LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 03 Δεκεμβρίου 2021 16:25 | Ανανέωση: 03 Δεκεμβρίου 2021 17:07

Μιχαηλίδου: Μήνυση για τον θάνατο 25χρονου ΑμΕΑ σε κέντρο αποκατάστασης

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων μετέβη στον Άρειο Πάγο. Ζητά την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

ασθενοφόρο
Στον Άρειο Πάγο μετέβη σήμερα η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, όπου συναντήθηκε διαδοχικά με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και την αντεισαγγελέα Ανηλίκων. 

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, «σκοπός της συνάντησης ήταν η κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου, με αφορμή τον θάνατο του 25χρονου φιλοξενούμενου του παραρτήματος αποθεραπείας παιδιών με αναπηρία Θεσσαλονίκης, σε βάρος του οποίου είχε ασκηθεί βία, υπό συνθήκες που παραμένουν αδιευκρίνιστες. Η κ. Μιχαηλίδου, με τη μηνυτήρια αναφορά της, ζήτησε την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, τη διενέργεια έρευνας σχετικά με το εάν συντελέστηκαν και άλλες πράξεις κακοποίησης τόσο του 25χρονου όσο και άλλων φιλοξενουμένων και να αποδοθούν όλες οι ευθύνες». 

Η υφυπουργός, αμέσως μετά την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς, δήλωσε: «Μηδενική ανοχή σε κακοποιητικές συμπεριφορές, πόσο μάλλον εις βάρος των πλέον ευάλωτων. Είμαι εδώ στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, στο ανώτατο θεσμικό επίπεδο, για να επαναλάβω τη στράτευσή μου και τη στράτευσή μας ως κυβέρνηση στη μηδενική ανοχή απέναντι σε περιστατικά κακοποίησης. Ως Πολιτεία, δεν μένουμε μόνο στην καταγγελία. Με τη θέσπιση του ν. 4837/2021, πριν από δύο μήνες, προχωρήσαμε ήδη στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση περιστατικών κακοποίησης και παραμέλησης ανηλίκων, ηλικιωμένων και ατόμων με αναπηρία. Γι’ αυτό και θεσπίσαμε το λευκό Ποινικό Μητρώο ως απαραίτητη προϋπόθεση εργασίας για όλους όσοι φροντίζουν παιδιά και θεσμοθετήσαμε τον υπεύθυνο προστασίας σε κάθε δομή παιδικής φροντίδας. Παράλληλα, με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, προχωράμε στη σύσταση μικτών κλιμακίων που θα διενεργήσουν ελέγχους σε όλες τις δομές παιδιών, ατόμων με αναπηρία και ηλικιωμένων, σε όλη τη χώρα». 

Μήνυση κατέθεσε και η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΚΚΠΠΚΜ), Βασιλική Νάκου, προκειμένου να διερευνηθεί, αν συντελέστηκαν πράξεις που συνιστούν ποινικά αδικήματα στην υπόθεση του θανάτου 25χρονου περιθαλπόμενου στο Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Θεσσαλονίκης «Ο Άγιος Δημήτριος». Η κ.Νάκου, δήλωσε ότι είναι αποφασισμένη να διαλευκάνει τις συνθήκες με τις οποίες έγινε το γεγονός και να αποδώσει ευθύνες τους υπαίτιους. 

Βασιλική Νάκου

«Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι έχουν τελεσθεί πράξεις καταδικαστέες και συνεπώς, πρέπει να αναζητηθεί τάχιστα η ποινική ευθύνη, την οποία υπέχουν τα εμπλεκόμενα πρόσωπα» δήλωσε η κ. Νάκου. 

Παράλληλα, ανέφερε, ότι από τις 29 Νοεμβρίου, που πληροφορήθηκε τον ξυλοδαρμό του 25χρονου περιθαλπόμενου και την εισαγωγή του σε νοσοκομείο , διέταξε ένορκη διοικητική εξέταση για τη διαλεύκανση της υπόθεσης , ζήτησε διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής, ώστε να γίνουν γνωστά τα ακριβή αιτία του θανάτου, ζήτησε από στο νοσοκομείο τον ιατρικό του φάκελο και χτες το μεσημέρι κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης . 

«Η διοίκηση οφείλει να διαλευκάνει τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το τραγικό αυτό περιστατικό και να αποδώσει ευθύνες στους υπαίτιους. Προσωπικά είμαι αποφασισμένη να φθάσω την υπόθεση μέχρι τέλους. Σε αυτόν τον αγώνα είμαστε όλοι μαζί. Η διοίκηση του Κέντρου, το σωματείο των γονέων και κηδεμόνων των περιθαλπόμενων μας και η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Συμπεριφορές που θίγουν την ανθρώπινη υπόσταση δεν έχουν καμία θέση στο ΚΚΠΠΚΜ από όπου και αν προέρχονται» ανέφερε η κ Νάκου και πρόσθεσε: «Σήμερα 3 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, δεσμεύομαι στη μνήμη του αγαπημένου μας παιδιού, Πάρη, ότι θα συνεχίσω να αγωνίζομαι, ώστε ως κοινωνία να αλλάξουμε νοοτροπία και ο σεβασμός των ίσων δικαιωμάτων, η αποδοχή των ατόμων με αναπηρία σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής, καθώς και η αξιοπρεπής διαβίωση τους, να καταστεί από στόχος σε καθημερινή πράξη».


Ειδήσεις σήμερα:

Ρουβίκωνας – ΣΤΑΣΥ: επίθεση και βανδαλισμοί στα γραφεία της εταιρείας (εικόνες)

Πάπας Φραγκίσκος: Το πρόγραμμα της επίσκεψης του στην Ελλάδα

Κορονοϊός: Δύο λεχώνες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΞεσπά αγρότης στον ANT1, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στη Δυτική ΕλλάδαΧθες 19:55 | Ειδήσεις

Στην κάμερα του ΑΝΤ1 ξεσπά καλλιεργητής φασολιών, ο οποίος είδε τη μισή του σοδειά να παρασύρεται από τα ορμητικά νερά.

Σικάγο: Ένας νεκρός και οκτώ έφηβοι τραυματίες από πυροβολισμούς στο κέντρο της πόληςΧθες 22:35 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, δεν έχουν συλληφθεί ύποπτοι σε σχέση με κανένα από τα δύο περιστατικά.

Τραμπ: Η πρότασή μου για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία δεν είναι η οριστική μου πρότασηΧθες 20:47 | Ειδήσεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η πρότασή του για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία δεν είναι η οριστική του πρόταση.

Μεθυσμένος οδηγός έτρεχε με 230 χλμ/ώρα στην Αθηνών - ΛαμίαςΧθες 20:09 | Ειδήσεις

Σαν πύραυλος έτρεχε τα ξημερώματα στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας ένας οδηγός, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια ήταν μεθυσμένος.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Στην Γενεύη ο Υπουργός Στρατού των ΗΠΑ, για συνομιλίες σχετικά με το σχέδιο για ειρήνη στην Ουκρανία23:59Βραζιλία: Ο Ζαίρ Μπολσονάρο προσπάθησε να ανοίξει το ηλεκτρονικό του βραχιολάκι από "περιέργεια"23:45Νίκη Κεραμέως: Μειώθηκαν κατά 76% τα εκκρεμή ραντεβού των ΚΕΠΑ μέσα σε έναν χρόνο23:28Ολλανδία: Διακοπή κυκλοφορίας στο αεροδρόμιο Αϊντχόφεν λόγω εμφάνισης πλήθους drones23:14Σικάγο: Ένας νεκρός και οκτώ έφηβοι τραυματίες από πυροβολισμούς στο κέντρο της πόλης23:00Καναδάς: Αρκούδα επιτέθηκε σε ομάδα μαθητών στα δυτικά της χώρας - Δύο άτομα σε κρίσιμη κατάσταση 22:46Τροχαίο ατύχημα στο Ηράκλειο: Αμάξι παρέσυρε σταθμευμένα οχήματα (εικόνες)22:32Ολυμπιακός: Εύκολη νίκη κόντρα στον Ατρόμητο πριν την αναμέτρηση με την Ρεάλ22:18Επικοινωνία Τραμπ-Μερτς: Κατέστησα σαφή τη δέσμευση της Ευρώπης στην Ουκρανία, δήλωσε ο Γερμανός καγκελάριος22:04Ρέθυμνο: Νεκρός ένας άνδρας που καταπλακώθηκε από το τρακτέρ του21:50Αχτίδα ελπίδας για τον νεαρό Μάριο - Η μητέρα του μιλά στον ANT121:36ΗΠΑ: Ανησυχίες στο αμερικάνικο Κογκρέσο για το ειρηνευτικό σχέδιο στην Ουκρανία21:24Ηλεκτροκίνηση: Το Μέλλον των Μεταφορών Είναι εδώ21:10Τραμπ: Η πρότασή μου για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία δεν είναι η οριστική μου πρόταση20:56Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή20:42Ξεσπά αγρότης στον ANT1, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στη Δυτική Ελλάδα20:28Μεθυσμένος οδηγός έτρεχε με 230 χλμ/ώρα στην Αθηνών - Λαμίας20:14Πάνω από 400 χιλιοστά βροχής καταγράφηκαν στα ορεινά της Ηπείρου20:00Τραγωδία στην Άρτα: 44χρονος έπεσε από μπαλκόνι - Στο νοσοκομείο η αδελφή του μετά από φωτιά στο διαμέρισμα19:46Νικ Φαν Ντάικ: Ποιος είναι ο «γιατρός των πρωταθλητών» που θα αναλάβει τον Ματίας Λεσόρ19:32
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο