LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 24 Νοεμβρίου 2021 16:03 | Ανανέωση: 24 Νοεμβρίου 2021 16:19

Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος: Απαλλαγή από τα καθήκοντά του, λόγω προβλημάτων υγείας

Η απόφαση της Ιεράς Συνόδου Κρήτης άνοιξε τον δρόμο για να κηρυχθεί η θέση σε χηρεία και να ξεκινήσει η κούρσα της διαδοχής.

Αρχιεπίσκοπος Κρήτης - Ειρηναίος

Την απαλλαγή του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου από τα καθήκοντα του αποφάσισε ομόφωνα σήμερα, η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης.

Η απόφαση, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, ελήφθη λόγω της βεβαρημένης κατάστασης της υγείας του, έπειτα και από τη σχετική γνωμάτευση των γιατρών που κλήθηκαν να τον εξετάσουν, όπως σε αυτές τις περιπτώσεις προβλέπει το άρθρο 39 του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Κρήτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των φαβορί για την διαδοχή είναι: ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιος, ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάννου Ανδρέας και ο Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιος.

Ειρηναίος - Αρχιεπίσκοπος

Για τα μέτρα κατά της πανδημίας στους Ιερούς Ναούς

Παράλληλα, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου Κρήτης, συζητήθηκε και το θέμα των μέτρων που έχει λάβει η Κυβέρνηση για τις εκκλησίες.

Σύμφωνα με τους ιερείς, είναι πολύ δύσκολη η εφαρμογή των μέτρων στις εκκλησίες, καθώς δεν υπάρχει το ανάλογο προσωπικό για τον έλεγχο.

Συγκεκριμένα, η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης αναφέρει στην ανακοίνωσή της τα εξής:

«Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης συνήλθε σήμερα Τετάρτη 24 Νοεμβρίου του 2021 σε Συνοδική Συνεδρία με μείζον θέμα ημερησίας διατάξεως με μείζον θέμα τη συζήτηση και λήψης απόφασης σχετικά με τα όσα ορίζονται στο άρθρο 39, παρ. 2 του Νόμου 4149/1961 περί καταστατικού χάρτου εν Κρήτης Ορθοδόξου Εκκλησίας ως προς το πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου, προέδρου της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου εξαιτίας των χρονίων και μη αναστρέψιμων προβλημάτων της υγείας του.

Η Ιερά Σύνοδος λαμβάνοντας υπόψη της ενώπιον του προέδρου Πρωτοδικών Ένορκης Πιστοποιήσης των τριών ιατρών καθηγητών πανεπιστημίου, ομόφωνα αποφαίνεται περί της απαλλαγής του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου από τα καθήκοντά του και αποστέλλει την απόφασή της προς έγκριση ή μη προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Η Εκκλησία Κρήτης με σεβασμό στο πρόσωπο, την προσφορά και το έργο του Σεβασμιωτάτου προέδρου της κ. Ειρηναίου έλαβε ομόφωνα τη δύσκολη αυτή απόφαση.

Η Εκκλησία Κρήτης μέσα στις δυσκολίες της πανδημίας καλεί όλους τους ανθρώπους με υπευθυνότητα και σύνεση να σταθούμε ενώπιον αυτού του παγκόσμιου κινδύνου και να συμβάλουμε όλοι μαζί με όσα μέσα η ιατρική επιστήμη προσφέρει και με την τήρηση των μέτρων με πνεύμα ενότητας και αλληλοσεβασμού στην αντιμετώπιση της πανδημίας και την αποφυγή της διασποράς της.

Η Ιερά Σύνοδος καλεί τον πιστό λαό της εκκλησίας με προσευχή, σύνεση και προσοχή να διέλθουμε τις δυσκολίες των καιρών και να φτάσουμε αισίως να εορτάσουμε την μεγάλη χριστιανική εορτή των Αγίων Χριστουγέννων.»

Ειδήσεις σήμερα:

Πλεύρης: δεν θα αναβληθούν χειρουργεία που πρέπει να γίνουν

Κομισιόν: Θετική για Ελλάδα η 12η μεταμνημονιακή αξιολόγηση

Black Friday: δεκάλογος για την προστασία των καταναλωτών

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠαναγιώτης Ψαρρός στον ΑΝΤ1: Πιθανό ένα νέο μπλακ άουτ στις επικοινωνίες το επόμενο διάστημαΧθες 19:17 | Ειδήσεις

«Δεν πρόκειται να μπούμε στη διαδικασία να εξυπηρετήσουμε περισσότερα αεροπλάνα, ώστε να μειώσουμε τις καθυστερήσεις και να διακυβευτεί η ασφάλεια», λέει ο πρόεδρος της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας.

Λατινοπούλου στον ΑΝΤ1: Οι κάμερες ήταν στραμμένες στην είσοδο και στην αυλή του σπιτιού μουΧθες 19:09 | Ειδήσεις

Η πρόεδρος της Φωνής Λογικής μιλά στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 για την υπόθεση παρακολούθησης του σπιτιού της μέσω καμερών, από γειτονικό ζευγάρι. 

Συναγερμός για τη γρίπη στην Ελλάδα: Εκατοντάδες οι εισαγωγές καθημερινάΧθες 18:09 | Ειδήσεις

Οι ειδικοί κάνουν έκκληση για εμβολιασμό, ακόμη και τώρα.

Τέλλογλου - FIR Αθηνών: Κάθε λεπτό καθυστερήσεων κοστίζει 123 ευρώ στις αεροπορικές εταιρείεςΧθες 18:40 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με στατιστική του Eurocontrol από την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου του 2025, η Ελλάδα ήταν υπεύθυνη για το 12% των καθυστερήσεων στον πανευρωπαϊκό ενιαίο εναέριο χώρο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πιερία: Ισόβια στην 35χρονη που σκότωσε και έθαψε τον 58χρονο σύντροφό της23:59Θεσσαλονίκη: Απαγόρευση συγκεντρώσεων αύριο στο κέντρο της πόλης23:44Τραμπ: Πιθανή η επιβολή δασμών στις χώρες που δεν συμφωνούν μαζί μας για την Γροιλανδία23:30Αίσιο τέλος στον Κορυδαλλό: Σώα η γυναίκα που απειλούσε να πέσει από ταράτσα πολυκατοικίας23:16Περιφερειακή Υμηττού: Χειροπέδες σε 43χρονο που έτρεχε με 191 χλμ/ώρα23:02Ιταλία: 19χρονος μαχαίρωσε θανάσιμα συμμαθητή του μέσα σε σχολική τάξη22:47Παναθηναϊκός – Αντίνο: Οριστική συμφωνία με την Γοδόι Κρουζ για τη μεταγραφή22:33Ηράκλειο: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά σε επιχείρηση της ΒΙΠΕ22:18Τζίνα Λολομπριτζίτα: Η “πιο όμορφη γυναίκα” που λατρεύτηκε από τον ανδρικό πληθυσμό 22:04Το πρώτο αεροπλάνο με Βενεζουελάνους μετανάστες που απελάθηκαν από τις ΗΠΑ προσγειώθηκε στο Καράκας 21:50Βασίλης Τσιβιλίκας: Ο πληθωρικός κωμικός που πίστευε ότι το γέλιο είναι... υγεία!21:36Γερμανία: Σύγκρουση λεωφορείου με τρένο στο Αμβούργο - Ένας νεκρός21:22Τραγωδία στα Τέμπη: Η παρόμοια σύγκρουση στον Δοξαρά το 1972 (εικόνες)21:08Τέλλογλου - FIR Αθηνών: Κάθε λεπτό καθυστερήσεων κοστίζει 123 ευρώ στις αεροπορικές εταιρείες20:54Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο20:40Λατινοπούλου στον ΑΝΤ1: Οι κάμερες ήταν στραμμένες στην είσοδο και στην αυλή του σπιτιού μου 20:26Ant1 Sports: Σταθερά στο δρόμο των επιτυχιών το ελληνικό πόλο20:12Φωτιά σε επιχείρηση στη ΒΙΠΕ Ηρακλείου (εικόνες)19:58Συναγερμός για τη γρίπη στην Ελλάδα: Εκατοντάδες οι εισαγωγές καθημερινά19:44Παναγιώτης Ψαρρός στον ΑΝΤ1: Πιθανό ένα νέο μπλακ άουτ στις επικοινωνίες το επόμενο διάστημα 19:30
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο