LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 08 Δεκεμβρίου 2021 08:41

Παιδιά 5 - 11 ετών: πως γίνεται ο εμβολιασμός από ιδιώτη παιδίατρο

Τι λέει σε όλους τους γονείς, μέσω του ΑΝΤ1, ο Κώστας Νταλούκας, που καλεί για άμεσο εμβολιασμό των παιδιώ. Γιατί λέει ότι πρέπει να σταματήσουν τα πάρτι.

Κωνσταντίνος Νταλούκας - Καλημέρα Ελλάδα

«Θα παρακαλούσα τους γονείς να το σκεφτούν διπλά, το εμβόλιο είναι ασφαλές και τα οφέλη που προσφέρει είναι πολύ περισσότερα από τυχόν μικρές παρενέργειες», είπε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο Κώστας Νταλούκας, εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων.

Εν όψει της λειτουργίας, από τις 10 Δεκεμβρίου, της πλατφόρμας για τον ορισμό ραντεβού για τον εμβολιασμό παιδιών 5-11 ετών, στα ίδια εμβολιαστικά κέντρα με τους ενήλικες, έναντι του κορονοϊού, ο κ. Νταλούκας είπε ότι υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον από γονείς, που τηλεφωνούν στους παιδιάτρους και ζητούν πληροφορίες, ενώ αρκετοί είναι εκείνοι που εκφράζουν ενδοιασμούς για το εάν τελικώς θα εμβολιαστούν τα παιδιά τους.

«Αν κάποιος φοβάται κάτι για μακροχρόνιες παρενέργειες πρέπει να ξέρει ότι το εμβόλιο είναι ουσιαστικά ένα μικρό κομματάκι του ιού που βάζουμε στο σώμα μας, για να δημιουργήσουμε άμυνα. Πολλαπλασιαζόμενος ο κορονοϊός είναι σαν να έχουμε κάνει εκατομμύρια τέτοια εμβόλια», είπε ο κ. Νταλούκας, τονίζοντας πως «το φοβερό δεν είναι το εμβόλιο, το φοβερό είναι να νοσήσει κάποιος από τον κορονοϊό, με όλα αυτά που ακούμε και τους δεκάδες νεκρούς που έχουμε καθημερινά».

«Δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα από περιπτωσιολογία, τι έγινε στον διπλανό μου ή τι είπε κάποιος από όλους τους παιδιάτρους. Υπάρχουν θέματα που οι γονείς αγνοούν», επεσήμανε ο παιδίατρος, επισημαίνοντας στους γονείς πως «δεν πρέπει να χαλαρώσουμε, δεν πρέπει να γίνονται πάρτι. Πρέπει να σταματήσουν τα πάρτι. Αν πάμε σε κλειστούς χώρους, σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, ας κάνουμε ένα self test πριν και πάντα πρέπει να φοράμε μάσκα και να τηρούμε αποστάσεις».

Σε ότι αφορά την διαδικασία για τον εμβολιασμό των παιδιών από ιδιώτες παιδιάτρους, ο κ. Νταλούκας εξήγησε πως «οι παιδίατροι κάνουμε αίτηση, μας χορηγούν εμβόλια και οι γονείς φέρουν τα παιδιά, μετά από συνεννόηση μαζί μας και τους κάνουμε τα εμβόλια. Σε αυτήν την περίπτωση, την καταχώριση στο σύστημα ότι έγινε ο εμβολιασμός την κάνει ο παιδίατρος».

«Η δόση του εμβολίου για τα παιδιά αντιστοιχεί στο 1/3 της δόσης των ενηλίκων. Η δεύτερη δόση γίνεται μετά από 21 ημέρες από την πρώτη δόση, όπως ισχύει και για τους ενήλικες. Προς το παρόν δεν χρειάζεται να γίνει τρίτη δόση στα παιδιά, δεν υπάρχει τέτοια ενημέρωση», κατέληξε ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων.

Ειδήσεις σήμερα:

Θεσσαλονίκη - Ψιλικατζίδικο: Ληστεία με κατσαβίδι

ΕΟΔΥ: rapid test δωρεάν την Τετάρτη σε 180 σημεία

Κορονοϊός - Γερμανία: 1 νεκρός κάθε 3 λεπτά την Τρίτη

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πάτρα: Φωτιά σε αστικό ιστό στο Κάτω Καστρίτσι08:10Μέγαρα: Ο λόγος πίσω από την αιματηρή επίθεση με μαχαίρι07:55Φαράγγι Σαμαριάς: Κλειστή η πρόσβαση από τη βόρεια είσοδο λόγω των ανέμων07:40Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 2 Ιουλίου07:25O ΕΟΔΥ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για αύξηση στα ΣΜΝ07:11Αλέκος Παναγούλης: Η απόπειρα δολοφονίας του Παπαδόπουλου και το... περίεργο τροχαίο δυστύχημα 06:57Τραμπ: Το Ισραήλ αποδέχτηκε πρόταση για 60ήμερη κατάπαυση πυρός – Κάλεσμα στη Χαμάς να συμφωνήσει06:43Τραγωδία στην Ισπανία: Τρεις νεκροί από πυρκαγιές και καύσωνα – Ανάμεσά τους και παιδί 2 ετών06:29Τι καιρό θα κάνει σήμερα Τετάρτη06:15ΗΠΑ: Ο Τραμπ θα είναι "αυστηρός" με τον Νετανιάχου ώστε να επιτευχθεί εκεχειρία στη Γάζα 23:57Φωτιά στις φυλακές Βόλου: Στο Νοσοκομείο τέσσερα άτομα (εικόνες)23:45Θεσσαλονίκη: Βελτιωμένη εικόνα από τη πυρκαγιά που ξέσπασε στο Ωραιόκαστρο23:35Βουλή: Εγκρίθηκε το ενεργειακό νομοσχέδιο - Στο επίκεντρο η τροπολογία για οικισμούς και οι τιμές ενέργειας23:21Ινδία: Έκρηξη σε εργοστάσιο με χημικά προϊόντα23:07Πέθανε ο Κωνσταντίνος Γιατράκος22:51Τραγωδία στην Ισπανία: Νεκρό ένα δίχρονο παιδί λόγω καύσωνα22:36Τένις - Wimbledon: Η Σάκκαρη πέρασε στον 2ο γύρο22:18Τραγωδία – Πάτρα: Νεκρή γυναίκα μετά από φωτιά σε διαμέρισμα22:02Καύσωνας στην Ιταλία: Μπλακ άουτ σε Μπέργκαμο και Φλωρεντία21:46Μωβ μέδουσες: Σε έξαρση στις ελληνικές θάλασσες - Ποιες περιοχές είναι στο "κόκκινο"21:30
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο