LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 09 Δεκεμβρίου 2021 19:45 | Ανανέωση: 09 Δεκεμβρίου 2021 20:06

ΚΙΝΑΛ - Παπανδρέου στον ΑΝΤ1: Να διερευνηθούν οι καταγγελίες για τον πρώτο γύρο των εκλογών (βίντεο)

Τι είπε για τον αντίπαλό του στον δεύτερο γύρο, Νίκο Ανδρουλάκη, το debate και την “επόμενη μέρα” των εσωκομματικών εκλογών.

Γιώργος Παπανδρέου - ΑΝΤ1

Να διερευνηθεί η διαδικασία στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη νέου Προέδρου στο ΚΙΝΑΛ, ζήτησε μέσω του ΑΝΤ1 ο Γιώργος Παπανδρέου, με αφορμή την επιστολή που έστειλε στην Επιτροπή Καταστατικού και Εκλογικών Διαδικασιών (ΕΔΕΚΑΠ) σχετικά με τις καταγγελίες και τις υπόνοιες που προκύπτουν για νοθεία στην κάλπη. Ο κ. Παπανδρέου εξήγησε πως υπήρξαν καταγγελίες ότι σε ορισμένα εκλογικά τμήματα βρέθηκαν στην κάλπη περισσότερα ψηφοδέλτια από τον αριθμό των ατόμων που διαπιστεύτηκαν για να ψηφίσουν. Όλα πρέπει να γίνουν με τον πιο διάφανο και δημοκρατικό τρόπο, υπογράμμισε.

Ερωτηθείς γιατί δεν έγινε debate, δήλωσε πως από την αρχή είχε δηλώσει έτοιμος να συμμετάσχει σε μία δημόσια συζήτηση για τα μεγάλα θέματα. «Ο κόσμος πρέπει να έχει το δικαίωμα να αξιολογήσει ποιες είναι οι θέσεις του ενός και του άλλου», ανέφερε.

Στη συνέχεια ο Νίκος Χατζηνικολάου ρώτησε τον κ. Παπανδρέου γιατί πέρασε σε “φουλ επίθεση” εναντίον του κ. Ανδρουλάκη και αν θα είναι στο ΠΑΣΟΚ τη Δευτέρα ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

«Δεν μπορούμε από τις Βρυξέλλες να δώσουμε μάχες», είπε ο Γιώργος Παπανδρέου, επισημαίνοντας πως τον στενοχώρησε η αναφορά του Νίκου Ανδρουλάκη ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου με άκαπνους της εποχής εκείνης δημιούργησε ένα κόμμα εξουσίας. «Ήταν μία προσβολή στην Ιστορία του ΠΑΣΟΚ», υποστήριξε.

Γιώργος Παπανδρέου - ΑΝΤ1

Τόνισε ότι είναι αφοσιωμένος στην ενότητα του Κινήματος και ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα να μην είναι “παρών” την επόμενη ημέρα των εσωκομματικών εκλογών. Για το αν θα υπάρχει το ΚΙΔΗΣΟ, σημείωσε πως το Κίνημα Αλλαγής είναι ένας συνασπισμός κομμάτων και πρέπει στο επόμενο Συνέδριο να αποφασιστεί αν θα συνεχίζει αυτό το σχήμα. Χαρακτήρισε «εύλογη» την επιθυμία «να πάμε πίσω στο ΠΑΣΟΚ».

Επανέλαβε ότι δεν είναι ξεκάθαρες οι θέσεις του Νίκου Ανδρουλάκη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «Δεν ξέρω αν ο Ανδρουλάκης είναι δεξιά ή αριστερά μου». Χαρακτήρισε πως είναι «άτοπη και άκαιρη η συζήτηση περί συνεργασιών», στην οποία είχε αναφερθεί ο αντίπαλός του στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών. Προέχει, όπως είπε ο κ. Παπανδρέου, ο προγραμματικός χαρακτήρας του Κινήματος.

Υποσχέθηκε πως αν ηγηθεί της παράταξης, μπορεί να την ξανακάνει μεγάλη και να ανατρέψει τους συσχετισμούς, στέλνοντας και μήνυμα προς εκείνους που ψήφισαν τον Νίκο Ανδρουλάκη στον πρώτο γύρο.

Παπανδρέου: Δεν αμφισβήτησα το αποτέλεσμα του α' γύρου

«Ουδείς μίλησε για νοθεία, ουδείς έθεσε θέμα για το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής», υπογραμμίζει ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του Γιώργου Παπανδρέου, με αφορμή δημοσιεύματα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, όπως αναφέρει. Επίσης σχετικά με την επιστολή του Γιώργου Α. Παπανδρέου προς την ΕΔΕΚΑΠ, διευκρινίζεται ότι δεν προέβη σε οποιαδήποτε καταγγελία, αντιθέτως, ζήτησε από την ΕΔΕΚΑΠ, να διερευνηθούν καταγγελίες που έχουν κατατεθεί στο αρμόδιο όργανο.

Επίσης επισημαίνεται ότι «ο κ. Παπανδρέου, όπως όφειλε, έπραξε το αυτονόητο για την παράταξη και το σεβασμό των κανόνων της εκλογικής διαδικασίας και με σκοπό τη διασφάλιση της διαδικασίας της ερχόμενης Κυριακής».

ΕΔΕΚΑΠ: Εξετάζονται όλα τα σενάρια για την εκλογική διαδικασία

Θέση για το ζήτημα πήρε το αρμόδιο όργανο του Κινήματος Αλλαγής, μετά τα ζητήματα που προέκυψαν, καλώντας τον κόσμο να ψηφίσει και αυτήν την Κυριακή. Η ΕΔΕΚΑΠ αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

«Η ΕΔΕΚΑΠ εξετάζει ήδη από το βράδυ της Κυριακής της 5ης Δεκεμβρίου όλα τα ζητήματα που τέθηκαν υπ όψιν της και που αφορούν στην εκλογική διαδικασία και ειδικότερα τη μη τήρηση, σε ορισμένες περιπτώσεις, των κατευθυντήριων οδηγιών της, τα οποία όμως δεν επηρεάζουν το τελικό αποτέλεσμα.

Η ΕΔΕΚΑΠ, ως αρμόδιο όργανο ενόψει της ψηφοφορίας της 12ης Δεκεμβρίου θα εκδώσει νέα εγκύκλιο για την πιστή τήρηση των κανόνων από όλους.

Ως αρμόδιο όργανο διεξαγωγής των εκλογών χαιρετίζει τη μαζική προσέλευση των 271.000 μελών και φίλων του Κινήματος Αλλαγής και τους καλεί να προσέλθουν ξανά στις κάλπες την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου».

Ειδήσεις σήμερα:

“Special Report” - Πεσκόφ στον ΑΝΤ1: Ο Πούτιν τρέφει σεβασμό για τον Μητσοτάκη (βίντεο)

Μάριος Γεωργιάδης: Αν είχε εμβολιαστεί ο Βασίλης Λεβέντης δεν θα έφτανε σε αυτό το σημείο

Κατεχόμενα: Συνέλαβαν Ελληνοκύπριο, προσπάθησε να υψώσει ελληνική σημαία

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣέρρες: Συγκλονίζει ο πατέρας του 17χρονου στο "Πρωινό" - Ο άγγελός μου έφυγε μαρτυρικάΣήμερα 09:09 | Ειδήσεις

«Ήταν πάρα πολύ xτυπημένος σε όλο του το σώμα».

Χωρίς ταξί σήμερα και αύριο στην Αττική - 48ωρη απεργία από το ΣΑΤΑΣήμερα 06:51 | Ειδήσεις

Το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (Σ.Α.Τ.Α.), αποφάσισε σε συνεδρίαση του κατά πλειοψηφία, την προκήρυξη 48ωρης επαναλαμβανόμενης απεργιακής κινητοποίησης.

Στο Μαξίμου σήμερα οι αγρότες - Στις 15:00 η συνάντηση με τον ΠρωθυπουργόΣήμερα 06:33 | Ειδήσεις

Θα εφαρμοστούν όλα όσα έχουν προαναγγελθεί προς όφελος των αγροτών και των κτηνοτρόφων και σε περίπτωση κλιμάκωσης κινητοποιήσεων μόνες αρμόδιες είναι οι αρχές.

Πάτρα: Συναγερμός για την 16χρονη που αγνοείται - Βίντεο ντοκουμέντο από την τελευταία φορά που εθεάθηΣήμερα 10:38 | Ειδήσεις

Η 16χρονη με καταγωγή από την Γερμανία, είχε εγκατασταθεί τα τελευταία χρόνια στην Πάτρα με την οικογένειά της.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Missing alert για την εξαφάνιση 25χρονου12:00Παρουσίαση του βιβλίου “Προτάσεις Διακυβέρνησης για την Ελλάδα του Μέλλοντος”, από την SYNERGIA11:46Ηράκλειο: Αυτοκίνητο χτύπησε μαθήτρια έξω από σχολείο11:32Ασταμάτητος ο Κριστιάνο Ρονάλντο - Σκόραρε για 25η διαδοχική χρονιά11:18Τροχαίο ατύχημα στον Βόλο: Αυτοκίνητο καρφώθηκε σε φανάρι11:04Πάτρα: Συναγερμός για την 16χρονη που αγνοείται - Βίντεο ντοκουμέντο από την τελευταία φορά που εθεάθη10:50Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν δύο 21χρονοι που προσπάθησαν να διαρρήξουν οχήματα10:36Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 53χρονος για σεξουαλική κακοποίηση παιδιού κάτω των 12 ετών10:22Τροχαίο ατύχημα με τραυματία στην ΠΕΟ Λάρισας - Βόλου10:08Στο "ψυγείο" η Βόρεια Ελλάδα – Με καθυστέρηση χτύπησε το κουδούνι σε σχολεία λόγω χαμηλών θερμοκρασιών09:54Θεσσαλονίκη: Δέμα με ναρκωτικά "προσγειώθηκε" στις φυλακές Διαβατών09:40Σέρρες: Συγκλονίζει ο πατέρας του 17χρονου στο "Πρωινό" - Ο άγγελός μου έφυγε μαρτυρικά09:26Σπόρτινγκ Λισαβόνας: Εκτός δράσης μετά από τραυματισμό ο Φώτης Ιωαννίδης09:12Ιωάννινα: Συνελήφθη άνδρας για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή08:58"Όχι" στο σημερινό ραντεβού με τον Πρωθυπουργό λένε οι αγρότες της Πελοποννήσου και της Αιτωλοακαρνανίας08:44Θεσσαλονίκη: Στόχος εμπρησμού ΑΤΜ στο κέντρο της πόλης08:30Παναθηναϊκός: Αυτή είναι η πραγματική πρόταση των «πράσινων» για τον Αντίνο08:16Νέα Μαγνησία: Φωτιά σε αποθήκη κουφωμάτων τα ξημερώματα08:02Φορολογικό "διαζύγιο": Έως 2 Μαρτίου οι αιτήσεις για χωριστές φορολογικές δηλώσεις συζύγων07:48ΗΠΑ: Η Μινεσότα μήνυσε την υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας μετά τον φόνο γυναίκας από πράκτορα της ICE07:34
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο