Τηγανιά κοτόπουλο με μανιτάρια και τρούφα από τον Πέτρο Συρίγο
Εύκολη και γρήγορη τηγανιά κοτόπουλο με μανιτάρια και μαύρη τρούφα, ετοίμασε στο "Πρωινό" ο σεφ της εκπομπής Πέτρος Συρίγος.
Μια φανταστική συνταγή για ένα εύκολο μεσημεριανό!
Συστατικά για την εύκολη τηγανιά κοτόπουλο
- 3 μέτρια στήθη κοτόπουλου, 450-500 γρ (400 γρ μίνι λευκά μανιτάρια)
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 κ.τ.σ ελαιόλαδο
- 2 κ.τ.σ φρέσκο βούτυρο
- 1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
- 300 ml κρεμά γάλακτος
- 1 κ.τ.σ τριμμένο ξερό θυμάρι
- 80 ml λευκό κρασί
- 2 κ.τ.σ παστά μαύρης τρούφας
- Αλάτι και πιπέρι
Η συνταγή για την τηγανιά κοτόπουλο
- Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου με το θυμάρι.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και όταν ή θερμοκρασία ανεβεί προσθέτουμε το κοτόπουλο.
- Σοτάρουμε για 5 λεπτά μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο.
- Προσθέτουμε ολόκληρα τα μίνι μανιτάρια και τη 1κ.τ.σ βούτυρο.
- Όταν πάρουν χρώμα βάζουμε το σκορδο και συνεχίζουμε για άλλο ένα λεπτό το σοτάρισμα.
- Ανακατεύουμε τον κύβο κοτόπουλο με 70 ml καυτό νερό.
- Σβήνουμε με το κρασί και ενσωματώνουμε και τον κύβο κοτόπουλου με το ζεστό νερό.
- Αφήνουμε για 5 λεπτά να ψηθεί το κοτόπουλο και να τραβήξει τα υγρά του.
- Προσθέτουμε την κρεμά και την παστά της μαύρης τρούφας.
- Το ψήνουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και το τελειώνουμε με μια ΚΣ βούτυρο.
- Ανακατεύουμε καλά και δοκιμάζουμε, αν θέλει προσθέτουμε λίγο αλάτι.
- Το σερβίρουμε σε τηγανάκι με μια τούφα από κατσαρό μαϊντανό ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 45 λεπτά.