LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 27 Νοεμβρίου 2021 14:18

WTA για Πενγκ Σουάι: Παραμένουν οι ανησυχίες

Παρά το γεγονός ότι εμφανίστηκε δημόσια, εξακολουθούν να παραμένουν οι ανησυχίες για τον βαθμό ελευθερίας που απολαμβάνει.

Πενγκ Σουάι

Μια εβδομάδα μετά τη δημόσια επανεμφάνιση της Πενγκ Σουάι, η ανώτατη αρχή του γυναικείου τένις (WTA) εξακολουθεί ν΄ ανησυχεί για την ελευθερία που απολαμβάνει πραγματικά η Κινέζα πρώην νο1 του διπλού, μετά τις καταγγελίες που είχε κάνει εναντίον κορυφαίου στελέχους της κυβέρνησης για σεξουαλική κακοποίηση.

Ο πρόεδρος της WTA, Στιβ Σάιμον «παραμένει βαθιά ανήσυχος για την ελευθερία της Πενγκ από λογοκρισία ή εξαναγκασμό και αποφάσισε να μην επικοινωνήσει ξανά μαζί της μέσω mail μέχρι να βεβαιωθεί ότι οι απαντήσεις της είναι προσωπικές και όχι αυτές των λογοκριτών της», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων εκπρόσωπος της ένωσης του γυναικείου τένις.

«Ο Στιβ Σάιμον επικοινώνησε με την Πενγκ Σουάι μέσω διαφορετικών καναλιών επικοινωνίας. Της έστειλε δύο mail, αλλά ήταν σαφές ότι οι απαντήσεις της επηρεάστηκαν από άλλους» πρόσθεσε η ίδια πηγή στο AFT.

Από την άλλη, δεν θέλησε να αναφερθεί στις πληροφορίες του BBC με βάση τις δηλώσεις ενός «φίλου» της αθλήτριας σύμφωνα με τις οποίες θα έστελνε ένα mail στον Στιβ Σάιμον, ευχαριστώντας τον για την ανησυχία του, ενώ εκείνος ζήτησε να μην επέμβει για να την αφήσει «μόνη».

Η 35χρονη παίκτρια εξαφανίστηκε στις 2 Νοεμβρίου, αφού νωρίτερα δημοσίευσε ένα μακροσκελές μήνυμα στο κινεζικό κοινωνικό δίκτυο Weibo για τη σχέση της με τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ζανγκ Γκαολί. Σε αυτό το κείμενο, που λογοκρίθηκε γρήγορα στο συγκεκριμένο μέσο, είπε συγκεκριμένα πώς την ανάγκασε να κάνει σεξ πριν από τρία χρόνια πριν την κάνει ερωμένη του.

Παρά τη λογοκρισία, το μήνυμα είχε δημοσιοποιηθεί παγκοσμίως, προκαλώντας μια σειρά αντιδράσεων με το σύνθημα #WhereIsPengShuai (που βρίσκεται η Πενγκ Σουάι).

Πολλά μεγάλα ονόματα του τένις, από την Κρις Έβερτ έως τον Νόβακ Τζόκοβιτς μέσω διεθνών ενώσεων τένις (WTA και ATP), ζήτησαν εξηγήσεις από την Κίνα. Πέρα από τον αθλητικό κόσμο και ο πολιτικός έχει επίσης εμπλακεί με αιτήματα για διευκρινίσεις που απευθύνονται στο Πεκίνο, ιδίως από τη Γαλλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο ή ακόμη και τον ΟΗΕ.

Η Πενγκ Σουάι τελικά εμφανίστηκε ξανά δημόσια το περασμένο Σαββατοκύριακο σε εστιατόριο στο Πεκίνο και κατά τη διάρκεια ενός τουρνουά τένις στην κινεζική πρωτεύουσα, σύμφωνα με βίντεο που κυκλοφόρησαν από επίσημα μέσα ενημέρωσης, ενώ φέρεται να επικοινώνησε και με τον πρόεδρο της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ.

Ειδήσεις σήμερα: 

Rapid test: Δωρεάν το Σάββατο σε 34 σημεία

Μετάλλαξη Όμικρον – ECDC: Πολύ υψηλός ο κίνδυνος εξάπλωσης στην Ευρώπη

Καιρός: τοπικές βροχές και ισχυρές καταιγίδες το Σάββατο

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠαραιτήθηκε ο διοικητής της ΥΠΑ για το black out στο FIR ΑθηνώνΣήμερα 13:39 | Ειδήσεις

Ο υπουργός Μεταφορών, Χρίστος Δήμας, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε την παραίτησή του νωρίτερα.

Σε εξέλιξη η συνάντηση Χατζηδάκη - Τσιάρα με εκπροσώπους 14 αγροτικών μπλόκων Σήμερα 13:53 | Ειδήσεις

Θα τεθούν τα ζητήματα του ΑΤΑΚ και του ΚΑΕΚ.

Τσιάρας: Τι απαντά στους αγρότες που δεν δέχθηκαν να προσέλθουν στο διάλογο με τον πρωθυπουργό (βίντεο)Σήμερα 09:28 | Ειδήσεις

Παρέμβαση στην εκπομπή έκανε και ο Σωκράτης Αλειφτήρας. Όσα είπε μετά την χθεσινή συνάντηση αγροτών με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Εξαφάνιση 16χρονης στην Πάτρα: Η δομή που είχε φιλοξενηθεί, ο μυστηριώδης άνδρας του βίντεο και η διαδρομή μέχρι την Αθήνα (βίντεο)Σήμερα 10:22 | Ειδήσεις

Τι είπαν μιλώντας στο "Πρωινό" τόσο άνθρωπος από το οικογενειακό περιβάλλον της ανήλικης όσο και ο ταξιτζής που τη μετέφερε στην Αθήνα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Καλάβρυτα: Έκρηξη σε σπίτι από μηχάνημα οξυγόνου - Τραυματίστηκε 80χρονος (εικόνες)14:49Μπλόκο Νίκαιας: Βανδάλισαν τρακτέρ αγροτών που πήγαν στην συνάντηση με τον Μητσοτάκη (εικόνες)14:35Σε εξέλιξη η συνάντηση Χατζηδάκη - Τσιάρα με εκπροσώπους 14 αγροτικών μπλόκων 14:21Παραιτήθηκε ο διοικητής της ΥΠΑ για το black out στο FIR Αθηνών14:07Ιράν: Βίαιη καταστολή και "γρήγορες" δίκες εναντίον διαδηλωτών - Τουλάχιστον 2.571 νεκροί13:52Black out στο FIR Αθηνών: Παραίτηση του διοικητή της ΥΠΑ ζητά ο Χρίστος Δήμας13:38Πιερρακάκης για 10ετές ομόλογο: "Απάντηση" σε όσους αμφισβητούν την αξία της επενδυτικής βαθμίδας13:24Συνάντηση Κικίλια - Γεραπετρίτη μετά τις επιθέσεις με drones σε ελληνικής διαχείρισης δεξαμενόπλοια 13:10Τέλος το ΣΔΟΕ, έρχεται η "ΔΕΟΣ" – Πώς θα λειτουργεί12:55Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ - Αραχωβίτης: Στον μοιρασμό του εθνικού αποθέματος υπάρχει μετά το 2019 μία εκτόξευση12:40Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας: Το πόρισμα καταδεικνύει διοικητικό αλαλούμ και σοβαρότατες διοικητικές ευθύνες12:26Τουρκία: Φρίκη δίχως τέλος στη Σμύρνη - Στραγγάλισε τη Μιχριμπάν και την έθαψε στο δάσος12:12Ασπρόπυργος: Ειδική αστυνομική επιχείρηση με συλλήψεις και ξήλωμα παράνομων καλωδίων11:58Γερμανία: Η ηγεσία του Ιράν έχει χάσει κάθε νομιμοποίηση 11:44Συνελήφθη 38χρονος υπήκοος Τουρκίας διωκόμενος με ερυθρά αγγελία της INTERPOL11:30ΠΕΟ Λιβαδειάς - Θήβας: Σύγκρουση νταλίκας με αγροτικό όχημα - Νεκρός ένας 41χρονος (εικόνες)11:16Εξαφάνιση 16χρονης στην Πάτρα: Η δομή που είχε φιλοξενηθεί, ο μυστηριώδης άνδρας του βίντεο και η διαδρομή μέχρι την Αθήνα (βίντεο)11:02Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 22χρονου για επικίνδυνη οδήγηση - Έτρεχε με 167 χλμ/ώρα10:48Παναθηναϊκός: Χωρίς τον Ναν στο Μόναχο10:34Τσιάρας: Τι απαντά στους αγρότες που δεν δέχθηκαν να προσέλθουν στο διάλογο με τον πρωθυπουργό (βίντεο)10:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο