LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 10 Δεκεμβρίου 2021 09:17 | Ανανέωση: 10 Δεκεμβρίου 2021 09:27

Αλεξανδρούπολη - Δένδιας: μήνυμα ενότητας με Μητροπολίτες και Μουφτήδες (εικόνες)

Το πρωί, ο Υπ. Εξωτερικών ξεναγήθηκε στο λιμάνι της Αλεξναδρούπολης και αναφέρθηκε στην κομβική, γεωστρατηγική και οικονομική σημασία του

Nίκος Δένδιας - Αλεξανδρούπολη

Το βράδυ της Πέμπτης 9 Δεκεμβρίου, ο υπουργός Εξωτερικών έφθασε στην Αλεξανδρούπολη, όπου παρέθεσε θα δείπνο στους τέσσερις Μητροπολίτες Θράκης και στους τρεις Τοποτηρητές Μουφτήδες της Θράκης.

Όπως τόνισε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter,  «Η Ελλάδα στέλνει πάντοτε μήνυμα ειρηνικής συνύπαρξης των Χριστιανών και των Μουσουλμάνων συμπολιτών μας». 

Nίκος Δένδιας - Αλεξανδρούπολη

Nίκος Δένδιας - Αλεξανδρούπολη

Ο Νίκος Δένδιας, όπως σημειώνει ο ιστότοπος pameevro.gr, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην επίσκεψή του στο Εθνολογικό Μουσείο της Αλεξανδρούπολης, τοποθεσία η οποία επιλέχθηκε για το δείπνο με τους Μητροπολίτες και τους Μουφτήδες.

Nίκος Δένδιας - Αλεξανδρούπολη

Nίκος Δένδιας - Αλεξανδρούπολη

Νωρίς το πρωί της Παρασκευής, πριν από την ανακήρυξη του ως επίτιμου δημότη Αλεξανδρούπολης, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του λιμένα της Αλεξανδρούπολης, όπου του έγινε αναλυτική ενημέρωση από τον υπεύθυνο της επιχείρησης «Αtlantic Resolve», Andre Cameron, για όλα όσα συνέβησαν στο λιμάνι το τελευταίο χρονικό διάστημα. 

ΔΕΝΔΙΑΣ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

«Είναι μεγάλη μου χαρά σήμερα που βρίσκομαι εδώ στη Θράκη, στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Καταρχήν, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης είναι ένα μεγάλο στοίχημα για την ελληνική κυβέρνηση, για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά συνολικά και για τη θρακιώτικη κοινωνία, και για την ελληνική κοινωνία», είπε ο Νίκος Δένδιας.

Όπως επεσήμανε ο Υπουργός Εξωτερικών, «είχαμε από την αρχή, από το 2019, τρεις κατευθυντήριους άξονες. Ο πρώτος είναι ο αμυντικός άξονας. Αυτός, νομίζω, με τις δύο Συμφωνίες που υπογράψαμε με τις ΗΠΑ, την MDCA και την τροποποιητική της, υπηρετείται απολύτως. Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης έχει μπει μέσα στους σχεδιασμούς, και υπηρετεί με τον τρόπο αυτό, με την πιο καθαρή έννοια, το ελληνικό, το εθνικό συμφέρον».

ΔΕΝΔΙΑΣ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

ΔΕΝΔΙΑΣ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

«Από εκεί και πέρα, υπάρχει το εμπορικό, το οικονομικό κομμάτι. Αυτό το λιμάνι θα εξελιχθεί, θα γίνει ένα λιμάνι εισόδου στην Κεντρική και στην Ανατολική Ευρώπη, και θα παίξει έναν πολύ μεγάλο ρόλο για την πόλη και την περιοχή στα χρόνια που έρχονται.

Και το τρίτο, καθόλου μικρότερο, είναι το ενεργειακό. Το υγροποιημένο αέριο, ο νέος σταθμός ο οποίος θα φτιαχτεί λίγα μίλια από εδώ, και η διασύνδεση με τον ΤΑΡ, θα οδηγήσει στο να γίνει η Αλεξανδρούπολη, στο να γίνει η Θράκη, ένας νέος ενεργειακός κόμβος. Και όλο αυτό συνολικά υπηρετεί το νέο όραμα για την πατρίδα μας. Διασυνδεδεμένη, αμυντικά ισχυρή, κυρίαρχη, με ένα λαμπρό οικονομικό μέλλον σε μια ακμάζουσα Ευρώπη», κατέληξε ο Υπ. Εξωτερικών.

Ειδήσεις σήμερα:

“Special Report”: τα χωριά των ανεμβολίαστων, ο Πεσκόφ και η Εύβοια

Γιώργος Τράγκας: διασωληνώθηκε στην ΜΕΘ

Γυναικοκτονία στην Αλεξανδρούπολη: “σκότωσε στο ξύλο” μητέρα τριών παιδιών

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Οι αποφάσεις για το Μάτι δεν είναι τελεσίδικεςΣήμερα 18:43 | Ειδήσεις

Ποιος είναι ο στόχος που έχει η κυβέρνηση για τις καθυστερήσεις στην απονομή δικαιοσύνης. Τι είπε ο Πρωθυπουργός για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Πρόγραμμα σταθερότητας: Ανάπτυξη στο 2,5% και πρωτογενές πλεόνασμα 2,1% το 2024Σήμερα 17:34 | Ειδήσεις

Τι περιλαμβάνει για χρέος, πληθωρισμό, ανεργία, επενδύσεις και συντάξεις

Εκρήξεις σε Πειραιά - Καλλιθέα: Οι συλλήψεις και αυτοί που “κρύβονται” από πίσω (βίντεο ντοκουμέντο)Σήμερα 19:47 | Ειδήσεις

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τέσσερις δράστες και τους κατηγορούν ως δράστες των βομβιστικών επιθέσεων. Πώς σχετίζονται οι δύο εκρήξεις.

Μαρούσι: Συλλήψεις για τη φονική συμπλοκήΣήμερα 16:27 | Ειδήσεις

Στην σύλληψη τριών ατόμων προχώρησαν οι Αρχές για την φονική συμπλοκή έξω από νυχτερινό μαγαζί στη Λεωφόρο Κηφισίας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Ψυχοκόρες”: Sneak Preview από το επεισόδιο της Μεγάλης Τετάρτης (βίντεο)22:30Αττική: Εξιχνιάστηκαν κι άλλα χτυπήματα από την “άγουρη συμμορία”22:23Μητρόπολη Νέας Ιωνίας: Προσέφερε και φέτος “Δέματα αγάπης” (εικόνες)22:10Ευρωεκλογές - Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Οι έδρες, οι επιτροπές και το νομοθετικό έργο21:56Θεσσαλονίκη – Καταγγελία μητέρας: Νηπιαγωγός… κούρεψε το παιδί μου21:44ΙΝΕΜΥ - ΕΣΕΕ: Αυξημένο το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού21:30Πάσχα στο ΑΝΤ1+ μαζί με όλη την οικογένεια21:20Τένις - Μαδρίτη: Πρόωρος αποκλεισμός για Στέφανο και Πέτρο Τσιτσιπά 21:11Παράταση για την εξόφληση των φορολογικών υποχρεώσεων που έληγαν σήμερα 20:57Ακρόπολη – “Αρχαίοι Έλληνες”: Μπήκαν στο χώρο ανενόχλητοι (βίντεο-ντοκουμέντο)20:45Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου ανοίγει η πόρτα εξόδου της ΝΔ20:32Κρήτη: Στιγμές φρίκης για 53χρονη ΑμεΑ σε κλειστή δομή20:20Εκρήξεις σε Πειραιά - Καλλιθέα: Οι συλλήψεις και αυτοί που “κρύβονται” από πίσω (βίντεο ντοκουμέντο) 20:07Αιτωλοακαρνανία: “Ήρθαν στα χέρια” και του… έκοψε το αυτί19:55Ηγουμενίτσα: Ο Βλαντ βρήκε κι άλλο παράνομο φορτίο σε φορτηγό από την Ιταλία (εικόνες)19:42Φάμελλος: Ο Πρωθυπουργός οφείλει να αποβάλλει τον Βαρτζόπουλο 19:29Θρίλερ στη Ραφήνα: Σορός άνδρα έπλεε στο λιμάνι19:17Καιρός - Μεγάλη Τετάρτη: Τοπικές βροχές και βοριάδες19:04Μητσοτάκης: Οι αποφάσεις για το Μάτι δεν είναι τελεσίδικες 18:51Φωτιά στο Μάτι: Φορτισμένοι οι συγγενείς των θυμάτων - Τι είπαν για την απόφαση (εικόνες) 18:38
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο