LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 27 Νοεμβρίου 2021 14:47 | Ανανέωση: 27 Νοεμβρίου 2021 15:29

Κεν Λόουτς: Τα Γλυπτά του Παρθενώνα είναι κλεμμένα και πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα

Ο βραβευμένος Βρετανός σκηνοθέτης τιμήθηκε από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής κι έστειλε μήνυμα για τα Γλυπτά.

Κεν Λόουτς - Επιτίμος Διδάκτορας

«Νιώθω πανευτυχής. Οι άνθρωποι του πανεπιστημίου είναι εξαιρετικά γενναιόδωροι, πολύ ευγενικοί. Οι ταινίες που κάνουμε είναι αποτέλεσμα μιας συλλογικής δουλειάς και συνεπώς αυτή η διάκριση δεν ανήκει μόνο σε μένα αλλά σε όλους τους ανθρώπους που δουλεύουν για τις ταινίες μας». Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Κεν Λόουτς ένας από τους διασημότερους Βρετανούς σκηνοθέτες λίγο μετά την αγόρευσή του σε επίτιμο διδάκτορα του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστήμιου Δυτικής Αττικής.

Ο Κεν Λόουτς που έχει τιμηθεί δυο φορές με τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών μίλησε και για το πάγιο αίτημα της Ελλάδας για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα. «Τα Γλυπτά είναι κλεμμένα. Φυσικά και θα πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα και στον ελληνικό λαό. Είναι ένα κεντρικό σημείο της ιστορία σας», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο σκηνοθέτης της περίφημης ταινίας «Γη και Ελευθερία».

Κεν Λόουτς - Επιτίμος Διδάκτορας

Διευκρίνισε όμως ότι οι ισχυροί της χώρας του διαφέρουν πολύ από το λαό της. «Ο βρετανικός λαός είναι πιο ειλικρινείς. Αναγνωρίζει ότι τα Γλυπτά είναι κλεμμένα και ότι πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα». Γι' αυτό και, όπως υπογράμμισε, «σας παρακαλώ μην μπερδεύεται τις πράξεις των πλουσίων και ισχυρών από των ανθρώπων της καθημερινότητας». Τέλος δεν δίστασε να στραφεί εναντίον της βρετανικής κυβέρνησης λέγοντας ότι είναι ντροπή που δεν τα έχει επιστρέψει ακόμη.

Κεν Λόουτς - Επιτίμος Διδάκτορας

Στην εκδήλωση που έλαβε χώρα στην ελληνική πρεσβευτική κατοικία στο Λονδίνο, τιμητική διάκριση έλαβε και ο Έλληνας πρέσβης της Ελλάδα στο Ηνωμένο Βασίλειο, Ιωάννης Ραπτάκης. «Για τις προσπάθειές του, για τις ενέργειές του και όλα όσα έχει κάνει για το πανεπιστήμιο αλλά και τον Ελληνισμό στην Αγγλία», όπως ανέφερε ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του πανεπιστημίου Παναγιώτης Δούρος, ο οποίος του παρέδωσε τη σχετική αναμνηστική πλακέτα εκ μέρους του πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Παναγιώτη Καλδή.

 

Ειδήσεις σήμερα: 

Θεσσαλονίκη: Μολότοφ και μαχαίρια σε συνδέσμους οπαδών

Μετάλλαξη Όμικρον – ECDC: Πολύ υψηλός ο κίνδυνος εξάπλωσης στην Ευρώπη

Πιερρακάκης: 656.500 ψηφιακές υπογραφές σε επαγγελματικές ομάδες το 2022

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚαλύβια: Βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός κάτω από αυτοκίνητοΣήμερα 22:25 | Ειδήσεις

Στο σημείο βρίσκόνται αστυνομικές δυνάμεις που πιθανότατα θα προχωρήσουν σε ελεγχόμενη έκρηξη.

Σύσκεψη Αγροτών στο Τρίλοφο: Αποφασίστηκε κλιμάκωση των κινητοποιήσεωνΣήμερα 20:45 | Ειδήσεις

Οι αποφάσεις ελήφθησαν στη σημερινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από 20 αγροτοκτηνοτροφικά μπλόκα.

Ο Πέτρος Κουσουλός στον ΑΝΤ1 για την Ειρήνη Μουρτζούκου - Υπόνοιες για εμπόριο βρεφώνΣήμερα 19:20 | Ειδήσεις

Οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του μικρού Παναγιωτάκη.

Αυτό είναι το πόρισμα της ΔΑΕΕ για τη φωτιά στο σπίτι του Φιλιππίδη - Οι μπαταρίες και η ανάφλεξη (εικόνες)Σήμερα 19:36 | Ειδήσεις

Σε ποιο συμπέρασμα καταλήγουν στην πολυσέλιδη έκθεσή τους οι έμπειροι ερευνητές της Πυροσβεστικής αναφορικά με τα αίτια της πυρκαγιάς στο σπίτι του Πέτρου Φιλιππίδη. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιωάννινα: Ανήλικη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κατάσταση μέθης 23:04Η ΑΕΛ ανακοίνωσε τον Παντελίδη 22:51Καλύβια: Βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός κάτω από αυτοκίνητο22:37Μπλόκα Αγροτών: Ενισχύονται οι αστυνομικές δυνάμεις στο Ηράκλειο 22:23Πάτρα: Διπλός αποκλεισμός από τους αγρότες στην Ολυμπία Οδό22:09ΑΕΚ: Βαρύ διάστρεμμα ο Γκατσίνοβιτς 21:55Χολαργός: 15χρονος συναντήθηκε με κοπέλα και τον μαχαίρωσαν 2 άτομα21:41Υπουργείο Παιδείας: Ψυχοκοινωνική υποστήριξη στον αδερφό του 2χρονου που έχασε τη ζωή του από επίθεση σκύλου21:31Σύσκεψη Αγροτών στο Τρίλοφο: Αποφασίστηκε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων 21:21Super League: Ο Παναιτωλικός «βύθισε» κι άλλο τον Πανσερραϊκό 21:11Μπλόκα Αγροτών: Η ατζέντα της συνέλευσης των εκπροσώπων της Βορείου Ελλάδος21:01Ορμπάν: Διαβεβαίωση της Τουρκίας για την παροχή ρωσικού φυσικού αερίου στην Ουγγαρία 20:51Αμφίκλεια: Σοβαρό τροχαίο με δύο νταλίκες και ένα ΙΧ (βίντεο)20:41ANT1 Sports: O Ολυμπιακός θα επιδιώξει να πετύχει την πρώτη νίκη του στη League Phase του Champions League20:27Αυτό είναι το πόρισμα της ΔΑΕΕ για τη φωτιά στο σπίτι του Φιλιππίδη - Οι μπαταρίες και η ανάφλεξη (εικόνες)20:13Ο Πέτρος Κουσουλός στον ΑΝΤ1 για την Ειρήνη Μουρτζούκου - Υπόνοιες για εμπόριο βρεφών19:59Κόμβος Νίκαιας: Σε μπλόκα και στους παράδρομους προχώρησαν οι αγρότες19:45Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη19:31Μυτιλήνη: Άδειο αναχώρησε από το λιμάνι το πλοίο "Διαγόρας"- Αγρότες εμπόδισαν τους επιβάτες να μπουν19:17ΑΣ Καρδίτσας - Μερσίν: Το πρώτο εμπόδιο των φιλοξενούμενων ... τα μπλόκα των αγροτών19:03
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο