LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 25 Νοεμβρίου 2021 20:04

Μονοκλωνικά Αντισώματα: ξεκίνησε η χορήγηση στην Ελλάδα

Οι προϋποθέσεις και τα κριτήρια για τη χορήγηση των μονοκλωνικών αντισωμάτων.

εμβόλιο - ένεση

Τα Υπουργεία Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανακοινώνουν την έναρξη της χορήγησης των 2.000 Μονοκλωνικών Αντισωμάτων που έχει παραλάβει η Ελλάδα, καθώς συγκροτήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης η Επιστημονική Επιτροπή η οποία θα εξετάζει τις σχετικές αιτήσεις και υλοποιήθηκε η αναγκαία επέκταση στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ ΑΕ), εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Η Ιατρική Αίτηση για τη χορήγηση Μονοκλωνικών Αντισωμάτων σε ασθενείς με COVID-19 θα υποβάλλεται αποκλειστικά από τον θεράποντα ιατρό του ασθενούς, μέσα από το Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης. Η προτεραιοποίηση των αιτήσεων θα γίνεται με βάση τον χρόνο κατάθεσής τους στο ηλεκτρονικό σύστημα και δικαιούχοι είναι ασθενείς που πληρούν τα κριτήρια, όπως αυτά καθορίστηκαν από την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19. Κατά κύριο λόγο πρόκειται για ασθενείς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες υψηλού κινδύνου.

Ο γιατρός έχει τη δυνατότητα να υποβάλει για έναν ασθενή Αίτηση Χορήγησης Μονοκλωνικών Αντισωμάτων, μόνο εάν ο ασθενής πληροί όλα τα παρακάτω κριτήρια:

•  Έχει ηλικία 12 ετών και άνω

•  Έχει επιβεβαιωθεί η νόσησή του με PCR test

•  Το PCR test έχει διενεργηθεί στον ασθενή κατά το τελευταίο πενθήμερο

Ο θεράπων ιατρός θα συμπληρώνει τα στοιχεία του ασθενούς. Μόλις ο υποβληθεί η αίτηση, ο ασθενής θα λαμβάνει SMS στο κινητό του για την επιβεβαίωση παραλαβής της αίτησης. Τόσο ο γιατρός, όσο και ο ασθενής θα ενημερώνονται με SMS για την απόφαση της Επιτροπής, είτε είναι θετική, είτε απορριπτική.

Η αξιολόγηση των αιτήσεων θα γίνεται από την Επιτροπή μέσα σε διάστημα λίγων ωρών. Για τις περιπτώσεις που εγκρίνεται η χορήγηση Μονοκλωνικών Αντισωμάτων, οι ασθενείς θα ενημερώνονται από το Νοσοκομείο υποδοχής και θα προσέρχονται στον καθορισμένο χρόνο του ραντεβού και θα κατευθύνονται, σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα για COVID-19, στον κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο της έγχυσης. Η χορήγηση είναι μία απλή διαδικασία όμοια με την έγχυση άλλων αντισωμάτων και διαρκεί περίπου 30 λεπτά. Ο ασθενής θα παραμένει στην ειδική μονάδα περίπου δύο ώρες για την έγχυση και την παρακολούθηση.

Για την πρώτη φάση χορήγησης Μονοκλωνικών Αντισωμάτων επιλέχθηκαν δέκα νοσοκομεία με κριτήριο την εμπειρία που έχουν τόσο σε ασθενείς COVID-19, όσο και στην διαδικασία της έγχυσης με παράλληλη διερεύνηση της γεωγραφικής κατανομής των ευπαθών ομάδων υψηλού κινδύνου. Πρόκειται για τα Νοσοκομεία Π.Γ.Ν.Θ. «Σωτηρία», Γ.Ν. Σισμανόγλειο, ΑΧΕΠΑ, Γ.Ν. Παπαγεωργίου, Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης, Π.Γ.Ν. Λάρισας, Γ.Ν. Λαμίας, Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων, Π.Γ.Ν. Πατρών-Ρίου, Π.Γ.Ν. Ηρακλείου.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορονοϊός – Ολλανδία: Σταματούν χημειοθεραπείες και μεταμοσχεύσεις

Θεσσαλονίκη: Γυναίκα έπεσε από το μπαλκόνι

Βουλγαρία: Ανθρώπινο λάθος οδήγησε στην τραγωδία

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης - Υπουργικό Συμβούλιο: Αυτή η κυβέρνηση σε εκβιασμούς δεν πρόκειται να υποκύψειΣήμερα 12:30 | Ειδήσεις

«Οι αγρότες έχουν στείλει τα δικά τους μηνύματα αλλά και η Πολιτεία απάντησε με βάση τις αντοχές της οικονομίας».

Θεσσαλονίκη - Μπλόκα: Κανονικά η κυκλοφορία στα διόδια Μαλγάρων και στα δύο ρεύματαΣήμερα 13:57 | Ειδήσεις

Οι αγρότες προχωρούν σε προσωρινό άνοιγμα των δρόμων ενόψει των εορτών.

Ιλίσια: Συντηρητής έπεσε με το ασανσέρ στο κενό και τραυματίστηκε σοβαράΣήμερα 13:40 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο άτυχος άντρας, τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο «Γεννηματάς».

Όλα όσα έγιναν στον μεγάλο Χριστουγεννιάτικο Τηλεμαραθώνιο του ΑΝΤ1 που συγκεντρώθηκαν 3.330.000 ευρώ (βίντεο)Σήμερα 11:07 | Ειδήσεις

Πάνω από 35 χρόνια, ο ΑΝΤ1 αναλαμβάνει σημαντικές πρωτοβουλίες, εμπνέει και κάνει πράξη τη δέσμευσή του για κοινωνική αλληλεγγύη. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Συνελήφθη 35χρονος για εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονία με πρόθεση, πλαστογραφία και εμπρησμό14:53Πάνω από 124 εκατ. ευρώ καταβλήθηκαν σε 1,17 εκατ. δικαιούχους επιδόματος θέρμανσης14:36Ξεκίνησε η αποστολή SMS για το δωρεάν πρόγραμμα αντιμετώπισης της παχυσαρκίας14:19Θεσσαλονίκη - Μπλόκα: Κανονικά η κυκλοφορία στα διόδια Μαλγάρων και στα δύο ρεύματα14:02Ιλίσια: Συντηρητής έπεσε με το ασανσέρ στο κενό και τραυματίστηκε σοβαρά13:48Φάμελλος: Επιτέλους κύριε Μητσοτάκη σοβαρευτείτε13:34Αγροτικές κινητοποιήσεις – ΚΚΕ: Η αθλιότητα της κυβέρνησης έχει ξεπεράσει κάθε όριο13:20Τροχαίο ατύχημα στον κόμβο Ηρακλείου - Στο "κόκκινο" οι καθυστερήσεις 13:06Νέα εποχή στην Παρτίζαν με την πρόσληψη του Ζοάν Πενιαρόγια12:52Μητσοτάκης - Υπουργικό Συμβούλιο: Αυτή η κυβέρνηση σε εκβιασμούς δεν πρόκειται να υποκύψει12:38Λαϊκές αγορές: Πως θα λειτουργήσουν την περίοδο των γιορτών12:24Missing Alert για την εξαφάνιση ανηλίκων12:10Συνάντηση Μητσοτάκη με μαθήτριες και μαθητές του μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου Πάχνης Ξάνθης11:56Όλα όσα έγιναν στον μεγάλο Χριστουγεννιάτικο Τηλεμαραθώνιο του ΑΝΤ1 που συγκεντρώθηκαν 3.330.000 ευρώ (βίντεο)11:42Ηράκλειο: Σύλληψη 70χρονου για άσεμνες χειρονομίες σε 13χρονο11:28Άνω Λιόσια: Τέσσερα όπλα εντοπίστηκαν σε οικία μετά από έρευνα αστυνομικών11:14Μουντιάλ 2026: Αδιανόητες αυξήσεις στις τιμές ξενοδοχείων σε πόλεις που θα φιλοξενηθούν αγώνες11:00Θεσσαλονίκη: Αναστολή κινητοποιήσεων στα τελωνεία Ευζώνων και Νίκης ενόψει Χριστουγέννων10:46Ποσειδώνος: Κυκλοφοριακό χάος μετά από φωτιά σε αυτοκίνητο10:32Euroleague: «Αντίο» στο 2025 στην Ευρώπη με νίκη εκτός έδρας, θέλουν να πουν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός 10:18
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο