατάραξη λειτουργίας της υπηρεσίας, παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών,  απειλή και σωματική βλάβη. Οδηγήθηκαν ενώπιον του ανακριτή, ζήτησαν όμως προθεσμία για να απολογηθούν.

Ένας απόστρατος αστυνομικός, μία χορεύτρια και ένας μαρμαροτεχνίτης, είναι ανάμεσα στους 11 συλληφθέντες. Κάποιοι μέσω των συνηγόρων τους, υποστήριξαν πως βρέθηκαν τυχαία στο σημείο, άλλοι πως πήγαν στο σχολείο για να .....συζητήσουν με τον διευθυντή.

«Πήγαμε για να κουβεντιάσουμε με τον διευθυντή του σχολείου, για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και για την απαγόρευση εισόδου μαθητών χωρίς rapid test. Θέλαμε να κάνουμε έναν δημοκρατικό διάλογο, όμως ο γυμνασιάρχης αντέδρασε, του ζητήσαμε να μας ακολουθήσει στο αστυνομικό τμήμα και όταν αρνήθηκε του φορέσαμε χειροπέδες και τον βάλαμε στο αυτοκίνητο για να τον πάμε. Δεν γνωρίζαμε ότι αυτή η πράξη είναι αξιόποινη».  

Έξω από το δικαστικό Μέγαρο είχαν συγκεντρωθεί και ομοϊδεάτες τους, για να τους υποστηρίξουν.

Η επίθεση στον γυμνασιάρχη πάντως, φαίνεται πως ετοιμαζόταν εδώ και μέρες, σύμφωνα με αναρτήσεις των συλληφθέντων στα social media,  με τους οργανωτές να κάνουν ακόμη και συνεδριάσεις μέσω zoom, για να καθορίσουν τις κινήσεις τους.  

Ο λυκειάρχης του Αιγινίου μάλιστα σε εκδήλωση που έγινε εχθές και με τη συμμετοχή μαθητών, τόνισε πως οι εκπαιδευτικοί δέχονταν απειλές από τον περασμένο μήνα.

Οι 11 συλληφθέντες πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Δευτέρα στον ανακριτή και επέστρεψαν στα κρατητήρια της  ασφαλείας.

 

Ειδήσεις σήμερα:

Formula 1: Ο Φερστάπεν στην pole position

Κορονοϊός – Εμβόλιο: ποιοι κάνουν την 1η και ποιοι την 3η δόση

Καβάλα: Τηλεφωνική απάτη σε βάρος ηλικιωμένης

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τι καιρό θα κάνει αύριο Τρίτη21:40Τραμπ σε Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ "θα εμπλακούν" στη μελλοντική ασφάλεια της Ουκρανίας21:26Βοιωτία: Μηχανή συγκρούστηκε με τρακτέρ – Νεκρός ο 33χρονος μοτοσικλετιστής21:12Τραμπ - Ζελένσκι: Οι πρώτες συζητήσεις στο Οβάλ Γραφείο20:58Έφτασε ο Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο (εικόνες)20:44Διακοπή της ροής του πετρελαίου προς την Ουγγαρία, έπειτα από ουκρανική επίθεση σε ρωσικό υποσταθμό20:34FIFA: Εξετάζει Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων κάθε 2 χρόνια, με 48 ομάδες20:20Ζελένσκι: Η Ουκρανία είναι έτοιμη να δημιουργήσει μια νέα αρχιτεκτονική ασφαλείας20:06Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι πέντε ανήλικοι που κατηγορούνται ότι λήστεψαν 15χρονο19:52Γάζα: Η Χαμάς απάντησε θετικά στη νέα πρόταση εκεχειρίας19:38Λάρισα: Φωτιά σε περιοχή του Τυρνάβου – Άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής (βίντεο) 19:24Περισσότερα από 3.430.000 στρέμματα έχουν καεί στην Ισπανία από την αρχή της χρονιάς19:12Τραμπ για πόλεμο στην Ουκρανία: Είμαι εδώ μονάχα για να τον σταματήσω, όχι να τον συνεχίσω18:58Κρατούμενος δραπέτευσε από το νοσοκομείο Καστοριάς18:44Ευρωμπάσκετ 2025: "Έκοψε" τον Καραγιαννίδη ο Σπανούλης, με 16 διεθνείς συνεχίζεται η προετοιμασία18:30Φωτιά στο Κερασοχώρι Θεσπρωτίας18:16Αρκαδία: Φωτιά σε δασική έκταση στη Βεδουρίτσα - Πιθανώς ξεκίνησε από κεραυνό18:02Ξάνθη: Εικόνες από το σημείο του μοιραίου δυστυχήματος – Ποιοι επέβαιναν στα οχήματα17:48Ντόναλντ Τραμπ: Μεγάλη τιμή που υποδεχόμαστε τόσους Ευρωπαίους ηγέτες17:34Ξάνθη: Έληξε η προσωρινή εκτροπή κυκλοφορίας των οχημάτων επί της Εγνατίας οδού Κομοτηνής – Ξάνθης17:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο