LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 06 Δεκεμβρίου 2021 09:19 | Ανανέωση: 06 Δεκεμβρίου 2021 09:23

Εμβολιασμοί παιδιών - Τσολιά: Ασφαλή τα εμβόλια, με ήπιες τυχόν παρενέργειες

Τι λέει η Καθ. Παιδιατρικής για την συμβολή των ανήλικων στην διασπορά της νόσου, την χορήγηση άδειας για τα εμβόλια στα παιδιά και τις περιπτώσεις εμφάνισης μυοκαρδίτιδας από τον κορονοϊό ή μετά τον εμβολιασμό.

Μαρία Τσολιά - Καλημέρα Ελλάδα

Καλεσμένη στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 ήταν την Δευτέρα η Μαρία Τσολιά, Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Ερωτηθείσα για τον εμβολιασμό των παιδιών για προστασία από τον κορονοϊό, η κ. Τσολιά είπε ότι είναι «ασφαλή και αποτελεσματικά τα εμβόλια, προστατεύουν από τον ιό, προστατεύουν τα παιδιά από την βαριά νόσηση».

Σημείωσε πως «το όφελος των εμβολίων είναι μεγαλύτερο από τις ελάχιστες, ήπιες ανεπιθύμητες παρενέργειες», ενώ διευκρίνισε πως «η μυοκαρδίτιδα, είναι ένα παροδικό φαινόμενο που παρατηρείται μόνο σε ορισμένους νέους, μετά τον εμβολιασμό. Μπορεί όμως να προκληθεί μυοκαρδίτιδα και αν νοσήσει κάποιος με κορονοϊό. Αν προκληθεί από την νόσηση, είναι πολύ πιο σοβαρή η κατάσταση».

«Τα εμβόλια για τα παιδιά παίρνουν μια επείγουσα έγκριση αρχικώς, όπως συνέβη και με τα εμβόλια για τους ενήλικες, καθώς κρίνεται απαραίτητη η χορήγηση τους για την προστασία των παιδιών. Έχει δοθεί η επείγουσα έγκριση τόσο από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων και από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και ακολούθως θα δοθεί η κανονική έγκριση», σημείωσε η κ. Τσολιά.

Όπως ανέφερε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής, «το εμβόλιο για τα παιδιά έχει το 1/3 της δόσης και δεν περιμένουμε ανεπιθύμητες παρενέργειες. Στις ΗΠΑ έχουν εμβολιαστεί ήδη πάνω από 4 εκατομμύρια παιδιά και δεν έχουμε αναφορές για κάποια σοβαρή παρενέργεια».

«Η άποψη μας παραμένει σταθερά ίδια. Είπαμε ότι τα παιδιά νοσούν σπάνια σοβαρά, αλλά συμβαίνει. Επίσης, παρουσιάζουν το υπερφλεγμονώδες σύνδρομο που καμιά φορά είναι σοβαρό και χρειάζεται νοσηλεία, ορισμένες φορές και νοσηλεία στην ΜΕΘ», τόνισε η Μαρία Τσολιά, προσθέτοντας ότι «με την μετάλλαξη Δέλτα τα περιστατικά αυτά αυξήθηκαν. Νεότερες μελέτες δείχνουν ότι και κολλάνε τα παιδιά και μεταδίδουν τον ιό και τον μεταφέρουν συχνά στο οικογενειακό τους περιβάλλον. Τα παιδιά συμμετέχουν εξίσου με τους ενήλικες στην διασπορά της νόσου».

Με αφορμή την τραγωδία με την 14χρονη στην Λαμία, η Καθηγήτρια Παιδιατρικής υπογράμμισε πως «μικροί και μεγάλοι, αν αρρωστήσουν πρέπει να αναζητήσουν ιατρική βοήθεια και να μην περιμένουν», κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους ανήλικους, λέγοντας «αν τα παιδιά δεν φαίνονται καλά, αν έχουν δυσκολία στην αναπνοή, αν έχουν υψηλό πυρετό ή αν παρατείνεται ο πυρετός, αν εμφανίζουν σημάδια αφυδάτωσης, πρέπει οι γονείς να αναζητήσουν βοήθεια».

Ειδήσεις σήμερα:

Γυναικοκτονία στη Λακωνία: έπνιξε τη γυναίκα του

Associated Press: Οι καλύτερες φωτογραφίες για το 2021

Γεωργαντάς - Εμβόλιο: θα μειωθεί η αναμονή για την τρίτη δόση

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Χριστοδουλίδης: Ο Τραμπ στην περιοχή μας είναι ο ηγέτης και βλέπουμε θετικές εξελίξεις χάρη στην ηγεσία του13:12Τα ντέρμπι της Θεσσαλονίκης κρίνουν στόχους μέχρι τις γιορτές12:58Κάιρο: Κικίλιας με Edoardo Rixi – Διευρύνεται η συνεργασία Ελλάδας-Ιταλίας στη ναυτιλία12:44Ρασοφόρος: Η μητέρα και η κόρη της 55χρονης που χρηματοδότησε τη δημιουργία της εκκλησίας, στο "Πρωινό"12:30Επίσκεψη Γεωργιάδη στο Νοσοκομείο Χίου – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας υγειονομικών και πολιτών (βίντεο)12:16Σεισμός 5,2 Ρίχτερ ταρακούνησε την Κύπρο12:02Βουλή: Άρχισε η εφαρμογή του "χρονο-κόφτη" στις ομιλίες της ολομέλειας11:48Master Surgeon: Απόδειξη επαγγελματικής αριστείας11:34Δημήτρης Κόκοτας: Δύο χρόνια στο νοσοκομείο - Αρκετά μακριά το εξιτήριο11:20Ουκρανία: Σε διαθεσιμότητα ο υπουργός Δικαιοσύνης εν μέσω έρευνας για διαφθορά11:06Τετάρτη 12 Νοεμβρίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας10:52ΑΑΔΕ: Κατάσχεση 1,7 εκατομμυρίων τσιγάρων στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος"10:38Στις Βρυξέλλες ο Πιερρακάκης για Eurogroup και Ecofin 10:24Δονούσα: Προφυλακίστηκε 63χρονος που κρατούσε αιχμάλωτες 58 γάτες10:10Κριστιάνο Ρονάλντο: 1-2 χρόνια ακόμα για την απόσυρση09:56Ο Nτόναλντ Τραμπ δηλώνει πως έχει "υποχρέωση" να μηνύσει το BBC09:42Ηράκλειο: Νέα άφιξη 28 μεταναστών στον Λέντα του δήμου Γόρτυνας09:28Η Ρωσία κατέστρεψε 22 drones της Ουκρανίας τη νύχτα - Πυρκαγιά σε βιομηχανική ζώνη09:14Θεσσαλονίκη: 17χρονη επιτέθηκε και λήστεψε οδηγό ταξί09:00Κένεθ Φαρίντ - Τρελαμένος ο Σλούκας: Φώναζε "Manimal" (βίντεο)08:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο