LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 28 Νοεμβρίου 2021 18:29

Formula 1: Πέθανε ο Φρανκ Γουίλιαμς

Έφυγε από τη ζωή ο ιδρυτής της ομώνυμης ομάδας της Formula 1, σκορπώντας θλίψη στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

FORMULA 1 - WILLIAMS - ΦΡΑΝΚ ΓΟΥΙΛΙΑΜΣ

Την τελευταία πνοή του σε ηλικία 79 ετών, άφησε σήμερα ο Σερ Φρανκ Γουίλιαμς, ιδρυτής και πρώην επικεφαλής της ομώνυμης ομάδας της Formula 1, όπως ανακοίνωσε η Williams. «Αφού εισήχθη στο νοσοκομείο την Παρασκευή, ο Σερ Φρανκ απεβίωσε ειρηνικά σήμερα το πρωί περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του» αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της η ομάδα της Formula 1.

Ο εκλιπών ήταν ο μακροβιότερος επικεφαλής ομάδας στην Ιστορία της Formula 1, καθώς το 2019 συμπλήρωσε 50 χρόνια ως “αφεντικό” ομάδας στο πρωτάθλημα. Σε αυτό το διάστημα “διοίκησε” δύο ομάδες, η δεύτερη από τις οποίες, η Williams, κατέκτησε επτά πρωταθλήματα οδηγών και εννέα τίτλους κατασκευαστών. Ο Φρανκ Γουίλιαμς και η οικογένειά του, συμπεριλαμβανομένης της κόρης του, Κλερ, η οποία είχε αναλάβει την καθημερινή διαχείριση της Williams από το 2013, αποχώρησαν από τη Formula 1 μετά το ιταλικό Grand Prix του 2020, καθώς η ομάδα εξαγοράστηκε από την αμερικανική επενδυτική εταιρεία Dorilton Capital.

FORMULA 1 - WILLIAMS - ΦΡΑΝΚ ΓΟΥΙΛΙΑΜΣ

Ο Σερ Φρανκ Γουίλιαμς, ο οποίος τραυματίστηκε στη σπονδυλική στήλη σε αυτοκινητιστικό ατύχημα το 1986, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να περπατήσει, άρχισε να μειώνει τον φόρτο εργασίας του στη Formula 1 το 2012, όταν αποχώρησε από το διοικητικό συμβούλιο της Williams. Η Κλερ Γουίλιαμς ανέλαβε ως η εκπρόσωπος της οικογένειας, ενώ αργότερα διορίστηκε αναπληρώτρια γενική διευθύντρια και ανέλαβε την καθημερινή διαχείριση της ομάδας, ωστόσο ο Φρανκ Γουίλιαμς διατήρησε τον τίτλο του γενικού διευθυντή.

FORMULA 1 - WILLIAMS - ΦΡΑΝΚ ΓΟΥΙΛΙΑΜΣ

Ο εκλιπών πέρασε κάποιο διάστημα στο νοσοκομείο το 2016, αναρρώνοντας από πνευμονία, και στη συνέχεια σταμάτησε να ταξιδεύει στους αγώνες. Επίσης, είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορονοϊός: Ο “χάρτης” με τα κρούσματα της Κυριακής

Χαριλάου Τρικούπη: Ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ δεσπόζει στην ανακαινισμένη πρόσοψη (εικόνες)

Ο Ολυμπιακός “λαχτάρησε” κόντρα στον Βόλο

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Παναθηναϊκός: Με Κένεθ Φαρίντ στην αποστολή για τις αναμετρήσεις της Euroleague12:06Τα ΕΛΤΑ εξετάζουν συστέγαση με τα ΚΕΠ - Το μοντέλο "Shop in Shop"11:52Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας, λόγω συγκέντρωσης διαμαρτυρίας αγροτών και κτηνοτρόφων11:38Άγιος Παντελεήμονας: Καρέ - καρέ οι κινήσεις των δραστών μετά τη δολοφονία του 31χρονου (βίντεο)11:24Χατζηδάκης: Αυξάνονται κατά 50% τα όρια επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο11:10ΑΑΔΕ: Απάτη ΦΠΑ με μεταχειρισμένα αυτοκίνητα μέσω βουλγαρικής εταιρείας–βιτρίνας10:56Κρήτη: Καρχαριοειδές ξεβράστηκε στα βράχια παραλίας - (βίντεο)10:42Στους δρόμους βγαίνουν σήμερα αγρότες και κτηνοτρόφοι - "Δεδομένο ότι θα κάνουμε Χριστούγεννα στο δρόμο" (βίντεο)10:28Λέσβος: Δρόμοι "ποτάμια" - Κλειστά σχολεία 10:14Αλεξανδρούπολη: Μπλόκο αγροτών με τρακτέρ στο αεροδρόμιο για την άφιξη Μητσοτάκη10:00Εργατικό Ατύχημα - Θεσσαλονίκη: Υπάλληλος καθαριότητας έπεσε από απορριμματοφόρο09:47"Χαμόγελο του Παιδιού": Συμπληρώθηκαν 30 χρόνια από την ίδρυσή του09:33Θρήνος στο NBA: Έφυγε από τη ζωή ο Λένι Γουίλκινς09:19ΗΠΑ: Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακήρυξε εβδομάδα «αντικομμουνισμού»09:05Υφαντίδης – 42ος Μαραθώνιος Αθήνα 2025: Είχα λάθος στρατηγική και τερμάτισα τελευταίος…Θυμάμαι τον εαυτό μου να κλαίω08:50Ρόδος - Διαρρήκτες με “ευαισθησία” - Έκλεψαν αυτοκίνητο από πάρκινγκ επιχείρησης και το επέστρεψαν άδειο08:35Μαγνησία: Δίωξη και σε δεύτερο άνδρα του Λιμενικού για δωροδοκία 08:20Νέες οδηγίες της ΑΑΔΕ για το επίδομα θέρμανσης08:05Ισχυρός σεισμός 5 Ρίχτερ ανοιχτά των Αντικυθήρων07:50Ίλιον: Πυρκαγιά ξέσπασε σε αυτοκίνητα υπαίθριου χώρου καταστήματος πώλησης οχημάτων07:36
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο