LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 28 Νοεμβρίου 2021 23:36 | Ανανέωση: 28 Νοεμβρίου 2021 23:35

ΠΟΜΙΔΑ: Άμεσα μέτρα ζητεί από την Κυβέρνηση

Μεταξύ άλλων, ζητεί τρίμηνη παράταση της ισχύος των νέων αντικειμενικών αξιών, των βεβαιώσεων μηχανικών και της πλατφόρμας για τα αδήλωτα τετραγωνικά.

ΕΝΦΙΑ - Ακίνητα - φόρος - φόροι

Τρίμηνη παράταση της ισχύος των νέων αντικειμενικών αξιών, των βεβαιώσεων μηχανικών και της πλατφόρμας της ΚΕΔΕ για τα αδήλωτα εμβαδά ακινήτων ζήτησε από την Κυβέρνηση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) στην ετήσια ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε με την Ένωση Ιδιοκτητών Ακινήτων Νομού Αχαΐας στην Πάτρα. Προκειμένου, όπως αναφέρει, «να εξυπηρετηθούν οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες ακινήτων για μεταβιβάσεις και ιδίως γονικές παροχές και δωρεές, λόγω του ότι, παρά τις προσπάθειες, ο Ηλεκτρονικός Φάκελος Μεταβίβασης Ακινήτων δεν έχει ακόμη ενεργοποιηθεί, η “πιστοποιητικοκρατία” παραμένει ανίκητη και απαιτείται πολύμηνη μαρτυρική κυριολεκτικά ταλαιπωρία των ενδιαφερομένων, ακόμη και για το πιο απλό συμβόλαιο».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΠΟΜΙΔΑ, ο πρόεδρος της, Στράτος Παραδιάς, αναφέρθηκε «στην επιτυχία της ΠΟΜΙΔΑ να διεκδικήσει και να λάβει από την Kυβέρνηση περίπου 800 εκατομμύρια ευρώ για αποζημιώσεις των ιδιοκτητών από τις μειώσεις των ενοικίων λόγω της πανδημίας, αλλά και στην προσπάθεια να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και η καταβολή των υπολοίπων οφειλομένων ποσών από την ΑΑΔΕ». Επίσης, αναφέρθηκε στο ότι οι επιστροφές αποζημιώσεων που ανακοινώθηκε θα ζητηθούν από τους ιδιοκτήτες αφορούν ποσά που τους προκαταβλήθηκαν από το ΥΠΟΙΚ με βάση τις δηλώσεις COVID του προηγούμενου μήνα, χωρίς καμιά υπαιτιότητά τους.

σπίτι - κτίσμα - ανακαίνιση - εργασίες - κατασκευή - εξοικονομώ

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα “Εξοικονομώ” 2021-22 που ξεκινά σε λίγες ημέρες, ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ ζήτησε την άμεση ένταξη στο “Εξοικονομώ” της αναβάθμισης των ενοικιαζομένων κατοικιών, αλλά και των κενών κατοικιών που θα διατίθενται στη συνέχεια για κύρια κατοικία, με το αυτό ποσοστό επιδότησης που προβλέπεται για τις λοιπές κατηγορίες, και όχι με το μειωμένο ποσοστό του 40% με το οποίο, όπως υποστηρίζει, «ουσιαστικά “τιμωρούνται” οι ενοικιαστές, ώστε να αναβαθμιστούν κατοικίες που διαμένουν ενοικιαστές - θύματα της “ενεργειακής φτώχειας”». Η δίκαιη εξίσωση της επιδότησης στο “Εξοικονομώ” θα αποτελέσει σημαντικό κίνητρο για την αναβάθμιση του ενοικιαζόμενου, αλλά και του κενού κτιριακού δυναμικού κατοικιών της χώρας που θα αυξήσει την προσφορά κατοικίας, κάτι που η κοινωνία μας το έχει απόλυτη και άμεση ανάγκη, τονίζεται.

Ακίνητα - ΕΝΦΙΑ - Ε9 - σπίτια

Επίσης, από τον πρόεδρο και τα στελέχη της ΠΟΜΙΔΑ ζητήθηκαν ειδικότερα τα εξής:

  • Πλήρης και οριστική κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου, και όχι διατήρησή του με άλλη μορφή, που θα οδηγήσει σε αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης των πολιτών.
  • Μείωση των φορολογικών συντελεστών της φορολογίας εισοδήματος των μισθωμάτων.
  • Κατάργηση της βεβαίωσης μη οφειλής ΤΑΠ και έλεγχος από τους συμβολαιογράφους.
  • Αναμόρφωση της ταυτότητας κτιρίου για λιγότερο κόστος και λιγότερη γραφειοκρατία.
  • Οριστική επίλυση του ιδιοκτησιακού για τα εκτός σχεδίου ακίνητα για τα οποία το Δημόσιο ζητά από τους ιδιοκτήτες τίτλους που ανάγονται στο 1885.
  • Διετής παράταση της προθεσμίας ανοικοδόμησης των κατά παρέκκλιση εκτός σχεδίου αγροτεμαχίων, λόγω του ότι η πανδημία δεν άφησε περιθώρια σε ιδιοκτήτες και μηχανικούς.

Ειδήσεις σήμερα:

ΠΑΟΚ - Άρης: Συλλήψεις για τα επεισόδια στην Τούμπα (εικόνες)

ΕΦΚΑ - ΟΑΕΔ - ΟΠΕΚΑ: Οι πληρωμές μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου

Χριστιάνα: Πέθανε η δημοφιλής τραγουδίστρια


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)Σήμερα 21:33 | Τοπικά Νέα

Αντιμέτωπο με την κακοκαιρία είναι το Πήλιο, όπως είχε προβλέψει η ΕΜΥ σχετικά με τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα που ''χτυπούν'' την περιοχή.

Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματαΣήμερα 17:00 | Ειδήσεις

Περιοδεία στη Λέσβο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συνομίλησε με τούρκους τουρίστες, ενημερώθηκε για τα έργα στο λιμάνι και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου.

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιώνΣήμερα 23:18 | Ειδήσεις

Η πλημμύρα προκάλεσε πρωτοφανή διατάραξη στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και κυκλοφοριακό χάος μέσα σε πλημμυρισμένους δρόμους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο