LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠαράξεναΔημοσίευση: 03 Δεκεμβρίου 2021 21:04

Κορονοϊός – Βέλγιο: Ιπποπόταμοι βρέθηκαν για πρώτη φορά θετικοί στον ιό

Πρόκειται για μαμά και κόρη που εμφάνισαν συμπτώματα κρυολογήματος και έβαλαν σε σκέψεις τον κτηνίατρο του ζωολογικού κήπου.

Ιπποπόταμοι

Δύο ιπποπόταμοι στον ζωολογικό κήπο της Αμβέρσας, στο βόρειο Βέλγιο, οι οποίοι είχαν καταρροή, βρέθηκαν θετικοί στην Covid-19, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στον κόσμο.

Τα ζώα αυτά έχουν πάντα υγρή μύτη, όμως «αυτή τη φορά έβγαζαν μύξες και για προληπτικούς λόγους εξέτασα το ρινικό έκκριμα», εξήγησε ο κτηνίατρος του ζωοολογικού κήπου Φράνσις Φερκάμεν. «Πήρα την απόφαση να εξετάσω τα δείγματα για Covid-19 και το αποτέλεσμα μας αιφνιδίασε. Εξ όσων γνωρίζω, είναι η πρώτη μόλυνση από Covid-19 σε αυτό το είδος. Σε όλον τον κόσμο ο ιός έχει εντοπιστεί κυρίως σε πιθήκους και σε αιλουροειδή», εξήγησε.

Οι δύο θηλυκοί ιπποπόταμοι, η Ερμιάν, 41 ετών και η κόρη της η Ιμανί, 14 ετών, δεν παρουσιάζουν κανένα άλλο σύμπτωμα, πέρα από καταρροή. Για προληπτικούς λόγους ο ζωολογικός κήπος απαγόρευσε την πρόσβαση επισκεπτών στον περίβολό τους. Οι υπάλληλοι εξετάστηκαν και βγήκαν αρνητικοί στον νέο κορονοϊό, όμως όσοι φροντίζουν τα ζώα θα φορούν προστατευτικά ρούχα και θα υποβάλλονται καθημερινά σε ράπιντ τεστ.

Είναι άγνωστο πώς κόλλησαν τον νέο κορονοϊό οι ιπποπόταμοι. Από τους φροντιστές τους, κανείς δεν προσβλήθηκε πρόσφατα από την ασθένεια, ούτε εμφάνισε συμπτώματα.

Το Βέλγιο επέβαλε και πάλι υγειονομικά μέτρα αυτήν την εβδομάδα, ανακοινώνοντας το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων και των παιδικών σταθμών από τις 18 Δεκεμβρίου, δηλαδή μία εβδομάδα νωρίτερα από το κανονικό. Κατά μέσο όρο, στη χώρα των 11 εκατομμυρίων κατοίκων καταγράφονται καθημερινά 17.800 μολύνσεις και 44 θάνατοι.

Ειδήσεις σήμερα:

Μετάλλαξη Όμικρον - Κώστας Αγγελάκης: ο “ασθενής μηδέν” μιλάει στον ΑΝΤ1 (βίντεο)

Ηράκλειο - εγκατάλειψη μωρού σε χαρτόκουτο: η ποινή στον πατέρα

Κουφοντίνας: το “όχι” και η φυλακή έως το 2027 τουλάχιστον

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Υπουργικό Συμβούλιο: Τα θέματα της συνεδρίασης13:52Βρούτσης: Καμιά ανοχή σε παραβατικές συμπεριφορές13:38Μυστική συνάντηση Γεραπετρίτη - Φιντάν στο Λονδίνο13:24ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο “χάρτης πληρωμών” μέχρι την Μεγάλη Πέμπτη13:10Θεσσαλονίκη: 40χρονη κατήγγειλε τον σύντροφό της ότι την ανάγκαζε να εκδίδεται και την κακοποιούσε12:56“Ψυχοκόρες”: Νέα επεισόδια την Μεγάλη Εβδομάδα (εικόνες)12:42ΟΠΕΚΑ: Την Μεγάλη Τρίτη πληρώνονται 18 επιδόματα12:29Πέθανε ο Στράτος Σεφτελής12:15Κρήτη: Βράχος αποκολλήθηκε κι έπεσε σε αυτοκίνητο με 3 επιβάτες12:02“Αρένα”: Πάσχα Ορθόδοξων και Καθολικών σε Σύρο, Τήνο, Κέρκυρα11:48Σιδηροδρομικό δίκτυο: 15 παρεμβάσεις για τη μεταρρύθμιση και τον εκσυγχρονισμό του 11:35Μπάιντεν για Τραμπ: Έχω για αντίπαλο ένα ανήλικο παιδί11:21Μπάγερν Μονάχου – Κέιν: Ο “χρυσός” ειδικός όρος στο συμβόλαιο του11:07Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε διαμέρισμα, νοσηλεύονται με εγκαύματα πυροσβέστης και ένοικος10:54Τροχαίο δυστύχημα στη Λέσβο10:40Μητσοτάκης στα social media: Η αποχή από τις Ευρωεκλογές δεν είναι απάντηση10:27“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε για όλους (εικόνες)10:13Άλφρεντ Χίτσκοκ: Ο ιστορικός σκηνοθέτης “μετρ του σασπένς”10:00Θεσσαλονίκη: Δολώματα πωλούνται 24/7 σε… αυτόματο πωλητή (εικόνες)09:47Πιρς Μπρόσναν: Επιστρέφει ως κατάσκοπος σε θρίλερ09:33
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο