Συνταγή για καρμπονάρα από τον Πέτρο Συρίγο
Ο Πέτρος Συρίγος, σεφ της εκπομπής "Το Πρωινό"μας ετοίμασε πεντανόστιμη καρμπονάρα μέσα σε πέντε λεπτά.
Βήμα - βήμα η συνταγή που ξετρελαθείς με την γεύση αλλά και με το πόσο εύκολα μπορείς να το φτιάξεις!
Για την γρήγορα αυτή μακαρονάδα θα χρειαστείτε:
- 300 γρ σπαγγέτι
- 10 τμχ μανιταρια
- 6 φέτες μπέικον
- 100 γρ παρμεζάνα
- 1 σκ. Σκόρδο
- 250 ml κρέμα γαλακτος
- 100 ml κρασι
- Θυμάρι
- Μαϊντανό
- Αλατι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα ζυμαρικά όσο λέει η συσκευασία μας, δυο λεπτά λιγότερο.
- Κόβουμε σε κομματάκια και σε φετες το μπέικον.
- Βάζουμε λιγο ηλιέλαιο στο τηγανι και προσθέτουμε το μπέικον και μετα από λίγο τα μανιταρια.
- Όταν σωταριστουν προσθέτουμε το σκόρδο, σβήνουμε με κρασι,αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε την κρέμα γαλακτος.
- Όταν πάρει βράση αφήνουμε 2-3 λεπτά και προσθέτουμε τα ζυμαρικά στο τηγανι μας.
- Προσθέτουμε Θυμάρι, μαϊντανό, αλατοπίπερο και παρμεζάνα και σερβίρουμε
Rapid test: Δωρεάν το Σάββατο σε 34 σημεία
Μετάλλαξη Όμικρον – ECDC: Πολύ υψηλός ο κίνδυνος εξάπλωσης στην Ευρώπη
Καιρός: τοπικές βροχές και ισχυρές καταιγίδες το Σάββατο