LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠαράξεναΔημοσίευση: 09 Δεκεμβρίου 2021 06:38

ΗΠΑ: Αστυνομικός μπέρδεψε το τέιζερ με το όπλο και σκότωσε Αφροαμερικανό

Ξεκίνησε η δίκη της αστυνομικού, η οποία σκότωσε έναν 20χρονο Αφροαμερικανό στη Μινεάπολη.

Κιμ Πότερ - αστυνομικός - δίκη

Απλό λάθος ή σοβαρή αμέλεια; Η δίκη μιας  αστυνομικού, η οποία σκότωσε έναν νεαρό Αφροαμερικανό ξεκίνησε στη Μινεάπολη, όπου η τραγωδία αυτή άνοιξε και πάλι τις πληγές από τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Η Κιμ Πότερ, 49 ετών, δικάζεται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Στις 11 Απριλίου 2021, η αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε τον Ντόντε Ράιτ, 20 ετών, στο Μπρούκλιν Σέντερ, στα προάστια της πόλης αυτής.

Η υπόθεση αυτή προκάλεσε σάλο, δεδομένου ότι συνέπεσε και με τη δίκη του Ντέρεκ Σόβιν, του λευκού αστυνομικού που σκότωσε τον Μάιο του 2020, επίσης στη Μινεάπολη, τον 46χρονο Αφροαμερικανό Τζορτζ Φλόιντ.

Κιμ Πότερ - αστυνομικός - δίκη

Η δίκη της Πότερ διεξάγεται στο ίδιο δικαστήριο, με τους ίδιους εισαγγελείς και ορισμένους από τους δικηγόρους που συμμετείχαν και στη δίκη του Σόβιν. Αφού επελέγησαν οι ένορκοι, εκ των οποίων μόνο ένας είναι Αφροαμερικανός, οι δύο πλευρές παρουσίασαν το γενικό πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η κατηγορούσα αρχή και η υπεράσπιση.

Κιμ Πότερ - αστυνομικός - δίκη

Τα γεγονότα δεν αμφισβητούνται: η Κιμ Πότερ και δύο συνάδελφοί της σταμάτησαν το αυτοκίνητο του Ντόντε Ράιτ για έλεγχο ρουτίνας. Αφού διαπίστωσαν ότι σε βάρος του οδηγού εκκρεμούσε ένταλμα για παραβίαση του νόμου περί όπλων, αποφάσισαν να τον συλλάβουν. Ο νεαρός, που δεν ήταν οπλισμένος, προσπάθησε να διαφύγει. Για να τον σταματήσει, η Πότερ τράβηξε όπλο και τον σημάδεψε, φωνάζοντας, πολλές φορές, «τέιζερ». Η ίδια υποστηρίζει ότι κατά λάθος πυροβόλησε με το υπηρεσιακό της όπλο, πιστεύοντας ότι επρόκειτο για το τέιζερ που απλώς θα τον ακινητοποιούσε.

Κιμ Πότερ - αστυνομικός - δίκη

«Δεν διώκεται για ανθρωποκτονία από πρόθεση», ανέφερε η εισαγγελέας Έριν Έλντριτζ, όμως δεν ήταν ούτε ένα «ατυχές λάθος»: «Η υπόθεση αφορά την απρόσεκτη χρήση όπλου, την αμέλεια» μιας αστυνομικού με 26 χρόνια πείρας, εξήγησε.

Κιμ Πότερ - αστυνομικός - δίκη

Η Κιμ Πότερ «έκανε αυτό που έπρεπε για να προστατεύσει έναν συνάδελφό της» που κινδύνευε να παρασυρθεί από το αυτοκίνητο του Ντόντε Ράιτ, υποστήριξε από την πλευρά του ο δικηγόρος της, Πολ Ενγκ. Λόγω «άγχους», «έκανε ένα λάθος, ήταν ατύχημα», πρόσθεσε, παραλληλίζοντάς την με «χειρουργό» που, μετά από 100 επεμβάσεις, μπορεί ακόμη να κάνει λάθος.

Ειδήσεις σήμερα:

Καλιφόρνια: Πατέρας και γιος συνελήφθησαν για την μεγάλη φωτιά του καλοκαιριού

Ο Κομήτης Λέοναρντ πλησιάζει τη Γη - Πότε θα είναι ορατός στον ουρανό

ΕΛΑΣ: Γραφεία Προστασίας Ανηλίκων σε πέντε πόλεις

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦωτιά σε χώρο επιχείρησης στο Κορωπί - Μεγάλη κινητοποίηση της ΠυροσβεστικήςΣήμερα 08:32 | Ειδήσεις

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για αποθήκη εργοστασίου.

Εξελίξεις στη διπλή δολοφονία της ΦοινικούνταςΧθες 20:31 | Ειδήσεις

Ο ρόλος του 22χρονου που είχε παρουσιαστεί αυτοβούλως στις Αρχές στα μέσα Οκτωβρίου και είχε αρχικά δηλώσει συνεργός.

Ο Τζέικ Σωτηριάδης στον ΑΝΤ1: Η Γροιλανδία υπάγεται διοικητικά στην Δανία, για περισσότερα από 300 χρόνιαΧθες 21:00 | Ειδήσεις

Ο Ελληνοαμερικανός πρώην αξιωματικός πληροφοριών, της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, Τζέικ Σωτηριάδης, μίλησε στον ΑΝΤ1 για την σπουδαιότητα της χώρας αυτής.

Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1 για τις βλέψεις των ΗΠΑ στη ΓροιλανδίαΧθες 20:58 | Ειδήσεις

«Οι Ευρωπαίοι ηγέτες, θέλουν να διατηρήσουν αυτή την παγκόσμια τάξη για πολλούς λόγους και προσεγγίζουν θέματα όπως η Γροιλανδία».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ρέθυμνο: Αυτοκίνητο με δύο επιβάτες έπεσε στο γκρεμό 08:59Φωτιά σε χώρο επιχείρησης στο Κορωπί - Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής08:45Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 11 Ιανουαρίου08:30Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή08:15Βέροια: Νεκρή γυναίκα από φωτιά στο σπίτι της23:59Ντέιβιντ Μπόουι: Η ζωή και η καριέρα του ροκ σταρ23:48Missing Alert για την εξαφάνιση 28χρονης23:36Τραμπ: Το Ιράν λαχταρά την ελευθερία - Oι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να βοηθήσουν23:22Αλεξανδρούπολη: Εικόνες βιβλικής καταστροφής από το πέρασμα της κακοκαιρίας (εικόνες)23:08ΠΑΟΚ: Ο «Ντέλιας» έφερε την... τέλεια βραδιά 22:54Κύπρος: Νέες αποκαλύψεις για το επίμαχο βίντεο που παραπέμπει σε διαφθορά22:40Ατρόμητος – Ολυμπιακός: Εύκολη νίκη για τους Πειραιώτες22:26Θεσσαλονίκη: Αποκολλήθηκε κομμάτι οροφής σε εμπορικό κέντρο και τραυματίστηκε γυναίκα (βίντεο)22:12Πανιώνιος – Κολοσσός Ρόδου: Νίκη “οξυγόνο” για τους γηπεδούχους21:58Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1 για τις βλέψεις των ΗΠΑ στη Γροιλανδία21:44Κηφισιά –ΑΕΛ: Στο τέλος δεν (Χ)αμογέλασε κανείς21:30Ο Τζέικ Σωτηριάδης στον ΑΝΤ1: Η Γροιλανδία υπάγεται διοικητικά στην Δανία, για περισσότερα από 300 χρόνια21:16Άρης – Ηρακλής: Έγινε θρίλερ… στο φινάλε21:02Εξελίξεις στη διπλή δολοφονία της Φοινικούντας 20:48ΑΝΤ1 Sports: “Πικρή” νίκη για τον Ολυμπιακό λόγω του τραυματισμού του Μόρις20:34
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο