LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 10 Δεκεμβρίου 2021 20:28 | Ανανέωση: 10 Δεκεμβρίου 2021 20:39

Παράνομος τζόγος: Έφοδος σε κατάστημα - Αναζητείται ο ιδιοκτήτης (εικόνες)

Συλλήψεις και πρόστιμα για παράνομα τυχερά παίγνια.

ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΤΖΟΓΟΣ - ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ - ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΓΝΙΑ

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας εντοπίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης, σε περιοχή της Αττικής, κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με παράνομα διαδικτυακά τυχερά παίγνια.

Συνελήφθησαν ο προσωρινά υπεύθυνος, τρεις υπάλληλοι του καταστήματος και τέσσερις πελάτες για τις, κατά περίπτωση, παραβάσεις της νομοθεσίας για τα παίγνια και της προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνεται και ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, ο οποίος αναζητείται.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι στο κατάστημα είχαν εγκατασταθεί ηλεκτρονικοί υπολογιστές για τη διενέργεια παράνομων διαδικτυακών τυχερών παιγνίων, ενώ η διαχείριση γινόταν από τους υπαλλήλους, μέσω υπολογιστών - server για λογαριασμό του ιδιοκτήτη του καταστήματος.

ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΤΖΟΓΟΣ - ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ - ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΓΝΙΑ

Επιπλέον, σε έτερο υπάλληλο, είχε ανατεθεί ο έλεγχος των εισερχόμενων πελατών εντός του καταστήματος μέσω καμερών, οι οποίες κατέγραφαν τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του καταστήματος, ενώ τα δεδομένα αποθηκεύονταν σε ψηφιακό καταγραφικό, χωρίς άδεια από την αρμόδια Αρχή.

Κατά την έρευνα στους χώρους του καταστήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 5.366 ευρώ,
  • 59 κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών, εκ των οποίων οι επτά 7 αποτελούσαν κέντρο ελέγχου και διαχείρισης (server),
  • 54 πληκτρολόγια, 54 ποντίκια, 53 οθόνες,
  • αποθηκευτικό μέσο (usb),
  • 3 οθόνες απεικόνισης των καμερών,
  • 16 κάμερες και ψηφιακό καταγραφικό,
  • 3 παιγνιομηχανήματα και
  • 4 χειριστήρια – μπουτόν.

ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΤΖΟΓΟΣ - ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ - ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΓΝΙΑ

Σε βάρος του ιδιοκτήτη του καταστήματος, επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ, με επιβολή 15νθήμερης αναστολής λειτουργίας στο κατάστημα, για απασχόληση υπαλλήλου χωρίς τα απαραίτητα υγειονομικά πιστοποιητικά καθώς και 300 ευρώ πρόστιμο στον υπάλληλο.

Τα ψηφιακά πειστήρια που κατασχέθηκαν αποστέλλονται στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση, τα κατασχεθέντα παρελκόμενα των ηλεκτρονικών υπολογιστών (οθόνες, πληκτρολόγια, ποντίκια, μπουτόν) θα αποσταλούν για φύλαξη στις αποθήκες της Διεύθυνσης Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού, ενώ το κατασχεθέν χρηματικό ποσό θα αποδοθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία: Μήνυμα του 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Πιερία – “Θεματοφύλακες του Συντάγματος”: Ο διευθυντής εκλιπαρούσε για βοήθεια

Ημαθία: Τροχαίο δυστύχημα στην παλαιά Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Βέροιας (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Η Μονή της χώρας, το panic button για εφήβους και τα... “λεφτόδεντρα”Σήμερα 17:27 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μίλησε για όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας, ενώ έκανε και έναν απολογισμό της κυβέρνησής του σε συνέντευξη που παραχώρησε.

Ράμα: Η…ανεπίσημη επίσκεψη στην Αθήνα και οι αντιδράσειςΣήμερα 20:20 | Ειδήσεις

Η Κομισιόν και η Αθήνα για την υπόθεση Μπελέρη. Το ψάξιμο Ράμα για προεκλογική συγκέντρωση στην Αθήνα και οι «πόρτες» που «έφαγε».

Γάζα: Ομαδικός τάφος βρέθηκε στο νοσοκομείο Αλ- ΣιφάΣήμερα 21:08 | Ειδήσεις

Εκατοντάδες πτώματα έχουν βρεθεί σε επτά ομαδικούς τάφους στη Γάζα.

Φωτιά στο Μάτι: Έφεση κατά της δικαστικής απόφασης άσκησε η ΕισαγγελίαΣήμερα 12:43 | Ειδήσεις

Ποιος από τους κατηγηρούμενους στην πρώτη δίκη είναι ο μόνος που εξαιρέθηκε από την έφεση και γιατί 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γάζα: Ομαδικός τάφος βρέθηκε στο νοσοκομείο Αλ- Σιφά21:17Επιστολική ψήφος: Ξεκινά η αποστολή φακέλων στους εκλογείς21:04Καιρός: Βροχές, σκόνη και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη20:50Ράμα: Η…ανεπίσημη επίσκεψη στην Αθήνα και οι αντιδράσεις20:36Δούκας – Ιμάμογλου: Αθήνα και Πόλη θα συνεργαστούν κόντρα στη μισαλλοδοξία (εικόνες)20:23Σητεία: Συνελήφθη ανήλικος και η μητέρα του για απειλή κατά νεαρού20:09Εύβοια: Έδειρε τον πατέρα του, συνελήφθη και την άλλη μέρα “τα ίδια”19:56ΣΥΡΙΖΑ για Ράμα: Προκλητική η επίσκεψη, εθνικά επικίνδυνος ο Μητσοτάκης19:42Astra Zeneca – Μαγιορκίνης στον ΑΝΤ1: Όσοι δεν είχαν επιπλοκές τις 30 πρώτες μέρες, είναι ασφαλείς (βίντεο)19:28“Ρουκ Ζουκ”: Πρώτο σε τηλεθεάσεις και τον Απρίλιο19:14Διακίνηση ναρκωτικών σε σχολείο της Πάτρας: Αυτοί είναι οι προφυλακισθέντες19:00Θεσσαλονίκη: 14χρονοι κρατούσαν βίντεο με “προσωπικές” στιγμές συμμαθήτριάς τους18:46Ανδρουλάκης για Μονή της Χώρας: Η Τουρκία χρειάζεται μία ολιστική απάντηση18:32Σύνταγμα: Τηλεφώνημα για βόμβα σε κέντρο αισθητικής18:19Γάζα: Εκτοπισμός και βομβαρδισμός στη Ράφα και αδιέξοδες διαπραγματεύσεις18:05ΔΥΠΑ – Παιδικές Κατασκηνώσεις: Λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων17:51Μητσοτάκης: Η Μονή της χώρας, το panic button για εφήβους και τα... “λεφτόδεντρα”17:38Μεσσηνία: 6χρονη στο νοσοκομείο μετά από επίθεση σκύλου17:25Άγιοι Ανάργυροι - Κυριακή Γρίβα: Οργή συγγενών για "ειδική" μεταχείριση του κατηγορούμενου17:11ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ: μαίνεται η κόντρα για τους “υπουργούς που σκοτώνουν παιδιά” 16:58
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο