LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 10 Δεκεμβρίου 2021 23:23

The Monkees: Πέθανε ο Μάικλ Νέσμιθ (βίντεο)

Έφυγε από τη ζωή ο μουσικός και συνθέτης, μέλος του συγκροτήματος που συναγωνιζόταν τους Beatles τη δεκαετία του ’60.

ΜΑΙΚΛ ΝΕΣΜΙΘ - THE MONKEES

Ο Αμερικανός μουσικός και συνθέτης Μάικλ Νέσμιθ, μέλος του ροκ συγκροτήματος “The Monkees”, που συναγωνιζόταν τους “Beatles” τη δεκαετία του 1960, πέθανε σήμερα σε ηλικία 78 ετών.

«Με μεγάλη θλίψη μου, πληροφορήθηκα τον θάνατο του Μάικλ Νέσμιθ. Επί 30 χρόνια μοιραστήκαμε πολλά ταξίδια και σχέδια, που κορυφώθηκαν με την αποχαιρετιστήρια τουρνέ των Monkees, πριν από μόλις μερικές εβδομάδες», ανέφερε στο Twitter ο μάνατζερ του συγκροτήματος, Άντριου Σαντοβάλ.

Ο καλλιτέχνης άφησε την τελευταία του πνοή από φυσικά αίτια, στο σπίτι του στην Καλιφόρνια, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, που επικαλούνται την οικογένειά του.

ΜΑΙΚΛ ΝΕΣΜΙΘ - THE MONKEES

Τα τέσσερα μέλη του συγκροτήματος υποδύονταν, σε μια τηλεοπτική σειρά που μεταδιδόταν μεταξύ 1966-68, τους νεαρούς μουσικούς που προσπαθούσαν να γίνουν σταρ στο Λος Άντζελες.

Εν μέσω της… τρέλας για τους Beatles, η ομοιότητά τους με τα μέλη του βρετανικού συγκροτήματος, δεν ήταν καθόλου τυχαία. Στις ΗΠΑ ξεπέρασαν μάλιστα, για μια περίοδο, τους Beatles σε πωλήσεις: οι δύο πρώτοι δίσκοι τους, οι “The Monkees” και “More of the Monkees” βρέθηκαν στην πρώτη θέση και παρέμειναν εκεί επί 31 εβδομάδες μεταξύ 1966-67.

Μεταξύ των μεγαλύτερων επιτυχιών τους ήταν τα τραγούδια “Last Train to Clarksville”, “Daydream Believer” και “I’m a Believer” του Νιλ Ντάιαμοντ.

Ο Ντέιβι Τζόουνς, ο τραγουδιστής του συγκροτήματος, πέθανε το 2012 και ο μπασίστας Πίτερ Τορκ το 2019.

«Ράγισε η καρδιά μου» σχολίασε στο Twitter ο Μίκι Ντόλενζ, το τελευταίο εν ζωή μέλος της αρχικής τετράδας.

Ειδήσεις σήμερα:

Δολοφονία ταξιτζή στον Εύοσμο: Ισόβια στη μάνα - Η ποινή που επιβλήθηκε στην κόρη

Euroleague - Παναθηναϊκός: Άνετη νίκη επί της Άλμπα Βερολίνου

“Ήλιος”: δοκιμασίες και εκπλήξεις στα νέα επεισόδια (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)Σήμερα 21:33 | Τοπικά Νέα

Αντιμέτωπο με την κακοκαιρία είναι το Πήλιο, όπως είχε προβλέψει η ΕΜΥ σχετικά με τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα που ''χτυπούν'' την περιοχή.

Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματαΣήμερα 17:00 | Ειδήσεις

Περιοδεία στη Λέσβο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συνομίλησε με τούρκους τουρίστες, ενημερώθηκε για τα έργα στο λιμάνι και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου.

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιώνΣήμερα 23:18 | Ειδήσεις

Η πλημμύρα προκάλεσε πρωτοφανή διατάραξη στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και κυκλοφοριακό χάος μέσα σε πλημμυρισμένους δρόμους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο