LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 05 Δεκεμβρίου 2021 13:32 | Ανανέωση: 05 Δεκεμβρίου 2021 13:39

Κορονοϊός: Συγκλονίζει η 32χρονη που γέννησε με καισαρική πριν διασωληνωθεί

Η φωτογραφία του μωρού της έδινε δύναμη, όπως λέει η ίδια, που μετανιώνει για το ότι ήταν ανεμβολίαστη.

Ορός - Νοσοκομείο - Εντατική

«Μόλις με ξύπνησαν στη ΜΕΘ οι γιατροί μου έδωσαν τη φωτογραφία του μωρού μου, που είχε στείλει ο σύζυγος μου. Αυτή ήταν η δύναμή μου. Κάθε μέρα κοιμόμουν με τη φωτογραφία στην αγκαλιά μου. Την κοιτούσα και έλεγα δε θα κλάψω ούτε μία ημέρα, μέχρι τη στιγμή που θα πάω δίπλα στο μωρό μου και θα το πάρω αγκαλιά». Με αυτά τα συγκλονιστικά λόγια περιγράφει στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Ερσίδα Κερανίτση, μία από τις εγκύους που νόσησε από κορονοϊό, γέννησε με καισαρική και χρειάστηκε να διασωληνωθεί. Συγκινημένη, αναφέρει πως κατάφερε τελικά να κερδίσει το στοίχημα της ζωής της, να βγει νικήτρια από τη μάχη με τον κορονοϊό και να επιστρέψει στην αγκαλιά των δύο παιδιών της.

Η φωνή της χαμηλή, ταλαιπωρημένη από την διασωλήνωση. Δεν την ενοχλεί όμως τίποτα. Τα κατάφερα, λέει, με περηφάνια. «Το αγοράκι μου είναι πολύ καλά. Το είδε και ο παιδίατρος και είναι πάρα πολύ καλά. Μετά από την καισαρική, τη δεύτερη ημέρα το πήρε ο σύζυγός μου στο σπίτι. Μου τον έστειλε σε μια φωτογραφία πολύ μεγάλη και μόλις με ξύπνησαν μου την έδωσαν. Συνέχεια την είχα στην αγκαλιά μου, ήταν το στοίχημα της ζωή μου, που είπα ότι θα το κερδίσω. Και το κέρδισα, είμαι δίπλα στα παιδιά μου. Είναι το δεύτερο παιδάκι, είναι η δεύτερη ζωή μου, έχω δύο αγοράκια. Τεράστια η χαρά μου. Όλα είναι μια χαρά», τονίζει.

«Είχα μπει στον μήνα μου, ήμουν έγκυος 37 εβδομάδων και κόλλησα κορονοϊό πριν να μπω στο νοσοκομείο» αναφέρει και εξηγεί πως «ήμουν για μια εβδομάδα άρρωστη και υποβλήθηκα σε καισαρική τομή, για να μην κολλήσει το παιδάκι μου, ήμουν οκτώ ημέρες στην μονάδα εντατικής θεραπείας και άλλες εννέα ημέρες σε απλή κλινική στο “Ιπποκράτειο” νοσοκομείο, σχεδόν δύο εβδομάδες που πέρασα πολύ δύσκολα».

Εμβόλιο - εμβολιασμός

Η 32χρονη γυναίκα κάνει έκκληση προς όλους να εμβολιαστούν. «Θέλω να δώσω ένα μήνυμα προς όλους και ειδικά προς τις εγκύους για το εμβόλιο, για να μην περάσει κανένας αυτές τις δυσκολίες που πέρασα εγώ. Η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να κάνουν το εμβόλιο, εμπιστεύομαι απόλυτα τους γιατρούς, από τη στιγμή που όλοι λένε ότι δεν υπάρχει κανένας φόβος για το μωρό στην κύηση, να το κάνουν, για να σωθούν δυο ζωές» επισημαίνει.

Όπως ή ίδια εξομολογείται, «ο λόγος που δεν είχα κάνει το εμβόλιο ήταν το ότι ήμουν έγκυος. Όλη μου η οικογένεια έκανε το εμβόλιο, εγώ αποφάσισα μόνη μου να μην εμβολιαστώ, διότι σκεφτόμουν ότι μπορεί να πάθει κάτι το μωρό. Η ευθύνη όλη είναι δική μου. Ευχαριστώ τον Θεό και του γιατρούς που έκαναν ότι μπορούσαν για να σώσουν εμένα και το παιδί και μου και τώρα είμαστε καλά μαζί».

Μπορεί η φωτογραφία του νεογέννητου γιού της να ήταν η δύναμη που τη βοήθησε να τα καταφέρει, ωστόσο αισθάνεται ευγνωμοσύνη για τη φροντίδα που δέχτηκε από τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό. «Οι γιατροί στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου ήταν όλοι υπέροχοι, πριγκίπισσα με φώναζαν και σαν πριγκίπισσα με φρόντιζαν. Ένα τεράστιο ευχαριστώ, σε όλους τους γιατρούς που δίνουν μάχη, που δίνουν τη ζωή τους, για όλους εμάς που δεν μπορούμε να καταλάβουμε κάποια πράγματα», λέει φανερά συγκινημένη.

Ειδήσεις σήμερα:

ΚΙΝΑΛ - ΠΑΣΟΚ: Η ώρα της κάλπης για νέο Πρόεδρο

Κύπρος - Διπλή δολοφονία: εντοπίστηκαν οι σοροί των Ρωσίδων (εικόνες)

Θεσσαλονίκη: Απαγωγή 33χρονου με τη συμμετοχή ανηλίκων

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ρούμπιο: Κανένας στην Αμερικάνικη Κυβέρνηση δεν σκέφτεται εγκατάλειψη της Ταϊβάν για καλύτερη μεταχείριση από την Κίνα11:42Καλάβρυτα: Επιχείρηση διάσωσης Γάλλου πεζοπόρου (εικόνες)11:28Ουκρανία: 29 τραυματίες και 3 νεκροί μετά από Ρωσική επιδρομή drone11:14Formula 1: Pole Position ο Λάντο Νόρις στο Μεξικό11:00Τροχαίο στην ΑΘηνών - Λαμίας: Όχημα εξετράπη της πορείας του10:46Σοβαρό τροχαίο στου Ζωγράφου - Σε κρίσιμη κατάσταση 75χρονος μοτοσικλετιστής10:32Κυριάκος Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω, όποιο κι αν είναι το πολιτικό κόστος10:18Λαμία: Νεκρός 53χρονος μετά από φωτιά στο σπίτι του10:04Μαρινάκης για επίθεση σε Βορίδη: Oι "γνωστοί - άγνωστοι" επιβεβαιώνουν γιατί εκπροσωπούν τη χειρότερη μορφή φασισμού09:50Η Θεσσαλονίκη τιμά τον πολιούχο της Άγιο Δημήτριο και την 113η επέτειο της απελευθέρωσής της09:36Επίθεση στον Μάκη Βορίδη: Δεν σεβάστηκαν ούτε την οικογένειά μου09:22Τζαμάικα: Η καταιγίδα Μελίσα μετατράπηκε σε Τυφώνα και απειλεί το νησί09:08Ο Μέσι συνεχίζει στην Ίντερ Μαϊάμι 08:54Αλλαγή ώρας: Όταν ο χρόνος μετρούσε από το Αστεροσκοπείο - Πώς οι ωρολογοποιοί της Αθήνας "έπαιρναν ώρα" τον 19ο αιώνα08:40Τι καιρό θα κάνει τη Κυριακή08:26Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 26 Οκτωβρίου08:12Νέα Ζηλανδία: Κόκκινες αστραπές κόβουν την ανάσα (βίντεο)23:59Ο πρόεδρος Τραμπ συζήτησε την κατάσταση στη Γάζα με τον εμίρη του Κατάρ23:47Καρδίτσα – Κολοσσός Ρόδου: Ο Τζέφερσον μίλησε… στο τελευταίο δευτερόλεπτο23:33Τραγωδία στο Πήλιο – Κυνηγός έχασε τη ζωή του μετά από πτώση σε βραχώδη πλαγιά23:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο