LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 03 Δεκεμβρίου 2021 19:15

“Έλληνες Πολίτες του Κόσμου”: Μαρία Δεμερτζή και Κώστας Γραμμένος (εικόνες)

Ακόμη δύο ξεχωριστές περιπτώσεις Ελλήνων, που διακρίθηκαν στο εξωτερικό, έκαστος στον τομέα του, παρουσιάζονται στην νέα εκπομπή του ΑΝΤ1.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Η εκπομπή «Έλληνες Πολίτες του Κόσμου» παρουσιάζει  Έλληνες που διαπρέπουν στο εξωτερικό και αφήνουν το στίγμα τους στην πολιτική, κοινωνική, πολιτισμική και οικονομική εξέλιξη κάθε τόπου που τους φιλοξενεί. Άνθρωποι με εφόδια, γνώσεις, δίκτυα, επιρροή, ικανοί να επηρεάσουν και να συνδιαμορφώσουν, να δημιουργήσουν και να προσφέρουν.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ - Δεμερτζή

Το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου, στις 16:00, συναντάμε τη Μαρία Δεμερτζή, αναπληρώτρια διευθύντρια του επιδραστικού Ινστιτούτου Bruegel, με έδρα τις Βρυξέλλες. Η συμβολή της σχετίζεται με τη  νομισματική πολιτική που απαιτείται, ώστε να υπάρχουν σταθερές τιμές, υπό συνθήκες μεγάλης αβεβαιότητας.

Η Μαρία Δεμερτζή αναφέρεται στη διαδρομή της σε διάφορες χώρες του κόσμου, στη σημαντική ακαδημαϊκή της πορεία και στις υψηλόβαθμες θέσεις  που έχει καταλάβει στον χρηματοοικονομικό τομέα. Τονίζει τον παράδοξο χαρακτήρα του ελληνικού δημόσιου τομέα που πάντα βρίσκει λύσεις παρά την έλλειψη οργάνωσης, ενώ μιλά για τη σχέση της με τον αθλητισμό και την επίτευξη της εσωτερικής ισορροπίας που χρειάζεται ο άνθρωπος.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ - Δεμερτζή

ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ - Γραμμένος

Την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου, στις 16:00,  συναντάμε τον Κώστα Γραμμένο, καθηγητή Ναυτιλίας και Χρηματοοικονομικών Επιστημών στο Cass Business School του Πανεπιστημίου City του Λονδίνου. Είναι ο ιδρυτής του Διεθνούς Κέντρου Ναυτιλίας, Εμπορίου και Χρηματοπιστωτικών που φέρει το όνομά του και θεωρείται εκ των θεμελιωτών των σύγχρονων ναυτιλιακών σπουδών.

Ο Κώστας Γραμμένος διηγείται την εμπειρία της συνάντησής του με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό Μάργκαρετ Θάτσερ, ενώ μιλάει για τον τρόπο οργάνωσης του αυτοχρηματοδοτούμενου διδακτικού και ερευνητικού Κέντρου Ναυτιλίας που δημιούργησε. Σχολιάζει τα κυριότερα προβλήματα της ελληνικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και εστιάζει στη δύναμη των Ελλήνων και στους τρόπους αξιοποίησης όλου αυτού του ανθρώπινου εθνικού κεφαλαίου που ζει και διαπρέπει εκτός Ελλάδας.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ - Γραμμένος

«Έλληνες Πολίτες του Κόσμου»: Σάββατο και Κυριακή στις 16:00, στον ANT1.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορονοϊός - Οικονόμου: μόνο εμβολιασμένοι γύρω από το γιορτινό τραπέζι

Πλεύρης – Μετάλλαξη Όμικρον: ακόμη δύο ύποπτα κρούσματα στην Ελλάδα

“Η Φάρμα” κάνει πρεμιέρα στον ΑΝΤ1 (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΘήβα: Μωρό μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείοΧθες 19:55 | Ειδήσεις

Θρήνος και αναπάντητα ερωτήματα για την τραγωδία με το μωρό που "έσβησε" σε ηλικία μόλις 14 μηνών.

Πάσχα - Μενίδι: Αδέσποτη σφαίρα τραυμάτισε άνδρα σε αυλή σπιτιούΧθες 22:10 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με μαρτυρίες, η σφαίρα πέρασε ξυστά απο φίλο του τραυματία. Το περιστατικό ξύπνησε μνήμες από τον τραυματισμό, ανήμερα το Πάσχα, της μικρής Αλεξίας στις Θεσπιές της Θήβας.

Γάζα - Χαμάς: Μαραθώνιος διαβουλεύσεων και πιέσεις για εκεχειρίαΧθες 22:49 | Ειδήσεις

Η Χαμάς αναχωρεί για την Ντόχα. Παράλληλα ο διευθυντής της CIA αναμένεται να βρεθεί την Δευτέρα στο Ισραήλ. Πιέση από τις ΗΠΑ και μέσω στρατιωτικού εξοπλισμού.

Πάσχα - Μητσοτάκης: Η Μαρέβα, το ποδήλατο και η... "χώνεψη" (εικόνες)Χθες 21:07 | Ειδήσεις

Ευδιάθετοι ο Πρωθυπουργός και η σύζυγος του, μετά από το πασχαλινό τραπέζι, έκαναν μια ξεχωριστή βόλτα στην αγαπημένη τους Τήνο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΗΠΑ: Πτήση για μαχητικό αεροπλάνο που ελέγχεται με τεχνητή νοημοσύνη (βίντεο)23:59Αγίου Πνεύματος: Πότε πέφτει το τριήμερο23:46Πάσχα - Τολό: Το κάψιμο του Ιούδα στην θάλασσα (εικόνες)23:32Γάζα - Χαμάς: Μαραθώνιος διαβουλεύσεων και πιέσεις για εκεχειρία23:19Βόλος: Καρχαριοειδές 3,5 μέτρων “εγκλωβίστηκε” σε αγωγό ομβρίων (εικόνες)23:05Διαφραγματοκήλη: συχνές ερωτήσεις22:51Eurovision 2024: Η Μαρίνα Σάττι εντυπωσίασε στο Τιρκουάζ Χαλί της διοργάνωσης (εικόνες) 22:37Πάσχα - Μενίδι: Αδέσποτη σφαίρα τραυμάτισε άνδρα σε αυλή σπιτιού22:23ΗΠΑ - Euro 2024: Οδηγία για "αυξημένη προσοχή" των Αμερικανών στην Γερμανία22:10 “Ψυχοκόρες” - Sneak preview: Η προειδοποίηση του Τάσου στη Μαρίκα (βίντεο)21:56Καρδιοχειρουργική 2.0: εξατομικευμένη θεραπεία, νέες τομές και αποδόμηση μύθων21:42Πάσχα - Μητσοτάκης: Η Μαρέβα, το ποδήλατο και η... "χώνεψη" (εικόνες)21:29ΗΠΑ: Ιταλός φοιτητής θύμα αστυνομικής βίας (βίντεο)21:15Εύβοια: Το GPS αντί για την Κάρυστο τους “έστειλε” σε ρεματιά21:02Madonna - Rio de Janeiro: η μεγαλύτερη συναυλία της “βασίλισσας” (βίντεο)20:48Κτηματολόγιο: Σε ποιες περιοχές θα γίνονται ψηφιακά οι αιτήσεις20:35Μεταμόσχευση ήπατος: Η 23χρονη λήπτρια με δότη τον πατέρα της μιλά στον ΑΝΤ1 (βίντεο)20:22Χώρισαν Τσιτσιπάς - Μπαντόσα: Η ανακοίνωση και η παράκληση20:08Θήβα: Μωρό μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείο19:55Ισραήλ - Al Jazeera: Η αστυνομία έκανε έφοδο στα γραφεία του τηλεοπτικού δικτύου (βίντεο)19:41
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο