LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 02 Δεκεμβρίου 2021 22:33

Μετάλλαξη Όμικρον – Ελβετία: 2000 άνθρωποι σε καραντίνα μετά τον εντοπισμό 2 κρουσμάτων

Τα κρούσματα εντοπίστηκαν σε εγκαταστάσεις που φιλοξενούν δυο σχολεία. Συναγερμός στις ελβετικές Αρχές.

ΕΛΒΕΤΙΑ - ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ - COVID19

Περίπου 2.000 άνθρωποι, εκ των οποίων 1.600 παιδιά, τέθηκαν σε καραντίνα μετά την ανακάλυψη δύο κρουσμάτων της παραλλαγής Όμικρον σε κάποια από τις εγκαταστάσεις του περίβλεπτου Ecole internationale de Geneve, έγινε σήμερα γνωστό από τις ελβετικές υγειονομικές αρχές.

«Αυτά τα δύο κρούσματα είχαν στενή ενδοοικογενειακή σχέση με ένα πρόσωπο που διαγνώστηκε θετικό κι επέστρεψε από ένα ταξίδι στη Νότια Αφρική», ανέφεραν οι υγειονομικές αρχές του καντονιού Βω, όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του ιδιωτικού σχολείου, και του καντονιού της Γενεύης, σε κοινή ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τις αρχές, «πρόκειται για το πρώτο μέτρο αυτού του εύρους», αφότου επιβεβαιώθηκε η παρουσία της Όμικρον στην Ελβετία αυτήν την εβδομάδα.

«Δεν έχουμε παρατηρήσει μέχρι τώρα μολύνσεις στην ευρύτερη περιοχή της Γενεύης ούτε του Βω. Αυτό το στοιχείο μας επιβάλλει σήμερα, για προληπτικούς λόγους, να αποφασίσουμε την επιβολή αυστηρών μέτρων», διευκρινίζουν οι αρχές.

«Είναι αναγκαίο να φρενάρουμε την εισαγωγή της παραλλαγής στα εδάφη μας. Όταν καταγραφεί, είναι επίσης απαραίτητο να μειώσουμε, όσο το δυνατόν περισσότερο, τη μετάδοση στην Ελβετία», τονίζουν.

Η καραντίνα θα διαρκέσει 10 ημέρες και οι μαθητές όπως και οι εκπαιδευτικοί των εγκαταστάσεων του Σατενιερέ, που βρίσκεται κοντά στη Γενεύη, θα πρέπει να κάνουν ένα τεστ PCR. Οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις φιλοξενούν ένα δημοτικό σχολείο και ένα γυμνάσιο.

Οι οικογένειές τους θα πρέπει επίσης να ελεγχθούν στο πλαίσιο της έρευνας για την παραλλαγή Όμικρον, που καταγράφηκε για πρώτη φορά στη νότια Αφρική, στα τέλη Νοεμβρίου και έκτοτε έχει εντοπιστεί σε δεκάδες χώρες.

Ειδήσεις σήμερα:

Δένδιας - Τσαβούσογλου: “Τετ α τετ” στη Στοκχόλμη

Κορονοϊός: ο Γρηγόρης Αρναούτογλου και το μήνυμα στον γιό του (βίντεο)

Αντετοκούνμπο - Μπακς: συγκλονιστική εμφάνιση του “Greek Freak”

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία: “Ξύπνησε” η χιονισμένη Αίτνα (εικόνες)23:59Globe Soccer Awards: Λάμψη Ντεμπελέ, Γιαμάλ και Παρί Σεν Ζερμέν23:45Σάμος: Σύλληψη 49χρονου κατηγορούμενου για 27 απάτες - Υποδυόταν μέχρι και στέλεχος της... Interpol23:34Ο Χάρι Στάιλς επιστρέφει μετά από δυόμιση χρόνια αποχής23:20Ολυμπιακός: Για συμφωνία με Τάιρικ Τζόουνς κάνουν λόγο οι Σέρβοι23:07Θάνος Μικρούτσικος: Σαν σήμερα “έφυγε” ο σπουδαίος συνθέτης με την παράλληλη πολιτική δράση22:53Φωτιά - Θεσσαλονίκη: Διασωληνωμένη μια γυναίκα με σοβαρά εγκαύματα22:39Μπριζίτ Μπαρντό: Ανήκει πλέον στη συλλογική μνήμη του Σεν Τροπέ, την οποία πρέπει να διαφυλάξουμε, ανακοίνωσε ο δήμος της πόλης22:25Καραμπόλα έξι αυτοκινήτων στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου 22:11Κάραλης στον ΑΝΤ1: Είναι πολύ σημαντικό το ελικόπτερο να μπορεί να φτάσει στο σημείο του συμβάντος το πολύ μέσα σε 20 λεπτά21:57Τραμπ: Βρισκόμαστε στα τελικά στάδια ενός ειρηνευτικού σχεδίου για την Ουκρανία21:43Τραμπ: "Πολύ παραγωγική" τηλεφωνική συνομιλία με τον Πούτιν πριν από τη συνάντηση με τον Ζελένσκι21:29Ant1 Sports: Συγκινητικές στιγμές στο Άνφιλντ, στη μνήμη του Ντιόγκο Ζότα21:15Διασώστης ΕΜΑΚ στον ΑΝΤ1: Εξαιρετικά δύσκολη η επιχείρηση στα Βαρδούσια Όρη21:01Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε διαμέρισμα – πληροφορίες για εγκλωβισμένους (εικόνες)20:47Κόπα Άφρικα: Σοκ από την κατάρρευση του τερματοφύλακα του Σουδάν την ώρα του αγώνα20:33Ταύρος: Ληστεία σε πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών20:18Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα20:03Κριστιάνο Ρονάλντο: Έγραψε το... 40ο του γκολ για το 202519:48Πέθανε ο σπουδαίος σκηνοθέτης Μπαχράμ Μπεϊζαί19:33
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο