LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 28 Νοεμβρίου 2021 09:08 | Ανανέωση: 28 Νοεμβρίου 2021 09:03

Κορονοϊός – Παγώνη για Όμικρον: δεν χρειάζεται πανικός

Η νέα μετάλλαξη, ο εμβολιασμός, τα μέτρα και τα Χριστούγεννα που έρχονται.

Πρωινοί Τύποι - Παγώνη

«Θα είναι λάθος για την κυβέρνηση να πάει σε lockdown με 67% του πληθυσμού εμβολιασμένο», εκτίμησε η Ματίνα Παγώνη σε δηλώσεις της στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Πρωινοί Τύποι».

Η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ εμφανίστηκε καθησυχαστική για τη νέα μετάλλαξη του κορονοϊού Όμικρον, επισημαίνοντας πως «θα αντιμετωπιστεί  και θα φανεί τις επόμενες μέρες αν καλύπτεται από τα εμβόλια», για να τονίσει πως «αν δεν την καλύψουν, τρεις εταιρείες κάνουν έρευνα» με άμεσα αποτελέσματα.

Πάντως, εξήγησε πως, «τα μέχρι τώρα στοιχεία είναι ότι η μετάλλαξη αυτή έχει τα ίδια περίπου συμπτώματα. Θέλει προσοχή όμως, επειδή είναι στέλεχος με 32 μεταλλάξεις κι αυτό που πρέπει να φανεί είναι αν είναι πιο επιθετική».

«Αυτό που ξέρουμε είναι ότι πρέπει να εμβολιαστούμε», είπε, διευκρινίζοντας πως «δεν χρειάζεται πανικός, το περιμέναμε».

«Δεν έχουμε κρούσματα ακόμα, προσπαθούμε να πείσουμε τον κόσμο να εμβολιαστεί και να κάνει την 3η δόση, που σώζει ζωές, ειδικά εκείνων που έχουν υποκείμενα», συμπλήρωσε σχετικά.

Ερωτηθείσα για το πώς θα γιορτάσουμε Χριστούγεννα, απάντησε ότι υπάρχει σταθεροποίηση στα κρούσματα τις τελευταίες μέρες, ωστόσο, οι δείκτες παραμένουν υψηλοί και υπογράμμισε πως «για να έχουμε μείωση θανάτων και ΜΕΘ, θα πρέπει να έχουμε μείωση κρουσμάτων».

«Μας ανησυχούν οι πολλοί θάνατοι και η πληρότητα σε ΜΕΘ κυρίως στη βόρεια Ελλάδα», συμπλήρωσε και είπε πως, «εδώ και τέσσερις ημέρες ξεκινήσαμε τη μετατροπή των non covid κλινικών σε covid.

«Η Ελλάδα, όπως και όλος ο κόσμος, δεν μπορεί να γίνει covid. Θα πρέπει να βάλουμε πρόβλεψη για να γίνονται τα χειρουργεία», είπε σημειώνοντας πως «γίνονται μετακινήσεις γιατρών από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη, υπάρχουν ελλείψεις στους γιατρούς, υπάρχουν γιατροί που δουλεύουν 24ώρα και γι’αυτό χρειάζονται τα μονοκλωνικά».

 Καταλήγοντας εκτίμησε πως, θεωρεί «δεδομένο ότι θα κάνουμε 4η δόση».


Ειδήσεις σήμερα:

Μινεάπολη: νεκρός 5χρονος από πυρά εφήβου

Πορτογαλία: Μπελέμ – Μπενφίκα έπαιξαν αγώνα παρωδία

Κορονοϊός: Δωρεάν rapid test την Κυριακή σε 36 σημεία

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία: Ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων λόγω τεχνικού προβλήματος στο Μπέργκαμο13:46Άρχισαν να πραγματοποιούνται ορισμένες πτήσεις - Ταλαιπωρία επιβατών στα αεροδρόμια 13:32Ξεκίνησε η πανελλαδική συνέλευση των αγροτών στα Νέα Μάλγαρα13:18Αγρότες: Έκλεισαν την Εθνική Οδό Κορίνθου - Τριπόλεως13:04Ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν τρεις Παλαιστινίους στη Γάζα12:50Αναστέλλονται οι πτήσεις στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών - Εκδόθηκε ΝΟΤΑΜ12:36Στάρμερ: Η Βρετανία δε θα χύσει ούτε ένα δάκρυ για το τέλος του καθεστώτος Μαδούρο12:22Ρέθυμνο: Συνελέφθησαν για παραβάσεις περί όπλων και ναρκωτικών12:08Ελβετία - Κραν Μοντανά: Ταυτοποιήθηκαν άλλοι 16 σοροί 11:54Κλειστό το FIR Αθηνών: Αδύνατες οι προσγειώσεις και απογειώσεις11:40Ιράν: Τουλάχιστον 4 νεκροί σε διαδηλώσεις στο δυτικό τμήμα της χώρας11:26Αλεξανδρούπολη: Συνελήφθησαν διακινητές που προωθούσαν μη νόμιμους μετανάστες στο εσωτερικό της χώρας11:12Βενεζουέλα: Αβεβαιότητα για τη διακυβέρνηση μετά τη σύλληψη του Μαδούρο10:58Φωτιά ξέσπασε σε σπίτι στην Αράχωβα10:44ΑΑΔΕ: Πρόστιμα σε περίπου 790.000 ιδιοκτήτες οχημάτων για τα τέλη κυκλοφορίας10:30Φωτιά στην Αρτέμιδα - Σπίτι καταστράφηκε ολοσχερώς (βίντεο)10:16Κωστούλας: Παραγωγικός στην πρώτη φορά βασικός - Ασίστ κόντρα στην Μπέρνλι10:02Αυξήσεις στους μισθούς φέρνει η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων το 202609:48ΟΗΕ - Γκουτέρες: Η συμπεριφορά των ΗΠΑ στην Βενεζουέλα δημιουργεί επικίνδυνο προηγούμενο09:34Τραμπ: Οι αμερικανικές πετρελαϊκές εταιρείες θα εγκατασταθούν στη Βενεζουέλα09:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο