LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΤεχνολογίαΔημοσίευση: 07 Δεκεμβρίου 2021 09:39 | Ανανέωση: 07 Δεκεμβρίου 2021 09:42

Κορονοϊός - Τζανάκης: ο υποχρεωτικός εμβολιασμός να ξεκινά από 50 ετών και άνω

Ζοφερές οι εκτιμήσεις του στον ΑΝΤ1. Πόσο θα μεγαλώσει ο αριθμός των διασωληνωμένων, πόσες χιλιάδες θάνατοι αναμένονται μέχρι τα Χριστούγεννα. Τι είπε για εγκύους και λεχώνες.

Τζανάκης - Σπαντιδέας - Καλημέρα Ελλάδα

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο Καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης είπε πως θα έχουμε στην Ελλάδα περισσότερους από 20.000 θανάτους από επιπλοκές του κορονοϊού, εάν όχι έως το τέλος του 2021, στις αρχές του 2022, κάνοντας την ζοφερή πρόβλεψη για ακόμη 1.500 θανάτους μέχρι τα Χριστούγεννα. 

Απορρίπτοντας αναφορές και φήμες ότι υπάρχει μεγάλη θνησιμότητα μεταξύ των εμβολιασμένων πολιτών, ο κ. Τζανάκης είπε πως «το 90% όσων πεθαίνουν είναι ανεμβολίαστοι. Εάν το εμβόλιο δεν επιδρούσε να μειώσει την θνησιμότητα, οι θάνατοι θα ήταν όλοι σε εμβολιασμένους, ενώ τώρα, το 20% του πληθυσμού που είναι ανεμβολίαστο «δίνει» το 90% των ημερήσιων θανάτων, ενώ τα 8 εκατομμύρια εμβολιασμένοι «δίνουν» το 10% των θανάτων, γεγονός που δείχνει την σημασία και την προστασία των εμβολίων» 

«Εκείνο που έχει σημασία είναι να δούμε ότι τα κρούσματα έχουν επιπεδωθεί, έχουμε τις τελευταίες ημέρες μείωση κατά περίπου 500 κρούσματα λιγότερα την ημέρα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Θα φτάσουμε μέχρι τα Χριστούγεννα τους 750 διασωληνωμένους και προς το τέλος του μήνα θα δούμε τους θανάτους να μειώνονται κλιμακωτά και να είναι γύρω στους 80-70, εκτός αν η κινητικότητα του πληθυσμού φέρει άλλα δεδομένα», επεσήμανε ο κ. Τζανάκης. 

Ο Καθ. Πνευμονολογίας είπε ακόμη πως «έχουμε μια γκάμα μέτρων που αν τα τηρήσουμε σωστά θα έχουμε μείωση των κρουσμάτων», ωστόσο τόνισε πως «ίσως σε κάποιες «κόκκινες» περιοχές να χρειάζονται μέτρα τοπικού χαρακτήρα», ενώ τάχθηκε υπέρ της διεύρυνσης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού «στους πολίτες από 50 ετών και άνω σε πρώτη φάση «και μετά να γίνει διαβάθμιση για υποχρεωτικό εμβολιασμό από τα 40 και πάνω και μετά από 18 και πάνω» 

«Παρακαλώ και καλώ τις εγκύους και τις λεχώνες να σπεύσουν να εμβολιαστούν και πρέπει να τους δίνεται προτεραιότητα από την πλατφόρμα. Είναι πάρα πολύ επικίνδυνο για τις ίδιες και τα έμβρυα τους και τα βρέφη, να είναι ανεμβολίαστες», επεσήμανε ο Καθηγητης.

Συμμετέχοντας στην συζήτηση, ο Αναστάσιος Σπαντιδέας, Παθολόγος - Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, αναφερόμενος στον εμβολιασμό των παιδιών έναντι του κορονοϊού, είπε πως «η ασφάλεια των εμβολίων έχει εφαρμοστεί πάνω στους ανθρώπους και όχι στο εργαστήριο, τόσο στις ΗΠΑ όπου έχουν εμβολιαστεί πάνω από 2,5 εκατομμύρια παιδιά, όσο και στην Κίνα, όπου έχει εμβολιαστεί το 50% του παιδικού πληθυσμού». 

Επεσήμανε ακόμη πως στην “επιχείρηση εμβολιασμός των παιδιών” είναι καθοριστικός ο ρόλος του παιδιάτρου.

Ειδήσεις σήμερα:

Θεμιστοκλέους για εμβόλια σε παιδιά 5 - 11 ετών: ο παιδίατρος μπορεί να εμβολιάζει και τους συνοδούς

Γαλάτσι: Ποιος ήταν ο πυγμάχος που εκτέλεσαν

Κορονοϊός - Λαμία: “τελευταίο αντίο” στην 14χρονη (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣυγκέντρωση παραγωγών και επαγγελματιών των λαϊκών αγορών στο Σύνταγμα - Τα αιτήματά τουςΣήμερα 10:39 | Ειδήσεις

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα, παραγωγοί και επαγγελματίες πωλητές λαϊκών αγορών ξεκίνησαν απεργία διαρκείας.

Aγρότες- Μπλόκα: Ανοιχτό, μέχρι στιγμής, το οδικό δίκτυο στην Βόρεια ΕλλάδαΣήμερα 10:23 | Ειδήσεις

Το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις στα αγροτοκτηνοτροφικά μπλόκα στη Βόρεια Ελλάδα, με αντικείμενο τον καθορισμό της στάσης τους, σε συντονισμό με τις αντίστοιχες κινητοποιήσεις σε πανελλαδικό επίπεδο.

Σέρρες: Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα ο 16χρονος για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό 17χρονουΣήμερα 09:22 | Ειδήσεις

Ο ανήλικος φέρεται να ομολόγησε προανακριτικά την επίθεση στον 17χρονο, υποστηρίζοντας ότι εξοργίστηκε, όταν πληροφορήθηκε ότι το θύμα έστειλε μήνυμα σε μία κοπέλα, η οποία συνδέεται με τον ίδιο.

Χαϊδάρι: Προσποιούμενοι ότι έλεγαν τα κάλαντα έκλεψαν... παπούτσιαΣήμερα 07:44 | Ειδήσεις

Αναστάτωση προκάλεσε περιστατικό μικροκλοπής παραμονή Θεοφανίων στο Χαϊδάρι.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Καταιγίδα Γκορέτι: Ακυρώσεις πτήσεων στη Γαλλία και την Ολλανδία12:18Πότε ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις 202612:04Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επικοινωνία με Σόλσκιερ για την τεχνική ηγεσία της ομάδας 11:50Μητσοτάκης για αγρότες: Για εμάς το παρόν και το μέλλον του πρωτογενούς τομέα είναι εθνική προτεραιότητα11:36Άρση προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο τμήμα του Αυτοκινητοδρόμου Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο Σπάρτη11:22Προσπάθησε να περάσει δέμα με ναρκωτικά και κινητά στις Αγροτικές φυλακές Αγυιάς11:08Συγκέντρωση παραγωγών και επαγγελματιών των λαϊκών αγορών στο Σύνταγμα - Τα αιτήματά τους10:54Θεσσαλονίκη: Μεθυσμένος οδηγός προκάλεσε υλικές ζημιές10:40Aγρότες- Μπλόκα: Ανοιχτό, μέχρι στιγμής, το οδικό δίκτυο στην Βόρεια Ελλάδα10:26Θεσσαλονίκη: Διακινητής μεταναστών επιχείρησε να ξεφύγει από έλεγχο της αστυνομίας10:12Οι 10 κορυφαίοι σκόρερ στην Ευρώπη: Στην λίστα ο Ελ Κααμπί και ο Παυλίδης09:58Σέρρες: Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα ο 16χρονος για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό 17χρονου09:44Δήμαρχος Αγ. Ευστρατίου: Πάω να πατήσω κάτω τον καρκίνο και να γυρίσω πίσω09:30Γερμανία: Διαλύθηκε ο κυβερνητικός συνασπισμός στο Βρανδεμβούργο09:16Ισχυρές βροχές και καταιγίδες έως την Πέμπτη - Συστάσεις της Πολιτικής Προστάσιας09:02Βενεζουέλα: Κηρύχθηκε επταήμερο εθνικό πένθος για τα θύματα της επίθεσης των ΗΠΑ08:48Χαϊδάρι: Προσποιούμενοι ότι έλεγαν τα κάλαντα έκλεψαν... παπούτσια08:34Φιλιππίνες: Σεισμός 6,7 ρίχτερ ανατολικά από την Μπακουλίν08:20Φλώρινα: Πιάστηκαν στα χέρια για τον Τίμιο Σταυρό, ενώπιον του Νίκου Δένδια08:06Διαδηλώσεις στο Ιράν: Ρίψη δακρυγόνων σε νοσοκομείο στην Τεχεράνη07:52
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο