LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠαράξεναΔημοσίευση: 09 Δεκεμβρίου 2021 06:38

ΗΠΑ: Αστυνομικός μπέρδεψε το τέιζερ με το όπλο και σκότωσε Αφροαμερικανό

Ξεκίνησε η δίκη της αστυνομικού, η οποία σκότωσε έναν 20χρονο Αφροαμερικανό στη Μινεάπολη.

Κιμ Πότερ - αστυνομικός - δίκη

Απλό λάθος ή σοβαρή αμέλεια; Η δίκη μιας  αστυνομικού, η οποία σκότωσε έναν νεαρό Αφροαμερικανό ξεκίνησε στη Μινεάπολη, όπου η τραγωδία αυτή άνοιξε και πάλι τις πληγές από τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Η Κιμ Πότερ, 49 ετών, δικάζεται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Στις 11 Απριλίου 2021, η αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε τον Ντόντε Ράιτ, 20 ετών, στο Μπρούκλιν Σέντερ, στα προάστια της πόλης αυτής.

Η υπόθεση αυτή προκάλεσε σάλο, δεδομένου ότι συνέπεσε και με τη δίκη του Ντέρεκ Σόβιν, του λευκού αστυνομικού που σκότωσε τον Μάιο του 2020, επίσης στη Μινεάπολη, τον 46χρονο Αφροαμερικανό Τζορτζ Φλόιντ.

Κιμ Πότερ - αστυνομικός - δίκη

Η δίκη της Πότερ διεξάγεται στο ίδιο δικαστήριο, με τους ίδιους εισαγγελείς και ορισμένους από τους δικηγόρους που συμμετείχαν και στη δίκη του Σόβιν. Αφού επελέγησαν οι ένορκοι, εκ των οποίων μόνο ένας είναι Αφροαμερικανός, οι δύο πλευρές παρουσίασαν το γενικό πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η κατηγορούσα αρχή και η υπεράσπιση.

Κιμ Πότερ - αστυνομικός - δίκη

Τα γεγονότα δεν αμφισβητούνται: η Κιμ Πότερ και δύο συνάδελφοί της σταμάτησαν το αυτοκίνητο του Ντόντε Ράιτ για έλεγχο ρουτίνας. Αφού διαπίστωσαν ότι σε βάρος του οδηγού εκκρεμούσε ένταλμα για παραβίαση του νόμου περί όπλων, αποφάσισαν να τον συλλάβουν. Ο νεαρός, που δεν ήταν οπλισμένος, προσπάθησε να διαφύγει. Για να τον σταματήσει, η Πότερ τράβηξε όπλο και τον σημάδεψε, φωνάζοντας, πολλές φορές, «τέιζερ». Η ίδια υποστηρίζει ότι κατά λάθος πυροβόλησε με το υπηρεσιακό της όπλο, πιστεύοντας ότι επρόκειτο για το τέιζερ που απλώς θα τον ακινητοποιούσε.

Κιμ Πότερ - αστυνομικός - δίκη

«Δεν διώκεται για ανθρωποκτονία από πρόθεση», ανέφερε η εισαγγελέας Έριν Έλντριτζ, όμως δεν ήταν ούτε ένα «ατυχές λάθος»: «Η υπόθεση αφορά την απρόσεκτη χρήση όπλου, την αμέλεια» μιας αστυνομικού με 26 χρόνια πείρας, εξήγησε.

Κιμ Πότερ - αστυνομικός - δίκη

Η Κιμ Πότερ «έκανε αυτό που έπρεπε για να προστατεύσει έναν συνάδελφό της» που κινδύνευε να παρασυρθεί από το αυτοκίνητο του Ντόντε Ράιτ, υποστήριξε από την πλευρά του ο δικηγόρος της, Πολ Ενγκ. Λόγω «άγχους», «έκανε ένα λάθος, ήταν ατύχημα», πρόσθεσε, παραλληλίζοντάς την με «χειρουργό» που, μετά από 100 επεμβάσεις, μπορεί ακόμη να κάνει λάθος.

Ειδήσεις σήμερα:

Καλιφόρνια: Πατέρας και γιος συνελήφθησαν για την μεγάλη φωτιά του καλοκαιριού

Ο Κομήτης Λέοναρντ πλησιάζει τη Γη - Πότε θα είναι ορατός στον ουρανό

ΕΛΑΣ: Γραφεία Προστασίας Ανηλίκων σε πέντε πόλεις

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης για εμπρηστές: Η ατιμωρησία τελειώνει εδώ (βίντεο)Σήμερα 18:19 | Ειδήσεις

Σε ανάρτηση του, ο Πρωθυπουργός επισημαίνει μεταξύ άλλων, ότι, «Η Πολιτεία δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να παίζει με τις ζωές και τις περιουσίες των συμπολιτών μας».

Toυρκικά ΜΜΕ: Η Αγκυρα διπλασιάζει τα στρατεύματα στα ΚατεχόμεναΣήμερα 21:49 | Ειδήσεις

Το πλήθος των δυνάμεων θα μπορούσε να ξεπεράσει και τις 100.000, σύμφωνα με ρεπορτάζ

Λαγουβάρδος στον ΑΝΤ1: Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας στην αντιμετώπιση των πυρκαγιώνΣήμερα 19:43 | Ειδήσεις

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, επεσήμανε ότι και ο Σεπτέμβριος είναι εξαιρετικά επικίνδυνος για τις φωτιές, καθώς η αντιπυρική περίοδος έχει μεγαλώσει.

“Ελευθέριος Βενιζέλος”: Σύλληψη Τούρκου καταζητούμενου για συνεργεία σε ανθρωποκτονίαΣήμερα 16:15 | Ειδήσεις

Σε βάρος του 25χρονου, είχε εκδοθεί ερυθρά αγγελία των Αρχών της Τουρκίας, για τη συμμετοχή του σε ανθρωποκτονία στην Κωνσταντινούπολη.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Όζι Όσμπορν – BBC: Αναβλήθηκε η προβολή ντοκιμαντέρ για τη ζωή του23:59Καλαμάρι εκδικείται ψαρά που το... αιχμαλώτισε!23:43Φυλακές Ναυπλίου: Δεκάδες κρατούμενοι με τροφική δηλητηρίαση23:28Ιταλία: Λιώνει ραγδαία ο παγετώνας - Αλλάζει μετά από 130 χρόνια ο τρόπος μέτρησης23:12Ελλάδα – Λετονία: Εμφατική νίκη στην επιστροφή του Γιάννη Αντετοκούνμπο22:57ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Σεπτεμβρίου22:41Χαλκιδική: Αγνοούνται 20χρονος και 12χρονος που είχαν πάει για ψαροντούφεκο22:24Αντιμέτωποι με βαριά πρόστιμα 350.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων22:10Toυρκικά ΜΜΕ: Η Αγκυρα διπλασιάζει τα στρατεύματα στα Κατεχόμενα21:57Καβάλα: Σύλληψη χειριστή jet ski για τον τραυματισμό 11χρονου21:43Missing Alert για την εξαφάνιση 13χρονης21:30Νάξος: Παραμένει η περίφραξη στην Πορτάρα21:16Σουηδία: Η ιστορική εκκλησία της Κιρούνα μεταφέρθηκε οδικώς για 5 χιλιόμετρα! (εικόνες)21:01Επίθεση με χλωρίνη: Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η 46χρονη 20:47Κύπελλο Ελλάδας: Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στη League Phase20:32Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Σίσι20:18Λαγουβάρδος στον ΑΝΤ1: Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών20:03Παλαιστινιακή Αρχή: Το νέο εποικιστικό σχέδιο του Ισραήλ μετατρέπει τη Δυτική Όχθη σε φυλακή19:46Κρήτη: Σεισμός στα Χανιά19:30Φωτιά στη Μεσσηνία19:17
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο