LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 25 Νοεμβρίου 2021 22:34

Βρετανία - Ελλάδα: Δυσάρεστη έκπληξη για την εθνική στο Νιούκαστλ

Ήττα στην πρεμιέρα των υποχρεώσεών της Εθνικής για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023.

Βρετανία - Ελλάδα

Η εθνική βρήκε μία «διψασμένη» Μεγάλη Βρετανία, στο Νιούκαστλ, με αποτέλεσμα τη δυσάρεστη έκπληξη (78-69) στην πρεμιέρα των υποχρεώσεών της για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 (2ος όμιλος). Οι παίκτες του Σάββα Καμπερίδη είχαν προηγηθεί με +15 (33-48) στο 22ο λεπτό, αλλά έκτοτε έπαψαν να παίζουν άμυνα και έπαθαν “black out” στην επίθεση.

Με τα διαδοχικά τρίποντα του πρώην παίκτη των Κύμης, Χολαργού και Ηρακλή Τέντι Οκερέαφορ (19π. με 4/4 τρίποντα), οι Βρετανοί γέμισαν αυτοπεποίθηση και τα έδινα όλα και στα δύο μισά του παρκέ. Οι Έλληνες διεθνείς επιδόθηκαν σε... διαγωνισμό μακρινών σουτ, ήταν άστοχοι, αδυνατούσαν να βάλουν την μπάλα στη ρακέτα και έχασαν την υπομονή τους. Διψήφιοι για τη Μ. Βρετανία ήταν και οι Τάρικ Φίλιπ (16π.), Γκάμπριελ Ολασένι (13π.), ενώ ο Λιουκ Νέλσον είχε 10 πόντους, 7 ριμπάουντ και 6 ασίστ.

Με 19 πόντους και 8 ριμπάουντ, ο Δημήτρης Αγραβάνης ήταν ο πρώτος σκόρερ της εθνικής. Ο Νίκας Γκίκας πρόσθεσε 14 πόντους με 4/9 τρίποντα. Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος μάζεψε 9 ριμπάουντ και είχε 6 πόντους.

Σε έναν sold-out αγώνα, στον οποίο μέχρι και λίγα λεπτά πριν το τζάμπολ, Έλληνες και Κύπριοι παρακαλούσαν έξω από τις θύρες για ένα εισιτήριο, η εθνική φεύγει ηττημένη και πλέον θέλει τη νίκη με τη Λευκορωσία στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή (28/11).

Τους Παναγιώτη Καλαϊτζάκη και Νίκο Χουγκάζ άφησε εκτός δωδεκάδας ο Σάββας Καμπερίδης.

Τα δεκάλεπτα: 23-23, 33-38, 56-57, 78-69

Βρετανία - Ελλάδα

Τους Γκίκα, Κατσίβελη, Γιαννόπουλου, Αγραβάνη και Καββαδά ξεκίνησε βασικούς ο Σάββας Καμπερίδης. Η εθνική προηγήθηκε με 2-5 και 4-8 χάρη στα τρίποντα των Γκίκα και Αγραβάνη, ενώ ο Καββαδάς διαμόρφωσε το 6-10. Οι αθλητικοί και ψηλοί Βρετανοί μάζευαν τα ριμπάουντ και με τους Ολασένι, Οκερέαφορ και Χάμιλτον κοιτούσαν... κατάματα τους Έλληνες στην 1η περίοδο. Προηγήθηκαν με 13-10, αλλά ο Σάββας Καμπερίδης έριξε τον Κακλαμανάκη στη θέση του Καββαδά και ο Αγραβάνης με διαδοχικούς προσωπικούς πόντους έδωσε ώθηση στην εθνική. Με σερί 8-0 το οποίο ολοκλήρωσε ο Χάρης Γιαννόπουλος με 2/2 βολές η Ελλάδα προηγήθηκε με 13-18 έχοντας πρώτο σκόρερ τον Αγραβάνη με 9 πόντους. Ο Γκίκας με τρίποντο έγραψε το 15-21, αλλά οι Χάμιλτον, Φίλιπ και Οκερέαφορ έφεραν και πάλι στα ίσα το ματς, 23-23 στο 10ο λεπτό.

Οι Χάμιλτον, Οκερέαφορ και Κλαρκ έδωσαν προβάδισμα με +5, 29-24 στη Μ. Βρετανία. Η εθνική δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα στην άμυνα, και γι’ αυτό δεν έβρισκε ρυθμό και έψαχνε τα πατήματά της. Οι Μουράτος, Γκίκας και Ρογκαβόπουλος έδωσαν λύσεις και το παιχνίδι παρέμεινε κλειστό στο μεγαλύτερο μέρος της 2ης περιόδου. Ο Καμπερίδης έκανε αλλαγές ρίχνοντας τους Λούντζη και Γιαννόπουλο (αντί των Γκίκα, Ρογκαβόπουλου) και το +5, 33-38 από Αγραβάνη και Λούντζη ήταν το σκορ ημιχρόνου.

Με σερί 10-0, από δύο τρίποντα του Γκίκα, λέι απ του Μουράτου και καλάθι του Γόντικα ξεκίνησε για την εθνική η 3η περίοδος! Μόλις δύο λεπτά χρειάστηκε δηλαδή η εθνική για να ξεφύγει με +15 (33-48), αποτέλεσμα της πιεστικής άμυνάς της, με το που βγήκαν οι διεθνείς από τα αποδυτήρια. Στα επόμενα δύο λεπτά, όμως οι Βρετανοί πίεσαν, οδήγησαν τους παίκτες του Καμπερίδη σε βεβιασμένες επιθέσεις και κακές επιλογές και ανεβάζοντας ταχύτητα στην επίθεση έκλεισαν την «ψαλίδα» της διαφοράς στους 7 πόντους, 43-50, με επιμέρους σκορ (10-2). Η εθνική έπαθε “black out” στην επίθεση, ο Οκερέαφορ ευστόχησε σε δύο διαδοχικά τρίποντα και η Μ. Βρετανία πλησίασε στον έναν πόντο, 53-54, 1.26’’ πριν ολοκληρωθεί το 3ο δεκάλεπτο. Ο Κατσίβελης με τρίποντο έβγαλε από τη δύσκολη θέση τη «γαλανόλευκη» (53-57), αλλά στην εκπνοή της 3ης περιόδου, ο Οκερέαφορ (15π. με 3/3 τρίποντα έως τότε) «υπέγραψε» ένα ακόμη τρίποντο για τους Βρετανούς, 56-57.

Βρετανία - Ελλάδα

Μουδιασμένοι οι παίκτες του Καμπερίδη με την έναρξη της 4ης περιόδου είδαν τον Οκερέαφορ να ευστοχεί ξανά από τα 6.75, 59-57 και τον Ταρίκ Φίλιπ, με λέι απ, να δίνει προβάδισμα με 4 πόντους, 61-57, στους Βρετανούς. Ο Λούντζης απάντησε έξω από τη γραμμή του τριπόντου (61-60), με τον Ταρίκ Φίλιπ να τιμωρεί και αυτός με τη σειρά του την εθνική, με τρίποντη «βόμβα» (64-60). Οι παίκτες του Στόιτελ είχαν γεμίσει αυτοπεποίθηση, τα έδινα όλα στην άμυνα και οι Έλληνες διεθνείς έχασαν την υπομονή και προσπαθούσαν μόνο με μακρινά σουτ να μειώσουν τη διαφορά. Γρήγορα η Βρετανία ξέφυγε με +13 (73-60), με του alley oop του Φίλιπ, τρίποντο και βολές του Ολασένι, αλλά και κάρφωμα του Τζόρνταν Ουίλιαμς. Πλέον, η Βρετανία ήταν «αγκαλιά» με μία τεράστια νίκη στην Ιστορία της, μέχρι το τελικό, 78-69.

Οι συνθέσεις: 

ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ (Μαρκ Στόιτελ): Χάμιλτον 9, Νέλσον 10 (2), Οκερέαφορ 19 (4), Ολασένι 13, Φίλιπ 16 (2), Ουίλιαμς Τζ. 3, Μόκφορντ 4 (1), Κλαρκ 2, Ουίλιαμς Κ. 2, Λαουτιέ-Ογκουνλέγιε, Άντερσον

ΕΛΛΑΔΑ (Σάββας Καμπερίδης): Αγραβάνης 19 (1), Κατσίβελης 5 (1), Καββαδάς 4, Μουράτος 4, Σαλούστρος 3 (1), Χρυσικόπουλος, Γιαννόπουλος 2, Γκίκας 14 (4), Ρογκαβόπουλος 6, Γόντικας 4, Λούντζης 5 (1), Κακλαμανάκης 3

Ειδήσεις σήμερα:

Europa League: Γουέστ Χαμ και Λεβερκούζεν στους “16”

Σλόβαν - ΠΑΟΚ: “Άσφαιρος” στην Σλοβακία ο “Δικέφαλος του Βορρά”

Φίνος Φιλμ: Βίντεο - μήνυμα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤραγωδία στην Ελβετία: Αγνοείται 15χρονη Ελληνίδα στο Κραν ΜοντανάΣήμερα 11:54 | Ειδήσεις

Η νεαρή κοπέλα φαίνεται να διασκέδαζε στο μπαρ, όπου ξέσπασε η φωτιά με τραγικό απολογισμό δεκάδες νεκρούς.

Τραγωδία στην Ελβετία: Βεγγαλικά σε μπουκάλια σαμπάνιας φαίνεται πως προκάλεσαν τη φονική πυρκαγιάΣήμερα 17:17 | Ειδήσεις

Ο αριθμός των θυμάτων παραμένει περίπου στους 40, με τη διαδικασία επίσημης αναγνώρισης να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Μακρακώμη: Μονοκατοικία άρπαξε φωτιά - Ο ηλικιωμένος ιδιοκτήτης σώθηκε από παρέμβαση των γειτόνωνΣήμερα 16:19 | Ειδήσεις

Οι συγχωριανοί έβγαλαν έξω τον ηλικιωμένο με εγκαύματα στα χέρια και το πρόσωπο, ενώ ταυτόχρονα έδωσαν μάχη με ιδία μέσα να περιορίσουν τη φωτιά.

Χατζηδάκης: 3,8 δισ. ευρώ δόθηκαν στους αγρότες μέσα στο 2025 - Αδικαιολόγητο ότι δεν προσέρχονται σε διάλογοΣήμερα 15:55 | Ειδήσεις

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης παραθέτει αναλυτικές διευκρινίσεις για τις καθυστερήσεις, τις μεταρρυθμίσεις και τη νέα αρχιτεκτονική των ενισχύσεων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ξάνθη: Κροτίδα εξερράγη στα χέρια 9χρονου – Ακρωτηρίασαν το δάχτυλό του18:04Μπλόκα αγροτών: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο εθνικό οδικό δίκτυο - Συστάσεις για την επιστροφή εκδρομέων17:50Τραγωδία στην Ελβετία: Βεγγαλικά σε μπουκάλια σαμπάνιας φαίνεται πως προκάλεσαν τη φονική πυρκαγιά17:36Ελβετία- Κραν Μοντανά: Ομάδα Γάλλων στρατιωτικών γιατρών μεταβαίνει στην χώρα17:22Τηλεφωνική συνομιλία Τραμπ- Έρντογαν: Θα συζητηθούν Γάζα και Ουκρανία17:08Ελβετία - Κραν Μοντανά: Σε κρίσιμη κατάσταση τουλάχιστον 80 από τους 115 τραυματίες16:54Μακρακώμη: Μονοκατοικία άρπαξε φωτιά - Ο ηλικιωμένος ιδιοκτήτης σώθηκε από παρέμβαση των γειτόνων16:40Η Βαρσοβία δηλώνει έτοιμη να δεχθεί 14 τραυματίες από την πυρκαγιά στο Κραν Μοντανά16:26Χατζηδάκης: 3,8 δισ. ευρώ δόθηκαν στους αγρότες μέσα στο 2025 - Αδικαιολόγητο ότι δεν προσέρχονται σε διάλογο16:12Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)15:58Χριστοδουλίδης: Αναλαμβάνουμε την προεδρία της Ενωσης σε μια στιγμή βαθιάς αλλαγής15:44Συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω ανήλικοι που λήστεψαν ομάδα παιδιών που έψαλλε τα κάλαντα15:30Ο χάρτης των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 9/115:16Κραν Μοντανά: Ο Ιταλός ΥΠΕΞ στο σημείο της τραγωδίας - Τι αναφέρει για την έρευνα γύρω από το φονικό συμβάν15:02Μαρινάκης: Το 2026 βρίσκει τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια χωρίς αιώνιους φοιτητές και χωρίς ενεργό κατάληψη14:48Πρωτιά για την εκπομπή "Αποκαλύψεις" με τον Πέτρο Κουσουλό το Α’ μισό της σεζόν 2025 -202614:34Αλκοτέστ και σε ηλεκτρικά πατίνια 14:20Ελβετία - Κραν Μοντανά: Οι αρχές αγωνίζονται για την ταυτοποίηση νεκρών και τραυματιών14:06Λύκος έκανε βόλτες σε χωριό στη Φθιώτιδα13:52Λαμία: Πέθανε το αφεντικό του και ο σκύλος δεν άφηνε κανέναν να μπει στο σπίτι13:38
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο