Συνταγή για καρμπονάρα από τον Πέτρο Συρίγο

Ο Πέτρος Συρίγος, σεφ της εκπομπής "Το Πρωινό"μας ετοίμασε πεντανόστιμη καρμπονάρα μέσα σε πέντε λεπτά.
Βήμα - βήμα η συνταγή που ξετρελαθείς με την γεύση αλλά και με το πόσο εύκολα μπορείς να το φτιάξεις!
Για την γρήγορα αυτή μακαρονάδα θα χρειαστείτε:
- 300 γρ σπαγγέτι
 - 10 τμχ μανιταρια
 - 6 φέτες μπέικον
 - 100 γρ παρμεζάνα
 - 1 σκ. Σκόρδο
 - 250 ml κρέμα γαλακτος
 - 100 ml κρασι
 - Θυμάρι
 - Μαϊντανό
 - Αλατι
 - Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα ζυμαρικά όσο λέει η συσκευασία μας, δυο λεπτά λιγότερο.
 - Κόβουμε σε κομματάκια και σε φετες το μπέικον.
 - Βάζουμε λιγο ηλιέλαιο στο τηγανι και προσθέτουμε το μπέικον και μετα από λίγο τα μανιταρια.
 - Όταν σωταριστουν προσθέτουμε το σκόρδο, σβήνουμε με κρασι,αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε την κρέμα γαλακτος.
 - Όταν πάρει βράση αφήνουμε 2-3 λεπτά και προσθέτουμε τα ζυμαρικά στο τηγανι μας.
 - Προσθέτουμε Θυμάρι, μαϊντανό, αλατοπίπερο και παρμεζάνα και σερβίρουμε
 
Rapid test: Δωρεάν το Σάββατο σε 34 σημεία
Μετάλλαξη Όμικρον – ECDC: Πολύ υψηλός ο κίνδυνος εξάπλωσης στην Ευρώπη
Καιρός: τοπικές βροχές και ισχυρές καταιγίδες το Σάββατο








