LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 07 Δεκεμβρίου 2021 07:28 | Ανανέωση: 07 Δεκεμβρίου 2021 07:27

ΚΙΝΑΛ - Ανδρουλάκης: νέα “μάχη” ο δεύτερος γύρος

Τι είπε για την συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές, το ενδεχόμενο τηλεμαχίας με τον Γιώργο Παπανδρέου και το στοίχημα της “επόμενης ημέρας”.

Ανδρουλάκης - Παπανδρέου

O υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, στη πρώτη τηλεοπτική του συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open μετά την νίκη του στο πρώτο γύρο των εκλογών, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «η μεγάλη συμμετοχή των 270.000 πολιτών δείχνει τη δυναμική της παράταξης και ότι το ΠΑΣΟΚ θα αποτελέσει μια ισχυρή εναλλακτική επιλογή απέναντι σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε ότι περίμενε μια τόσο μεγάλη διαφορά και πρόσθεσε ότι έβλεπε παντού «το ζήτημα της ανανέωσης, της ενότητας και της πολιτικής αυτονομίας να αποτελεί προτεραιότητα όχι μόνο των ανθρώπων του ΠΑΣΟΚ, αλλά και πολιτών που θέλουν την παράταξη ισχυρή και περήφανη, για να υπάρχει μια επιλογή έναντι της ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ».

Η μεγάλη προσέλευση στις κάλπες και το μεγάλο ποσοστό, δείχνει σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη ότι «πολλοί άνθρωποι θέλουν η παράταξη να αλλάξει σελίδα. Πολλοί θεωρούν ότι οι παλιοί πρωταγωνιστές είχαν πάρα πολλές ευκαιρίες στην πολιτική τους ζωή και τώρα ήρθε η ώρα για μια νέα γενιά να πρωταγωνιστήσει. Όπως επίσης και το θέμα της ενότητας. Ο κόσμος έχει πληγωθεί από τις πάρα πολλές εσωτερικές αναταράξεις, οπότε είναι πολύ ψηλά στις προτεραιότητές του. Και η πολιτική αυτονομία, διότι οι ψηφοφόροι μας δεν θέλουν καμία μα καμία συζήτηση με τη ΝΔ και με τον ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουν ένα κόμμα ισχυρό, αυτόνομο, που να ξαναγίνει πρωταγωνιστής, όπως ήταν τα παλαιότερα χρόνια».

Νίκος Ανδρουλάκης - ΚΙΝΑΛ

Επεσήμανε ότι η χρονική συγκυρία είναι πάρα πολύ σημαντική για το Κίνημα Αλλαγής, διότι η ΝΔ κάνει πάρα πολλά λάθη, με την πανδημία, με την οικονομία και από την άλλη δεν υπάρχει μια στιβαρή αντιπολίτευση να τα αναδείξει και να δώσει άλλες απαντήσεις. Επανέλαβε ότι στοχεύει στην δημιουργία ενός κόμματος βάσης, με οργανώσεις, με κοινωνικά δίκτυα, το οποίο θα είναι και πολύ μεγάλη κοινωνική δύναμη.

Για την αναμέτρηση του Β' γύρου, ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε πως «η πολιτική είναι γεμάτη εκπλήξεις. Για μένα είναι μια νέα εκλογική μάχη» κι αναφερόμενος στο debate τόνισε: «Πρέπει να υπάρξει αυτή η συζήτηση διότι ο κόσμος θέλει δεσμεύσεις. Είναι προφανές ότι πρέπει να γίνει δημόσιος διάλογος, απλά θα γίνει με τρόπο θεσμικό, με κριτήρια, όπως είχαμε συμφωνήσει και με τους 4 συνυποψηφίους μου πριν την Κυριακή κι έγινε κάτι που θεωρώ ότι βοήθησε».

Ωστόσο, τόνισε πως δεν έχει γίνει κάποια τέτοια συζήτηση με το επιτελείο του κ. Γιώργου Παπανδρέου, λέγοντας «εύχομαι να γίνει και να συμφωνήσουμε στους όρους, όπως συμφωνήσαμε και με τους υπόλοιπους 4 συνυποψηφίους μας και το κάναμε. Εγώ το λέω δημοσίως, όπως το είπα και την προηγούμενη φορά. Και είμαστε έτοιμοι να συνεννοηθούμε για να μπουν τα κριτήρια και να επιτευχθεί».

Ειδήσεις σήμερα:

Η χειροτονία του Δημήτρη Λινού (εικόνες)

Έβρος: Ελεύθεροι οι Έλληνες που συνέλαβαν Τούρκοι στα σύνορα

Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα - ΟΠΕΚΑ: πότε πιστώνεται η έκτακτη προσαύξηση

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Grateful Dead – Μπομπ Γουίρ: Πέθανε ο συνιδρυτής του συγκροτήματος23:59Bloomberg: Βρετανία και Γερμανία συζητούν την ενίσχυση της στρατιωτικής τους παρουσίας στη Γροιλανδία23:47Αγρίνιο: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ η σπείρα που είχε ξαφρίσει έξι σπίτια 23:35Ποδαρικό στο 2026 με "τρίποντο" ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Πανσερραϊκό23:21Μαρούσι – Προμηθέας Πάτρας: Επιστροφή στις νίκες για τους γηπεδούχους23:07Θήβα: Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες22:53Missing Alert για την εξαφάνιση 59χρονου22:39Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε διόροφο σπίτι στον Λαγκαδά - Πληροφορίες για εγκλωβισμένο άτομο22:25ΟΦΗ – Αστέρας Τρίπολης: Πήρε όλα τα λεφτά… με καρέ του Νους22:11Ο Άρης έριξε την ΑΕΚ από το "ρετιρέ" 21:57Κακοκαιρία – σχολεία: Σε ποιες περιοχές θα είναι κλειστά τη Δευτέρα21:43Θεσσαλονίκη: "Δώρα ζωής" από 64χρονο που νοσηλευόταν στο Παπανικολάου21:29Κρήτη: Σύλληψη δημοτικού υπαλλήλου για σωρεία αδικημάτων21:15Και με τη... βούλα στη Γκρέμιο ο Τετέ 21:01Ο χάρτης των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ έως 16 Ιανουαρίου20:47Ant1 Sports: Με νίκες συνέχισαν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στο μπάσκετ20:33Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα20:19Διπλό θα είναι τελικά το ραντεβού της Τρίτης με τους αγροτοκτηνοτρόφους στο Μέγαρο Μαξίμου20:05Δήμος Αθηναίων – Κακοκαιρία: Έκτακτα μέτρα για τους ευάλωτους πολίτες19:51Ζορίστηκε, αλλά κατέβαλε το Περιστέρι ο Παναθηναϊκός 19:37
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο