LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 04 Δεκεμβρίου 2021 18:53

Ιερώνυμος – Πάπας: Η “συγγνώμη” για τα λάθη των Καθολικών

Το δώρο του  Ιερωνύμου στον Πάπα Φραγκίσκο και η συζήτηση που είχαν στην Αρχιεπισκοπή.

Ιερώνυμος - Πάπας Φραγκίσκος
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και του Πάπα Φραγκίσκου και των ακολουθιών τους στην Αίθουσα του Θρόνου, στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Αρχικά πήρε το λόγο ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ο οποιός μεταξύ άλλων έστειλε μήνυμα και για την πανδημία λέγοντας μεταξύ άλλων ότι θα πρέπει να πείσουμε τους ανθρώπους να παύσουν να φοβούνται και να ακούσουν την επιστήμη.

Κατόπιν ο Αρχιεπίσκοπος δώρισε στον Πάπα Φραγκίσκο μια εικόνα του Αποστόλου Παύλου και είχαν μια κατ' ιδίαν συζήτηση, ενώ ακολούθως το λόγο πήρε ο Πάπας Φραγκίσκος.

Συγγνώμη για τα σφάλματα τόσων καθολικών ζήτησε ο πάπας κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, αναγνωρίζοντας ότι πράξεις και επιλογές που είχαν ως επίκεντρο τη δίψα για κέρδος και ισχύ μάραναν την κοινωνία της Ορθόδοξης Εκκλησίας με την Ρωμαιοκαθολική. Μάλιστα, ο πάπας είπε ότι με ντροπή αναγνωρίζει τα παραπάνω. 

Ιερώνυμος - Πάπας Φραγκίσκος

Μόλις ο ποντίφικας έφτασε στην Αρχιεπισκοπή, ο Αρχιεπίσκοπος τον καλωσόρισε και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στους στόχους του ταξιδιού. Από την πλευρά του, ο πάπας εξέφρασε τη χαρά του για την συνάντηση αυτή, ενώ τόνισε ότι θυμάται και την πρώτη τους συνάντηση στη Λέσβο.

Ο πάπας άρχισε την ομιλία του με τη φράση του Αποστόλου Παύλου «χάρις και ειρήνη από Θεού», που απηύθυνε ο Απόστολος Παύλος ευρισκόμενος σε ελληνικά χώματα προς τους πιστούς της Ρώμης.

Ακόμα, μίλησε για το μεταναστευτικό, ενώ υπενθύμισε την αναφορά του στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα ελαιόδενδρα, που είναι κοινά στις χώρες μας, επισημαίνοντας ότι τον κάνουν να σκέφτεται «τις κοινές μας ρίζες, τις αποστολικές», όπως είπε.

Ιερώνυμος - Πάπας Φραγκίσκος

Αποκάλεσε την απομάκρυνση ως «δηλητήρια που μόλυναν» τις σχέσεις, καθώς «το ζιζάνιο της υποψίας» μεγάλωνε την απόσταση και έπαυσε η κοινωνία μεταξύ της Ορθόδοξης και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος μίλησε για τη θεολογία της Ορθόδοξης Εκκλησίας, που ταυτίζει τον θάνατο με την αμαρτία, ενώ ο Χριστός ως αρχηγός της ζωής παρέχει την αιώνια ζωή. Ακόμα, μίλησε για το μεταναστευτικό και για το πώς αγκαλιάσαμε τους μετανάστες, ενώ αναγνώρισε τη μεγάλη προσφορά του πάπα προς τους πρόσφυγες, τονίζοντας ωστόσο ότι πρέπει να κρούσουμε τον κώδωνα του κινδύνου σε κυβερνήσεις, ΜΚΟ, οργανισμούς κ.λπ, τονίζοντας ότι τα δικαιώματα θα συνεχίσουν να υποσκάπτονται.

Ιερώνυμος - Πάπας Φραγκίσκος

«Πραγματικά, χαίρομαι για την ευαισθησία σας στο προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα. Αναγνωρίζω την μεγάλη προσφορά σας στην ενσωμάτωση και υποδοχή τόσων προσφύγων κατά τα τελευταία έτη. Όμως αισθάνομαι ταυτοχρόνως την ανάγκη να επισημάνω μαζί με Σας ότι οφείλουμε να κρούσουμε τον κώδωνα του κινδύνου μπροστά στην μεγάλη αυτή πρόκληση. Εάν η παγκόσμια κοινότητα, οι ηγέτες των ισχυρών κρατών, οι διεθνείς οργανισμοί δεν λάβουν τολμηρές αποφάσεις, η συνεχώς απειλούμενη παρουσία των απροστάτευτων προσφύγων γυναικών και των παιδιών θα συνεχίζεται αυξανόμενη παγκοσμίως. Τα αυτονόητα δικαιώματα στην παιδεία, την θρησκευτική ελευθερία, την ισότητα, θα συνεχίσουν να υποσκάπτονται. Αρκετά πια με τα όμορφα λόγια. Οι συνάνθρωποί μας στο Αφγανιστάν θα αναγκαστούν να φύγουν και να εργαλειοποιηθούν από γειτονικές χώρες με πρακτικές όπως η Τουρκία», είπε μεταξύ άλλων ο Μακαριώτατος.

Ιερώνυμος - Πάπας Φραγκίσκος

Ο πάπας και οι Καρδινάλιοι έφθασαν στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής Αθηνών λίγα λεπτά πριν τις 4, για τη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο. Παρόντες είναι, επίσης, οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος και ο Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος,  σύμφωνα με το  orthodoxianewsagency.gr.  

Eπεισόδιο με ιερέα που διαμαρτυρόταν για την επίσκεψη του Πάπα 

Εν τω μεταξύ, επεισόδιο προκλήθηκε έξω από την Αρχιεπισκοπή όπου έφθασε ο Πάπας Φραγκίσκος για να συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο. Ένας ιερέας εξέφρασε τη διαμαρτυρία του για την επίσκεψη του Ποντίφικα στην Ελλάδα.

Αρχιεπισκοπή - Πάπας - διαμαρτυρία

“Είναι αιρετικός! Πρέπει να μετανοήσει!” φώναζε. Αμέσως, αστυνομικοί που βρίσκονταν στο σημείο έσπευσαν κοντά του και φρόντισαν να τον απομακρύνουν.

Αρχιεπισκοπή - Πάπας - διαμαρτυρία

Ειδήσεις σήμερα:

Associated Press: Οι καλύτερες φωτογραφίες για το 2021

ΗΠΑ: σάλος για ένοπλο επιβάτη σε πτήση (βίντεο)

Ο Σαρτζετάκης νοσηλεύεται σε ΜΕΘ

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λίτσα Πατέρα - Ζώδια: Οι προβλέψεις της Πέμπτης και οι ζήλιες (βίντεο)12:51Ακίνητα: Η τροπολογία για το ύψος των κτηρίων12:38Βασίλης Κασσελάκης: Οι Σπαρτιάτες, οι “ευπρόσδεκτες ψήφοι” και η αναδίπλωση12:24Ομόνοια: Επεισοδιακή καταδίωξη από ταράτσα σε ταράτσα (εικόνες)12:11Μεξικό: Πρωταθλήτρια χώρα στην παραγωγή συνθετικών ναρκωτικών11:57Τέμπη: Δεκτή η προσφυγή γονέα κατά εισαγγελικής απόφασης11:44Η Τουρκία φτιάχνει Sky Dome για να καλυφθεί όλη η χώρα11:31Γιάννης Καλλιάνος: Πέθανε ο πατέρας του11:17Τροχαίο: Οδηγός εγκλωβίστηκε σε φλεγόμενο όχημα (εικόνες)11:04Στάθης Φλώρος για Βελόπουλο: Αν δεν του χτύπαγα την πόρτα, θα πούλαγε ακόμα κηραλοιφές10:50Η Ελεονώρα Μελέτη... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου10:37Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας10:23Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα10:10Σίφνος: Η “μάχη” πλοίου για να δέσει στο λιμάνι (βίντεο)09:57Ομόφυλα ζευγάρια - Βελόπουλος: Να μην πάνε στις εκκλησίες το Πάσχα όσοι βουλευτές υπερψήφισαν τον νόμο, γιατί...09:43Σουηδία: Επίθεση μασκοφόρων σε αντιφασιστική εκδήλωση09:30Κως – Θάνατος βρέφους: Ελεύθεροι με όρους οι γονείς09:16Ευρωεκλογές - Κόκκαλης: Η Ελλάδα πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης κλιματικής ανάγκης09:03Φλώρος: Απολογία για την επίθεση στον Γραμμένο08:49Φρεγάτα Ύδρα: Κατέρριψε drone στον κόλπο του Άντεν08:36
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο