LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 27 Νοεμβρίου 2021 14:47 | Ανανέωση: 27 Νοεμβρίου 2021 15:29

Κεν Λόουτς: Τα Γλυπτά του Παρθενώνα είναι κλεμμένα και πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα

Ο βραβευμένος Βρετανός σκηνοθέτης τιμήθηκε από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής κι έστειλε μήνυμα για τα Γλυπτά.

Κεν Λόουτς - Επιτίμος Διδάκτορας

«Νιώθω πανευτυχής. Οι άνθρωποι του πανεπιστημίου είναι εξαιρετικά γενναιόδωροι, πολύ ευγενικοί. Οι ταινίες που κάνουμε είναι αποτέλεσμα μιας συλλογικής δουλειάς και συνεπώς αυτή η διάκριση δεν ανήκει μόνο σε μένα αλλά σε όλους τους ανθρώπους που δουλεύουν για τις ταινίες μας». Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Κεν Λόουτς ένας από τους διασημότερους Βρετανούς σκηνοθέτες λίγο μετά την αγόρευσή του σε επίτιμο διδάκτορα του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστήμιου Δυτικής Αττικής.

Ο Κεν Λόουτς που έχει τιμηθεί δυο φορές με τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών μίλησε και για το πάγιο αίτημα της Ελλάδας για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα. «Τα Γλυπτά είναι κλεμμένα. Φυσικά και θα πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα και στον ελληνικό λαό. Είναι ένα κεντρικό σημείο της ιστορία σας», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο σκηνοθέτης της περίφημης ταινίας «Γη και Ελευθερία».

Κεν Λόουτς - Επιτίμος Διδάκτορας

Διευκρίνισε όμως ότι οι ισχυροί της χώρας του διαφέρουν πολύ από το λαό της. «Ο βρετανικός λαός είναι πιο ειλικρινείς. Αναγνωρίζει ότι τα Γλυπτά είναι κλεμμένα και ότι πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα». Γι' αυτό και, όπως υπογράμμισε, «σας παρακαλώ μην μπερδεύεται τις πράξεις των πλουσίων και ισχυρών από των ανθρώπων της καθημερινότητας». Τέλος δεν δίστασε να στραφεί εναντίον της βρετανικής κυβέρνησης λέγοντας ότι είναι ντροπή που δεν τα έχει επιστρέψει ακόμη.

Κεν Λόουτς - Επιτίμος Διδάκτορας

Στην εκδήλωση που έλαβε χώρα στην ελληνική πρεσβευτική κατοικία στο Λονδίνο, τιμητική διάκριση έλαβε και ο Έλληνας πρέσβης της Ελλάδα στο Ηνωμένο Βασίλειο, Ιωάννης Ραπτάκης. «Για τις προσπάθειές του, για τις ενέργειές του και όλα όσα έχει κάνει για το πανεπιστήμιο αλλά και τον Ελληνισμό στην Αγγλία», όπως ανέφερε ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του πανεπιστημίου Παναγιώτης Δούρος, ο οποίος του παρέδωσε τη σχετική αναμνηστική πλακέτα εκ μέρους του πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Παναγιώτη Καλδή.

 

Ειδήσεις σήμερα: 

Θεσσαλονίκη: Μολότοφ και μαχαίρια σε συνδέσμους οπαδών

Μετάλλαξη Όμικρον – ECDC: Πολύ υψηλός ο κίνδυνος εξάπλωσης στην Ευρώπη

Πιερρακάκης: 656.500 ψηφιακές υπογραφές σε επαγγελματικές ομάδες το 2022

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σταδίου: Τροχαίο με σοβαρά τραυματισμένο οδηγό06:37Επίθεση Ισραήλ στο Ιράν: Αεροπορική βάση στο “στόχαστρο”06:23Καιρός - Παρασκευή: Βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας06:09Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή22:14Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο