LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 06 Δεκεμβρίου 2021 22:02

Κορονοϊός - Γαλλία: Lockdown στα νυχτερινά κέντρα

Κλείνουν τα νυχτερινά κέντρα, μέτρα στα σχολεία και ενίσχυση της τηλεργασίας για την αντιμετώπιση του πέμπτου κύματος της πανδημίας.

Γαλλία - κορονοϊός

Η γαλλική κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει τα νυχτερινά κέντρα για τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες, ώστε να μειωθεί η εξάπλωση του κορονοϊού που προκαλεί την Covid-19, ενόψει των εορταστικών εκδηλώσεων για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ ανακοίνωσε ότι οι ιδιοκτήτες νάιτκλαμπ και ντισκοτέκ, καθώς και οι εταιρείες που οργανώνουν εκδηλώσεις, θα αποζημιωθούν.

Ο Καστέξ κάλεσε επίσης τους πολίτες να περιορίσουν τις κοινωνικές επαφές τους, τα επαγγελματικά και ιδιωτικά πάρτι, διευκρινίζοντας όμως ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει λόγος να επιβληθεί λοκντάουν ή απαγόρευση της κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες.

Το πέμπτο κύμα της πανδημίας «απαιτεί νέα μέτρα», εξήγησε ο Γάλλος πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι ο αριθμός των κρουσμάτων είναι και πάλι υψηλός, ωστόσο η κατάσταση είναι καλύτερη σε σύγκριση με πέρσι, γιατί 52 εκατομμύρια Γάλλοι έχουν εμβολιαστεί.

Σήμερα ανακοινώθηκαν 11.308 νέα κρούσματα και 192 θάνατοι. Σε μονάδες εντατικής θεραπείας νοσηλεύονται 2.191 ασθενείς.

Ο Καστέξ είπε ότι θα ενισχυθούν τα μέτρα στα δημοτικά σχολεία, κυρίως σε ό,τι αφορά την τήρηση των αποστάσεων. Τα υπέρβαρα παιδιά ή όσα έχουν άλλα υποκείμενα νοσήματα, ηλικίας 5-12 ετών μπορούν να εμβολιαστούν από τις 15 Δεκεμβρίου.

Ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν είπε ότι ενδέχεται να ξεκινήσει ο εθελοντικός εμβολιασμός όλων των παιδιών ηλικίας 5-11 ετών από τις 20 Δεκεμβρίου, εφόσον δώσουν το πράσινο φως οι υγειονομικές αρχές.

Όσον αφορά την τηλεργασία, ο Καστέξ είπε ότι ο στόχος της κυβέρνησης είναι, για όσους εργαζόμενους είναι εφικτό, να δουλεύουν από το σπίτι τους για δύο ή τρεις ημέρες την εβδομάδα.

Για την παραλλαγή Όμικρον ο Βεράν είπε ότι μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί στη χώρα 25 θετικά κρούσματα, από τα οποία 21 ήταν «εισαγόμενα» από τη Νότια Αφρική και τα άλλα τέσσερα οφείλονται σε τοπική μετάδοση.

Ειδήσεις σήμερα:

Εμβολιασμός σε παιδιά 5–11 ετών: Στις 10 Δεκεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα

Γαλάτσι: Ενέδρα θανάτου σε πρώην πυγμάχο (βίντεο)

Άγιο Όρος - Σερβετάλης για Άγιο Νεκτάριο: υπήρξε μια οικειότητα με τον “αγιούλη” (βίντεο)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ουκρανία: Τραυματισμοί και μπλακάουτ προκλήθηκαν από ρωσική επίθεση drone09:32Φοινικούντα: Παραδόθηκε 30χρονος που αναζητούνταν για το διπλό φονικό09:18Βραχάτι: Αυτοκίνητο πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και έπεσε πάνω σε δέντρο - Νεκρός ο οδηγός09:04Αμπελόκηποι: Συναγερμός για απειλή βόμβας σε ιδιωτικό κολέγιο - Εκκενώθηκε το κτίριο08:50Αμοργός - Ο μοναδικός αγρότης που έστησε μπλόκο, στο Καλημέρα Ελλάδα: Στηρίζω τον αγώνα όλων των αγροτών08:36Ειρηνευτικό σχέδιο - Ουκρανία: Νέες συνομιλίες ΗΠΑ-Ρωσίας στη Φλόριντα08:22Αλλάζει η εικόνα του σταθμού Μετρό Μοναστηράκι08:08Σοβαρό τροχαίο στη Βασιλίσσης Σοφίας: Σύγκρουση φορτηγού με μοτοσικλέτα07:54Jeff Beck: Ο ανήσυχος πρωτοπόρος που επαναπροσδιόρισε την ηλεκτρική κιθάρα07:40Θεσσαλονίκη: Κατέληξε η 57χρονη που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο07:26Erasmus+: Συμφωνία με την ΕΕ για την επιστροφή του Ηνωμένου Βασιλείου στο πρόγραμμα07:12Ο Τραμπ υποσχέθηκε στους Αμερικανούς "οικονομικό μπουμ που δεν ξαναείδε ποτέ ο κόσμος"06:58Σαουδική Αραβία: Εξερευνήτρια διέσχισε όλη τη χώρα περπατώντας!06:44Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 18 Δεκεμβρίου06:30Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη06:15Αμοργός: Αγρότης έστησε μόνος του το πρώτο μπλόκο στο νησί23:59Δένδιας: Εκπλήρωση της εθνικής μας υποχρέωσης η μετάβαση των Ενόπλων Δυνάμεων στη νέα εποχή23:46Παππάς: Είχα λάθος αντίδραση απέναντι σε δράση – πρόκληση23:32ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι επτά κατηγορούμενοι στην Κρήτη23:18Βόλος: Καθηγητής κλείδωσε μαθητές στην τάξη για να κάνει μάθημα23:03
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο