LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 07 Δεκεμβρίου 2021 16:22

Σταϊκούρας: Η Ελλάδα πρωταθλήτρια Ευρωζώνης στην ανάπτυξη

Η ελληνική οικονομία έκανε την καλύτερη επίδοση στην ευρωζώνη, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα προσωρινά στοιχεία της Eurostat για το ΑΕΠ.

Χρήστος Σταϊκούρας - Ενεργειακή κρίση

Την καλύτερη επίδοση στην Ευρωζώνη σε επίπεδο 3μήνου, και τη δεύτερη καλύτερη σε επίπεδο 9μήνου, σε ετήσια βάση, εμφάνισε η ελληνική οικονομία, όπως σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, έπειτα και από τη δημοσίευση των προσωρινών στοιχείων της Eurostat για το ΑΕΠ του τρίτου τριμήνου.

Μάλιστα, το ΑΕΠ της Ελλάδας διαμορφώθηκε στο διάστημα αυτό στα 46,4 δισ. ευρώ, που αποτελεί την υψηλότερη εγχώρια επίδοση, την τελευταία δεκαετία, πρόσθεσε ο υπουργός.

Αναλυτικά η δήλωση του Χρήστου Σταϊκούρα αναφέρει τα εξής: 

«Σήμερα, η Eurostat δημοσιοποίησε τα επικαιροποιημένα, προσωρινά στοιχεία για το ΑΕΠ των χωρών της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για το τρίτο τρίμηνο του 2021.

Σύμφωνα με αυτά, η Ελλάδα παρουσίασε την καλύτερη επίδοση στην Ευρωζώνη σε επίπεδο τριμήνου, και τη δεύτερη καλύτερη σε επίπεδο 9μήνου, σε ετήσια βάση.

Συγκεκριμένα, η ελληνική οικονομία αναπτύχθηκε, το 3ο τρίμηνο του 2021, κατά 13,4% σε ετήσια βάση, με αποτέλεσμα ο ρυθμός μεγέθυνσης για το 9μηνο να υπερβαίνει το 9,3%.

Την ίδια περίοδο, ο μέσος όρος της ευρωζώνης διαμορφώθηκε πολύ χαμηλότερα, στο 3,9% το 3ο τρίμηνο και στο 5,7% το 9μηνο του 2021.

Η Ελλάδα, συνεπώς, εμφανίζει πολύ καλύτερες επιδόσεις ανάκαμψης της οικονομίας της.

Μάλιστα, το ΑΕΠ της χώρας μας, το 3ο τρίμηνο, διαμορφώθηκε στα 46,4 δισ. ευρώ, που αποτελεί την υψηλότερη εγχώρια επίδοση, την τελευταία δεκαετία.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι, σύμφωνα με τις πρόσφατες Φθινοπωρινές Προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η χώρα μας αναπτύσσεται βιώσιμα, οι επενδύσεις και οι εξαγωγές ενισχύονται σημαντικά, η ανεργία συρρικνώνεται, η διαχείριση των δημόσιων οικονομικών γίνεται με υπευθυνότητα.

Συγκεκριμένα, η χώρα μας εκτιμάται ότι θα παρουσιάσει διψήφια αύξηση των επενδύσεων το 2021 και το 2022, τη δεύτερη υψηλότερη στην Ευρώπη.

Παράλληλα, προβλέπεται να εμφανίσει το υψηλότερο ποσοστό αύξησης των εξαγωγών, το 2021, το 2022 και το 2023, πανευρωπαϊκά.

Συνεπώς, παρά την παρατεταμένη αβεβαιότητα και τις νέες προκλήσεις, η ελληνική οικονομία έχει επιδείξει ανθεκτικότητα και δυναμική.

Η Ελληνική Κυβέρνηση θα συνεχίσει να υλοποιεί πολιτικές ώστε η χώρα να εξέλθει από τις διαδοχικές, εξωγενείς κρίσεις, οικονομικά ακόμη πιο ανθεκτική, εθνικά ακόμη πιο ισχυρή, και κοινωνικά ακόμη πιο δίκαιη».

Ειδήσεις σήμερα:

ΚΙΝΑΛ - Λοβέρδος: στηρίζω Ανδρουλάκη στον δεύτερο γύρο

“Το Πρωινό” - Παππούς Mad Clip: η Αρετή τον πρόδωσε και “τρώει” τα λεφτά του (βίντεο)

Νεκρά αδέλφια στο Νέο Ηράκλειο: “Ανατροπή” για την τραγωδία


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚορυδαλλός: Γυναίκα απειλεί να πέσει από ταράτσα πολυκατοικίαςΣήμερα 17:24 | Ειδήσεις

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σημείο έχει μεταβεί διαπραγματευτής της αστυνομίας.

Σουφλί: Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για ναρκωτικά - Πολλές συλλήψεις, ανάμεσά τους και στρατιωτικοίΣήμερα 12:54 | Ειδήσεις

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι εντοπίστηκαν ποσότητες ναρκωτικών, σύνεργα επεξεργασίας και χρηματικά ποσά.

Γεραπετρίτης: Θα έρθει η επέκταση των χωρικών υδάτων, όπως ήρθαν τα θαλάσσια πάρκαΣήμερα 12:58 | Ειδήσεις

Ο κ. Γεραπετρίτης έκανε λόγο για «απαράδεκτες αξιώσεις» της Τουρκίας με το αφήγημα της Γαλάζιας Πατρίδας, που ξεκίνησαν τη δεκαετία του ’90 και δεν έχουν αποσυρθεί. 

Συνελήφθη ζευγάρι στη Θεσσαλονίκη που κατηγορείται ότι παρακολουθούσε το σπίτι της ΛατινοπούλουΣήμερα 10:06 | Ειδήσεις

Τι κατασχέθηκε από σπίτι των συλληφθέντων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τροχαίο δυστύχημα στη Σητεία: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 16χρονος οδηγός17:38Κορυδαλλός: Γυναίκα απειλεί να πέσει από ταράτσα πολυκατοικίας17:24Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)17:12Θρίλερ σε πολυτελή βίλα στην Άδανα – Πατέρας σκότωσε τα δύο παιδιά του και αυτοκτόνησε16:58Ο Τραμπ ανακοίνωσε τη δημιουργία "συμβουλίου ειρήνης" για τη Γάζα16:44Χριστάκης στο ant1news: Όλα τα δεδομένα για το “φορολογικό διαζύγιο”16:30ΥΠΕΘΟ: Πιο γρήγορες πληρωμές - Λιγότερες απευθείας αναθέσεις16:16Τροχαίο στα Μέγαρα: Συγκρούστηκαν δύο φορτηγά - Κλειστή λωρίδα στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου16:02Άρση προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης στην Πιερία15:48Γερμανία: Η στρατιωτική αποστολή στη Γροιλανδία αποφασίστηκε λόγω των "ρωσικών και κινεζικών απειλών"15:34Ο Χρήστος Φαφούτης νέος Διευθύνων Σύμβουλος στην Ελληνικό Μετρό Α.Ε.15:20Missing Alert για την εξαφάνιση δύο 15χρονων αγοριών15:06Ο χειμώνας παίζει κρυφτούλι14:52Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν - Νετανιάχου: Στο επίκεντρο της συζήτησης η κατάσταση στη Μέση Ανατολή και το Ιράν14:38Έφυγε από την ζωή η ηθοποιός Μέλπω Ζαρόκωστα14:24Εγκαινιάστηκε το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών "Κοργιαλένειο - Μπενάκειο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός"14:19Κρήτη: Νεαρή γιατρός παρουσίασε συμπτώματα μηνιγγίτιδας14:10Συντάξεις Φεβρουαρίου 2026: Πότε ξεκινούν οι πληρωμές;13:56Τουσκ: Δεν θα στείλουμε στρατεύματα στη Γροιλανδία13:42Γαλλία για Γροιλανδία: Η αποστολή ευρωπαίων στρατιωτικών επιδιώκει να στείλει ένα μήνυμα σε όλο τον κόσμο13:28
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο