LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠαράξεναΔημοσίευση: 09 Δεκεμβρίου 2021 06:38

ΗΠΑ: Αστυνομικός μπέρδεψε το τέιζερ με το όπλο και σκότωσε Αφροαμερικανό

Ξεκίνησε η δίκη της αστυνομικού, η οποία σκότωσε έναν 20χρονο Αφροαμερικανό στη Μινεάπολη.

Κιμ Πότερ - αστυνομικός - δίκη

Απλό λάθος ή σοβαρή αμέλεια; Η δίκη μιας  αστυνομικού, η οποία σκότωσε έναν νεαρό Αφροαμερικανό ξεκίνησε στη Μινεάπολη, όπου η τραγωδία αυτή άνοιξε και πάλι τις πληγές από τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Η Κιμ Πότερ, 49 ετών, δικάζεται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Στις 11 Απριλίου 2021, η αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε τον Ντόντε Ράιτ, 20 ετών, στο Μπρούκλιν Σέντερ, στα προάστια της πόλης αυτής.

Η υπόθεση αυτή προκάλεσε σάλο, δεδομένου ότι συνέπεσε και με τη δίκη του Ντέρεκ Σόβιν, του λευκού αστυνομικού που σκότωσε τον Μάιο του 2020, επίσης στη Μινεάπολη, τον 46χρονο Αφροαμερικανό Τζορτζ Φλόιντ.

Κιμ Πότερ - αστυνομικός - δίκη

Η δίκη της Πότερ διεξάγεται στο ίδιο δικαστήριο, με τους ίδιους εισαγγελείς και ορισμένους από τους δικηγόρους που συμμετείχαν και στη δίκη του Σόβιν. Αφού επελέγησαν οι ένορκοι, εκ των οποίων μόνο ένας είναι Αφροαμερικανός, οι δύο πλευρές παρουσίασαν το γενικό πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η κατηγορούσα αρχή και η υπεράσπιση.

Κιμ Πότερ - αστυνομικός - δίκη

Τα γεγονότα δεν αμφισβητούνται: η Κιμ Πότερ και δύο συνάδελφοί της σταμάτησαν το αυτοκίνητο του Ντόντε Ράιτ για έλεγχο ρουτίνας. Αφού διαπίστωσαν ότι σε βάρος του οδηγού εκκρεμούσε ένταλμα για παραβίαση του νόμου περί όπλων, αποφάσισαν να τον συλλάβουν. Ο νεαρός, που δεν ήταν οπλισμένος, προσπάθησε να διαφύγει. Για να τον σταματήσει, η Πότερ τράβηξε όπλο και τον σημάδεψε, φωνάζοντας, πολλές φορές, «τέιζερ». Η ίδια υποστηρίζει ότι κατά λάθος πυροβόλησε με το υπηρεσιακό της όπλο, πιστεύοντας ότι επρόκειτο για το τέιζερ που απλώς θα τον ακινητοποιούσε.

Κιμ Πότερ - αστυνομικός - δίκη

«Δεν διώκεται για ανθρωποκτονία από πρόθεση», ανέφερε η εισαγγελέας Έριν Έλντριτζ, όμως δεν ήταν ούτε ένα «ατυχές λάθος»: «Η υπόθεση αφορά την απρόσεκτη χρήση όπλου, την αμέλεια» μιας αστυνομικού με 26 χρόνια πείρας, εξήγησε.

Κιμ Πότερ - αστυνομικός - δίκη

Η Κιμ Πότερ «έκανε αυτό που έπρεπε για να προστατεύσει έναν συνάδελφό της» που κινδύνευε να παρασυρθεί από το αυτοκίνητο του Ντόντε Ράιτ, υποστήριξε από την πλευρά του ο δικηγόρος της, Πολ Ενγκ. Λόγω «άγχους», «έκανε ένα λάθος, ήταν ατύχημα», πρόσθεσε, παραλληλίζοντάς την με «χειρουργό» που, μετά από 100 επεμβάσεις, μπορεί ακόμη να κάνει λάθος.

Ειδήσεις σήμερα:

Καλιφόρνια: Πατέρας και γιος συνελήφθησαν για την μεγάλη φωτιά του καλοκαιριού

Ο Κομήτης Λέοναρντ πλησιάζει τη Γη - Πότε θα είναι ορατός στον ουρανό

ΕΛΑΣ: Γραφεία Προστασίας Ανηλίκων σε πέντε πόλεις

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠιερρακάκης - Προεδρία Eurogroup: Οι παλιές διακρίσεις ανάμεσα σε βορρά και νότο, ανατολή και δύση έχουν πλέον υποχωρήσειΧθες 20:50 | Ειδήσεις

 Οι πρώτες δηλώσεις του Κυριάκου Πιερρακάκη μετά την ομόφωνη εκλογή του στην προεδρία του Eurogroup.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στον εισαγγελέα τα πρακτικά κατάθεσης "Φραπέ" για να αποφασίσει αν διετέλεσε ποινικό αδίκημαΧθες 22:59 | Ειδήσεις

Όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης συντάχθηκαν στην πρόταση ότι πρέπει να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία για τον μάρτυρα.

Υπόθεση Καλογήρου: Απορρίφθηκε η προσφυγή κατά της εισαγγελικής διάταξης που αποκλείει τη δολοφονίαΧθες 23:46 | Ειδήσεις

H οικογένεια του 39χρονου επιμένει στο σενάριο της δολοφονίας και σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται η προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης ομόφωνα νέος πρόεδρος του Eurogroup - Ιστορική στιγμή για την ΕλλάδαΧθες 16:46 | Ειδήσεις

Ο Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας κατάφερε να επικρατήσει του Βέλγου υπουργού Οικονομικών Βίνσεν βαν Πέτεγκεμ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Παναθηναϊκός: Προσπάθησε αλλά... κόλλησε στην ισοπαλία με την Βικτόρια Πλζεν00:02Υπόθεση Καλογήρου: Απορρίφθηκε η προσφυγή κατά της εισαγγελικής διάταξης που αποκλείει τη δολοφονία23:59Σύλλογοι Συγγενών Θανόντων και Πληγέντων Μάνδρας: Το "ευχαριστούμε" δεν σβήνει την πικρή αλήθεια23:45Παναθηναϊκός: Προσγειώθηκε άτσαλα στο Μιλάνο - Δεύτερη διαδοχική ήττα στην Ευρώπη23:39Φον ντερ Λάιεν- Κόστα: Συγχαρητήρια για την εκλογή Πιερρακάκη 23:25ΟΠΕΚΕΠΕ: Στον εισαγγελέα τα πρακτικά κατάθεσης "Φραπέ" για να αποφασίσει αν διετέλεσε ποινικό αδίκημα23:11Γερμανία: 16χρονος μαχαιρώθηκε σε χριστουγεννιάτικη αγορά22:57Europa League - Παναθηναϊκός: Με 10 παίκτες στο 32' η Βικτόρια Πλζεν 22:43Κυρανάκης: Το τρένο θα φτάσει στην Πάτρα – Ανάπλαση με τραμ στην παραλία22:29Europa League: Ο Μύθου έσωσε το βαθμό, 3-3 ο ΠΑΟΚ στη Λουντογκόρετς22:15ΑΕΚ: Καυτή και στην Ευρώπη - Νίκησε την πρωτοπόρο του League Phase με ανατροπή 22:05Πύργος: Διπλή παράσυρση γυναικών από μηχανάκι διανομέα21:55Missing Alert για την εξαφάνιση 13χρονου21:41Γιώργος Παπαδάκης στον ΑΝΤ1: H οργή των αγροτών είναι δικαιολογημένη21:27ANT1 Sports: Ο Παναθηναϊκός θέλει να κλειδώσει μια θέση στην οκτάδα απέναντι στην Βικτόρια Πλζεν21:13Πιερρακάκης - Προεδρία Eurogroup: Οι παλιές διακρίσεις ανάμεσα σε βορρά και νότο, ανατολή και δύση έχουν πλέον υποχωρήσει20:59Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή20:45Φοινικούντα - Πέτρος Κουσουλός στον ΑΝΤ1: Το σενάριο του φυσικού αυτουργού της διπλής δολοφονίας20:31Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ζήτησε τη σύλληψη του «Φραπέ» - Μου είπε ότι "θα μου στρίψει το λαρύγγι"20:17Η τεχνητή νοημοσύνη στην εξωσωματική γονιμοποίηση20:10
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο