LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΤεχνολογίαΔημοσίευση: 24 Νοεμβρίου 2021 21:38 | Ανανέωση: 24 Νοεμβρίου 2021 21:54

Πιερρακάκης: 15 νέες υπηρεσίες στο gov.gr το επόμενο τρίμηνο

Τέλος στην γραφειοκρατία και στην ταλαιπωρία των πολιτών θα βάλουν οι “υπηρεσίες πρώτης γραμμής” που προανήγγειλε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ - INFOCOM WORLD

Με 15 νέες υπηρεσίες πρώτης γραμμής στο επόμενο τρίμηνο θα εμπλουτιστεί το gov.gr, όπως η ανανέωση του διπλώματος οδήγησης, μεταβιβάσεις ακινήτων και πολλές άλλες ακόμη. Αυτό τόνισε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης στο πλαίσιο του 23ου συνεδρίου Infocom World.

Όπως εκτίμησε «αν δούμε τις ψηφιακές συναλλαγές που έφτασαν τα 150 εκατομμύρια μόλις το πρώτο εξάμηνο του 2021, περιμένουμε πάνω από 300 εκατομμύρια ψηφιακές συναλλαγές φέτος».

Μιλώντας για την στρατηγική του Υπουργείου τόνισε ότι «στον πυρήνα της είχε πολλά μικρά γρήγορα έργα πληροφορικής που μπορούσαμε να κάνουμε και βλέπαμε ότι μια μικρή προσθήκη, επέκταση όπως έγινε στην άυλη συνταγογράφηση ή στον εμβολιασμό πόσο μεγάλη προστιθέμενη αξία είχε στην καθημερινή εξυπηρέτηση του πολίτη».

Όπως επεσήμανε «έρχονται 448 αθροιστικά έργα μέχρι το 2025, όπως κωδικοποιούνται στην Βίβλο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού. Έργα για τα οποία συζητούσαμε 15 χρόνια πίσω έχουν αρχίσει να δημοπρατούνται και έχουν αναδόχους».

Μεταξύ άλλων ο κ. Πιερρακάκης ανέφερε ότι «είμαστε καλά στην κινητή, αλλά στη σταθερή όχι κι αυτό είναι που μας δημιουργεί μια πολύ μεγάλη πρόκληση για το μετά. Ειδικά στην κινητή ο τρόπος με τον οποίο έγινε η δημοπρασία του φάσματος ήταν καινοτόμα. Πρέπει να δούμε και τι άλλες στοχευμένες κινήσεις πρέπει να γίνουν από την πλευρά της Πολιτείας οι οποίες θα συμβάλλουν στην αξιοποίηση του δικτύου 5G κι αναφέρομαι στο έργο του Ταμείου Ανάκαμψης στο 5G corridors- αυτοκινητόδρομοι. Σε ό,τι αφορά στην σταθερή υπάρχει συζήτηση περί αποχαλκοποίησης».

Ο Υπουργός υπογράμμισε ότι το Ταμείο Ανάκαμψης είναι ένα χρηματοδοτικό εργαλείο μιας ευρύτερης στρατηγικής είτε πρόκειται για το ultrafast broadband, το κόστος διακλάδωσης της οπτικής ίνας, τους διαδρόμους 5G, υποθαλάσσια καλώδια σε συγκεκριμένα νησιά λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το Κράτος κάνει αυτό που πρέπει να κάνει όσο πιο γρήγορα να το κάνει την τελευταία διετία. Το Κράτος θα κάνει από την πλευρά του αυτό που πρέπει, θα ακούσει την αγορά για το ποιες θα πρέπει να είναι οι καλύτερες δυνατές προτάσεις που θα υιοθετήσει και από κει και πέρα φυσικά η αγορά θα πρέπει να κάνει τις σχετικές επενδύσεις».

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο δυστύχημα στην Αθηνών - Λαμίας (βίντεο)

Θεσσαλονίκη: μαθητές τραυματίες από σύγκρουση σχολικού με τζιπ

Βιασμός 19χρονου ΑμεΑ στα Χανιά: Εμπλέκονται και άλλοι εκτός από ιερείς και δασκάλους

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤροχαίο στην Πέτρου Ράλλη: Ένας νεκρός κι ένας σοβαρά τραυματισμένοςΣήμερα 12:13 | Ειδήσεις

Αμεσα στο σημείο ένα ασθενοφόρο και μια κινητή ιατρική μονάδα του ΕΚΑΒ.

Τουρκία: Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν – ΠούτινΣήμερα 14:53 | Ειδήσεις

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε στον Ρώσο ομόλογό του ότι "παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις".

Χαλκιδική: Ξηλώνονται ομπρέλες και κατασκευές από γνωστό κάμπινγκ (εικόνες)Σήμερα 15:25 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε έπειτα από καταγγελία μιας τουρίστριας η οποία έμενε στο κάμπινγκ, με βίντεο το οποίο ανέβασε στα social media.

“Ελευθέριος Βενιζέλος”: Σύλληψη Τούρκου καταζητούμενου για συνεργεία σε ανθρωποκτονίαΣήμερα 16:15 | Ειδήσεις

Σε βάρος του 25χρονου, είχε εκδοθεί ερυθρά αγγελία των Αρχών της Τουρκίας, για τη συμμετοχή του σε ανθρωποκτονία στην Κωνσταντινούπολη.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη: Άνδρας που έκανε SUP διέσωσε έναν πατέρα και τα δύο του παιδιά στην ανοιχτή θάλασσα (βίντεο)17:52“Ελευθέριος Βενιζέλος”: Σύλληψη Τούρκου καταζητούμενου για συνεργεία σε ανθρωποκτονία17:39ΠΑΟΚ – Ζαφείρης: Έκλεισε η συμφωνία για τη μεταγραφή17:25Αφγανιστάν: Στους 78 οι νεκροί από το τραγικό δυστύχημα - 17 εώς 19 από τα θύματα ήταν παιδιά17:12Συνελήφθησαν διακινητές ναρκωτικών στα Προσφυγικά έπειτα από καταδίωξη16:58Σητεία: Ξεκίνησε η διαδικασία απομάκρυνσης του ημιβυθισμένου “MN KOSTAS”16:44Λαβρόφ για συνάντηση Πούτιν – Ζελένσκι: Θα πρέπει να είναι η αποκορύφωση των διαπραγματεύσεων16:31Φωτιά στην Ηλεία16:17Ιαπωνία: Μια εξαιρετικά λαμπρή πύρινη σφαίρα διέσχισε τον ουρανό (βίντεο)16:03Αττική: Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξάρθρωση ομάδων της τουρκικής μαφίας – Έξι συλληφθέντες μέχρι στιγμής15:49Χαλκιδική: Ξηλώνονται ομπρέλες και κατασκευές από γνωστό κάμπινγκ (εικόνες)15:35Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)15:21Τουρκία: Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν – Πούτιν15:07Σοκαριστικό τροχαίο στην Κυπαρισσία: 74χρονος "καρφώθηκε" σε κολώνα και εκτινάχθηκε (εικόνες)14:52Περιοδεία σε πυρόπληκτες περιοχές πραγματοποιούν Σ. Φάμελλος και Δ. Κουτσούμπας14:38Ο Τραμπ προτείνει τη Βουδαπέστη για συνάντηση Πούτιν – Ζελένσκι14:24Αφιέρωμα στο 33ο τουρνουά Ακρόπολις: Η ώρα του Αντετοκούνμπο14:10Σκουπίδια στο Ηράκλειο: Κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία έδειξαν οι έλεγχοι13:56Φυλακές Κορυδαλλού: Συνελήφθησαν 4 έγκλειστοι σε επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. – Τι βρήκαν και κατέσχεσαν οι αστυνομικοί (εικόνες)13:42Δανία: Κατάργηση του ΦΠΑ στα βιβλία θέλει η κυβέρνηση – Στόχος η ενθάρρυνση της ανάγνωσης 13:28
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο