LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 29 Νοεμβρίου 2021 20:15

Europol: Ο δράστης δολοφονίας στην Πεύκη, συνελήφθη στη Γαλλία

Καταζητούνταν επί 11 χρόνια. Το χρονικό του ειδεχθούς εγκλήματος, που είχε σοκάρει το πανελλήνιο.

europol

Ένας 35χρονος καταζητούμενος Αλβανός ο οποίος έπεσε στα χέρια της γαλλικής Αστυνομίας, είχε δολοφονήσει στις 16 Μαΐου 2010 έναν 30χρονο από τη Συρία μπροστά στα μάτια της εγκύου συζύγου του, μέσα στο σπίτι τους στην Πεύκη.

Από τότε και για 11 χρόνια καταζητούνταν και τελικά εντοπίστηκε στη Γαλλία καθώς εκκρεμούσε σε βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψης για ληστεία μετά φόνου.

Οι Γάλλοι αστυνομικοί ενημέρωσαν την Europol και η ευρωπαϊκή υπηρεσία ενημέρωσε με τη σειρά της την Ελλάδα ότι εντόπισαν και συνέλαβαν έναν άνδρα με τα χαρακτηριστικά του δράστη, στο όνομα του οποίου είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Ο 24χρονος τότε συνεργός του, είχε συλληφθεί στις 2 Ιουλίου 2010, στην Καρδίτσα. Είχαν εισβάλει στο διαμέρισμα της οικογένειας στην Πεύκη, σχεδόν δύο μήνες νωρίτερα. Είχαν δέσει την έγκυο γυναίκα, είχαν αρπάξει λιγοστά χρήματα και κοσμήματα και στη συνέχεια δεν δίστασαν να πυροβολήσουν στο κεφάλι τον άτυχο άνδρα από την Συρία.

Ο άνδρας που συνελήφθη στη Γαλλία και ο συνεργός του, κατηγορήθηκαν για μία ακόμη ένοπλη ληστεία που είχε γίνει στις 23 Απριλίου 2010 σε σπίτι στο Μαρούσι, όπου αφού είχαν δέσει το ζευγάρι, στη συνέχεια άρπαξαν κοσμήματα και τα κλειδιά του ΙΧ αυτοκινήτου τους με το οποίο διέφυγαν.

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι δύο δράστες εισέρχονταν σε οικίες, νυχτερινές κυρίως ώρες και με την απειλή πιστολιού και μαχαιριού, ακινητοποιούσαν τους ενοίκους, τους δέσμευαν με ταινίες συσκευασίας και στη συνέχεια αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικές συσκευές και τα αυτοκίνητα των ενοίκων.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έλεγαν τότε για τους δύο δράστες πως «κατά τη διάπραξη των ληστειών επιδείκνυαν ιδιαίτερη θρασύτητα και σκληρότητα, γεγονός που τους χαρακτηρίζει ως ιδιαίτερα επικίνδυνους».

Πηγή: lawandorder.gr

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γαλλία: Ο πρόεδρος Μακρόν θα συναντηθεί με Ζελένσκι, Στάρμερ και Μερτς τη Δευτέρα στο Λονδίνο23:58ΗΠΑ: Ρακούν "διαρρήκτης" τα έκανε γυαλιά-καρφιά σε κάβα - Κατέληξε μεθυσμένο στην τουαλέτα23:41Κακοκαιρία Byron: Πού καταγράφηκε το μεγαλύτερο ύψος βροχής23:24Σεισμός 4.7 ρίχτερ στα Καλάβρυτα23:10Νότια Κορέα: Αποκαλύφθηκε δίκτυο μαζικής παραβίασης καμερών - Χιλιάδες πολίτες θύματα κρυφής καταγραφής22:56Σαρκοζί: Στη δημοσιότητα αποσπάσματα από το νέο του βιβλίο που περιγράφει τις 20 μέρες που έμεινε στη φυλακή22:42Ναυάγιο στην Κρήτη: Μάχη για τη ζωή τους δίνουν οι δύο διασωθέντες22:28Βύρωνας: Εξιχνιάσθηκε συμμορία που λήστευε πρακτορεία τυχερών παιγνίων22:14Βρετανικός Τύπος: Η ευλογιά θα αφανίσει την ελληνική φέτα22:00Ολοκληρώθηκε η πορεία για τα 17 χρόνια από τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου - Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία21:45Μάχη τίτλου στη Formula 1: Ο Φερστάπεν στην pole, ο Νόρις ένα βήμα από το πρωτάθλημα21:31Ζάκυνθος: Συνελήφθησαν οι γονείς του 2χρονου αγοριού που πέθανε μετά από επίθεση σκύλου21:17Θεσσαλονίκη: Κτηνοτρόφος καταρρέει, μετά την αναγκαστική θανάτωση του κοπαδιού του (βίντεο)21:03Μητσοτάκης: Η ανάρτηση για την ανασκόπηση του 2025 - Ένα έτος με μεγάλα έργα, νέες αποφάσεις και αλλαγές20:49Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Επεισόδια στα Εξάρχεια - Μολότοφ και προσαγωγές (βίντεο)20:35Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή20:21ANT1 Sports: Η FIFA τίμησε τον Τραμπ με το πρώτο Βραβείο Ειρήνης στην κλήρωση του Μουντιάλ20:09Συμβαίνει Τώρα: Πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στο κέντρο της Αθήνας (βίντεο)19:55Ο ΠΑΟΚ ανέβασε ταχύτητα και λύγισε τον Κολοσσό19:41Ναυάγιο με μετανάστες στην Κρήτη - 18 νεκροί19:27
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο