LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 03 Δεκεμβρίου 2021 16:25 | Ανανέωση: 03 Δεκεμβρίου 2021 17:07

Μιχαηλίδου: Μήνυση για τον θάνατο 25χρονου ΑμΕΑ σε κέντρο αποκατάστασης

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων μετέβη στον Άρειο Πάγο. Ζητά την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

ασθενοφόρο
Στον Άρειο Πάγο μετέβη σήμερα η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, όπου συναντήθηκε διαδοχικά με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και την αντεισαγγελέα Ανηλίκων. 

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, «σκοπός της συνάντησης ήταν η κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου, με αφορμή τον θάνατο του 25χρονου φιλοξενούμενου του παραρτήματος αποθεραπείας παιδιών με αναπηρία Θεσσαλονίκης, σε βάρος του οποίου είχε ασκηθεί βία, υπό συνθήκες που παραμένουν αδιευκρίνιστες. Η κ. Μιχαηλίδου, με τη μηνυτήρια αναφορά της, ζήτησε την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, τη διενέργεια έρευνας σχετικά με το εάν συντελέστηκαν και άλλες πράξεις κακοποίησης τόσο του 25χρονου όσο και άλλων φιλοξενουμένων και να αποδοθούν όλες οι ευθύνες». 

Η υφυπουργός, αμέσως μετά την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς, δήλωσε: «Μηδενική ανοχή σε κακοποιητικές συμπεριφορές, πόσο μάλλον εις βάρος των πλέον ευάλωτων. Είμαι εδώ στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, στο ανώτατο θεσμικό επίπεδο, για να επαναλάβω τη στράτευσή μου και τη στράτευσή μας ως κυβέρνηση στη μηδενική ανοχή απέναντι σε περιστατικά κακοποίησης. Ως Πολιτεία, δεν μένουμε μόνο στην καταγγελία. Με τη θέσπιση του ν. 4837/2021, πριν από δύο μήνες, προχωρήσαμε ήδη στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση περιστατικών κακοποίησης και παραμέλησης ανηλίκων, ηλικιωμένων και ατόμων με αναπηρία. Γι’ αυτό και θεσπίσαμε το λευκό Ποινικό Μητρώο ως απαραίτητη προϋπόθεση εργασίας για όλους όσοι φροντίζουν παιδιά και θεσμοθετήσαμε τον υπεύθυνο προστασίας σε κάθε δομή παιδικής φροντίδας. Παράλληλα, με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, προχωράμε στη σύσταση μικτών κλιμακίων που θα διενεργήσουν ελέγχους σε όλες τις δομές παιδιών, ατόμων με αναπηρία και ηλικιωμένων, σε όλη τη χώρα». 

Μήνυση κατέθεσε και η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΚΚΠΠΚΜ), Βασιλική Νάκου, προκειμένου να διερευνηθεί, αν συντελέστηκαν πράξεις που συνιστούν ποινικά αδικήματα στην υπόθεση του θανάτου 25χρονου περιθαλπόμενου στο Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Θεσσαλονίκης «Ο Άγιος Δημήτριος». Η κ.Νάκου, δήλωσε ότι είναι αποφασισμένη να διαλευκάνει τις συνθήκες με τις οποίες έγινε το γεγονός και να αποδώσει ευθύνες τους υπαίτιους. 

Βασιλική Νάκου

«Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι έχουν τελεσθεί πράξεις καταδικαστέες και συνεπώς, πρέπει να αναζητηθεί τάχιστα η ποινική ευθύνη, την οποία υπέχουν τα εμπλεκόμενα πρόσωπα» δήλωσε η κ. Νάκου. 

Παράλληλα, ανέφερε, ότι από τις 29 Νοεμβρίου, που πληροφορήθηκε τον ξυλοδαρμό του 25χρονου περιθαλπόμενου και την εισαγωγή του σε νοσοκομείο , διέταξε ένορκη διοικητική εξέταση για τη διαλεύκανση της υπόθεσης , ζήτησε διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής, ώστε να γίνουν γνωστά τα ακριβή αιτία του θανάτου, ζήτησε από στο νοσοκομείο τον ιατρικό του φάκελο και χτες το μεσημέρι κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης . 

«Η διοίκηση οφείλει να διαλευκάνει τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το τραγικό αυτό περιστατικό και να αποδώσει ευθύνες στους υπαίτιους. Προσωπικά είμαι αποφασισμένη να φθάσω την υπόθεση μέχρι τέλους. Σε αυτόν τον αγώνα είμαστε όλοι μαζί. Η διοίκηση του Κέντρου, το σωματείο των γονέων και κηδεμόνων των περιθαλπόμενων μας και η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Συμπεριφορές που θίγουν την ανθρώπινη υπόσταση δεν έχουν καμία θέση στο ΚΚΠΠΚΜ από όπου και αν προέρχονται» ανέφερε η κ Νάκου και πρόσθεσε: «Σήμερα 3 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, δεσμεύομαι στη μνήμη του αγαπημένου μας παιδιού, Πάρη, ότι θα συνεχίσω να αγωνίζομαι, ώστε ως κοινωνία να αλλάξουμε νοοτροπία και ο σεβασμός των ίσων δικαιωμάτων, η αποδοχή των ατόμων με αναπηρία σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής, καθώς και η αξιοπρεπής διαβίωση τους, να καταστεί από στόχος σε καθημερινή πράξη».


Ειδήσεις σήμερα:

Ρουβίκωνας – ΣΤΑΣΥ: επίθεση και βανδαλισμοί στα γραφεία της εταιρείας (εικόνες)

Πάπας Φραγκίσκος: Το πρόγραμμα της επίσκεψης του στην Ελλάδα

Κορονοϊός: Δύο λεχώνες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠαραιτήθηκε ο διοικητής της ΥΠΑ για το black out στο FIR ΑθηνώνΣήμερα 13:39 | Ειδήσεις

Ο υπουργός Μεταφορών, Χρίστος Δήμας, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε την παραίτησή του νωρίτερα.

Αγρότες: Κρίσιμη πανελλαδική σύσκεψη στον Παλαμά Καρδίτσας (εικόνες)Σήμερα 14:03 | Ειδήσεις

Το κλίμα ήρθε να δυναμιτίσει και η είδηση του βανδαλισμού των τρακτέρ δύο αγροτών που συμμετείχαν στη χθεσινή σύσκεψη με τον πρωθυπουργό.


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 .

Σοκ στο Αιγάλεω: Ηλικιωμένη αυτοπυρπολήθηκε έξω από κατάστημαΣήμερα 18:03 | Ειδήσεις

Η ηλικιωμένη γυναίκα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Τσιάρας: Χωρίς ΑΤΑΚ και το 2026 αυτοτελή αγροτεμάχια κάτω των 20 στρεμμάτωνΣήμερα 16:08 | Ειδήσεις

Όσα ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μετά το τέλος της τρίωρης συνάντησης με τους εκπροσώπους των δεκατεσσάρων μπλόκων στην αντιπροεδρία της κυβέρνησης.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σοκ στο Αιγάλεω: Ηλικιωμένη αυτοπυρπολήθηκε έξω από κατάστημα18:16Σε απόγνωση οι βιομηχανίες λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων18:06Το Ιράν υπόσχεται γρήγορες δίκες για τους διαδηλωτές που έχουν συλληφθεί - Σήμερα η εκτέλεση 26χρονου κρατουμένου17:56Ερέτρια: Άγρια συμπλοκή ανηλίκων σε σχολείο 17:46Νέος κύκλος ειδοποιητηρίων στο πλαίσιο των διασταυρωτικών ελέγχων οχημάτων – Ήδη καταγράφονται τα πρώτα δεδομένα συμμόρφωσης17:36Εξαφάνιση 16χρονης Λόρα: Βίντεο ντοκουμέντο από την παρουσία της στην περιοχή του Ζωγράφου 17:26Λεβαδειακός: Συνεχίζει να εντυπωσιάζει η ομάδα της Βοιωτίας - Πέρασε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας17:16Εξαφάνιση 16χρονης: Αυτόπτης μάρτυρας που είδε τη Λόρα στην Αθήνα στις "Αποκαλύψεις" - Της δείξαμε τη φωτογραφία της και έφυγε17:06Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)16:52Θεσσαλονίκη: Ένοπλη ληστεία σε ενεχυροδανειστήριο - "Έπεσαν" πυροβολισμοί16:42Αθήνα: Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας σε δρόμους στο κέντρο της πόλης16:32Θεσσαλονίκη: Κλειστό το ρεύμα προς Αθήνα στα διόδια Μαλγάρων16:22Τσιάρας: Χωρίς ΑΤΑΚ και το 2026 αυτοτελή αγροτεμάχια κάτω των 20 στρεμμάτων16:12"Αποκαλύψεις" - Φοινικούντα: Οι αναζητήσεις στο ChatGPT που "καίνε" τον ανιψιό του θύματος16:02Συνάντηση Τασούλα - Καραμανλή στο Προεδρικό Μέγαρο 15:52Μητσοτάκης - Ψηφιακός δικαστικός φάκελος: Εξοικονομούμε χρόνο, περιορίζουμε τη γραφειοκρατία, προωθούμε τη διαφάνεια 15:42Ταϊλάνδη: Τους 32 έφτασαν οι νεκροί από πτώση γερανού σε επιβατικό τρένο15:32Αγρότες: Κρίσιμη πανελλαδική σύσκεψη στον Παλαμά Καρδίτσας (εικόνες)15:22Τραμπ: Θα πάρουμε τη Γροιλανδία, οτιδήποτε λιγότερο είναι απαράδεκτο - Το ΝΑΤΟ πρέπει να συνεργαστεί15:11Μαρινάκης για βανδαλισμό τρακτέρ: Επικίνδυνες και παράνομες ενέργειες – Καλούμε όλα τα κόμματα να καταδικάσουν15:00
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο