LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 03 Δεκεμβρίου 2021 21:12

Τραμ – Πειραιάς: Ξεκινάνε τα δρομολόγια

Δείτε αναλυτικά όλες τις αλλαγές στα δρομολόγια λόγω της επέκτασης προς Πειραιά. Οι νέες στάσεις στο μεγάλο λιμάνι της χώρας.

ΤΡΑΜ - γραμμή “Μπάτης” - ΣΕΦ

Αλλαγές δρομολογούνται από την ερχόμενη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 στη λειτουργία του δικτύου του τραμ, καθώς από την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου τίθεται σε λειτουργία και η επέκτασή του προς Πειραιά.

Ειδικότερα, οι υφιστάμενες τρεις γραμμές (3, 4 & 5) τροποποιούνται, και το δίκτυο Τραμ θα αποτελούν πλέον δύο νέες. Πρόκειται για την γραμμή 6 «Πικροδάφνη - Σύνταγμα» και τη γραμμή 7 «Ασκληπιείο Βούλας - Ακτή Ποσειδώνος (Πειραιά)». Η μετεπιβίβαση μεταξύ των δύο γραμμών θα γίνεται στη στάση «Πικροδάφνη». Σταθμός ανταπόκρισης και των 2 γραμμών θα είναι η στάση «Πικροδάφνη», που βρίσκεται επί της λεωφόρου Ποσειδώνος, μεταξύ των στάσεων «Εδέμ» και «Μαρίνα Αλίμου».

Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία της επέκτασης του τραμ προς Πειραιά, αρχικά περιλαμβάνει 11 νέες στάσεις: Γήπεδο Καραϊσκάκη, Μικράς Ασίας, Λαμπράκη, Ευαγγελίστρια, Πλατεία Δεληγιάννη, Δημαρχείο, Αγία Τριάδα, Πλατεία Ιπποδαμείας, 34ου Συντ. Πεζικού, Ανδρούτσου, Ομηρίδου Σκυλίτση, ενώ σύντομα αναμένεται να παραδοθεί και η 12η στάση, με την επωνυμία «Ακτή Ποσειδώνος», που θα αποτελέσει τον νέο τερματικό σταθμό της γραμμής 7.

Με τη λειτουργία των δύο νέων γραμμών, σύμφωνα με τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ, διαμορφώνονται σταθερές χρονοαποστάσεις σε ολόκληρο το δίκτυο. Ειδικότερα, η συχνότητα των δρομολογίων ορίζεται από τις 07:00 έως τις 19:00 στα 9 λεπτά τις καθημερινές και στα 12 λεπτά το Σαββατοκύριακο. Η διάρκεια διαδρομής διαμορφώνεται στα 33΄ για τη διαδρομή «Σύνταγμα - Πικροδάφνη», στα 35΄ για το «Πικροδάφνη - Σύνταγμα», στα 57΄ για το «Ασκληπιείο Βούλας - Αγία Τριάδα» και στα 51΄ για το «Αγία Τριάδα - Ασκληπιείο Βούλας».

Παράλληλα, ο στόλος του τραμ ενισχύεται με 25 σύγχρονους συρμούς, αναβαθμίζοντας περαιτέρω το παρεχόμενο μεταφορικό έργο στο δίκτυό του. Από πλευράς τεχνολογίας, οι νέοι συρμοί διαθέτουν ό,τι πιο σύγχρονο, παρέχοντας ασφαλείς και άνετες μεταφορές, υψηλές επιδόσεις, εργονομικά καθίσματα επιβατών και χώρους για καροτσάκια και αναπηρικά αμαξίδια.

Προσωρινός τερματικός σταθμός της γραμμής 7 από τη Δευτέρα 6 έως και την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου θα είναι η στάση «Γήπεδο Καραϊσκάκη», όπου θα γίνεται ανταπόκριση και με τη γραμμή 1 του μετρό (σταθμός «Φάληρο»). 

Ειδήσεις σήμερα:

Μετάλλαξη Όμικρον - Κώστας Αγγελάκης: ο “ασθενής μηδέν” μιλάει στον ΑΝΤ1 (βίντεο)

Ηράκλειο - εγκατάλειψη μωρού σε χαρτόκουτο: η ποινή στον πατέρα

Κουφοντίνας: το “όχι” και η φυλακή έως το 2027 τουλάχιστον

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Οι αγρότες προετοιμάζονται για την συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη10:04Νόμπελ Ειρήνης: Αιχμές από την Επιτροπή για τη δωρεά της Ματσάδο στον Τραμπ09:50Απαγόρευση δημόσιων συγκεντρώσεων την ώρα της παρουσίασης του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη09:36Λάρισα: ΙΧ παρέσυρε τρίχρονο κοριτσάκι09:22Γαλλία: Φορτηγάκι έπεσε πάνω σε πλήθος πεζών - Ένα 8χρονο παιδί τραυματίστηκε σοβαρά 09:08Σορός άνδρα εντοπίστηκε σε παραλία της Ρόδου08:54Ιράν: Οι διαδηλώσεις έχουν υποχωρήσει μετά τη φονική καταστολή, λένε κάτοικοι και οργανώσεις08:40Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο08:26Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 17 Ιανουαρίου08:12Πιερία: Ισόβια στην 35χρονη που σκότωσε και έθαψε τον 58χρονο σύντροφό της23:59Θεσσαλονίκη: Απαγόρευση συγκεντρώσεων αύριο στο κέντρο της πόλης23:44Τραμπ: Πιθανή η επιβολή δασμών στις χώρες που δεν συμφωνούν μαζί μας για την Γροιλανδία23:30Αίσιο τέλος στον Κορυδαλλό: Σώα η γυναίκα που απειλούσε να πέσει από ταράτσα πολυκατοικίας23:16Περιφερειακή Υμηττού: Χειροπέδες σε 43χρονο που έτρεχε με 191 χλμ/ώρα23:02Ιταλία: 19χρονος μαχαίρωσε θανάσιμα συμμαθητή του μέσα σε σχολική τάξη22:47Παναθηναϊκός – Αντίνο: Οριστική συμφωνία με την Γοδόι Κρουζ για τη μεταγραφή22:33Ηράκλειο: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά σε επιχείρηση της ΒΙΠΕ22:18Τζίνα Λολομπριτζίτα: Η “πιο όμορφη γυναίκα” που λατρεύτηκε από τον ανδρικό πληθυσμό 22:04Το πρώτο αεροπλάνο με Βενεζουελάνους μετανάστες που απελάθηκαν από τις ΗΠΑ προσγειώθηκε στο Καράκας 21:50Βασίλης Τσιβιλίκας: Ο πληθωρικός κωμικός που πίστευε ότι το γέλιο είναι... υγεία!21:36
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο