LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 21 Νοεμβρίου 2021 11:35

Εμβολιασμοί: η πιθανή τέταρτη δόση και το “lockdown” των ανεμβολίαστων

Τι λένε Ψαλτοπούλου και Μανωλόπουλος στον ΑΝΤ1 για το ενδεχόμενο να χρειαστεί τέταρτη δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού και για τους ευάλωτους μη εμβολιασμένους. 

εμβολιασμός - εμβολιασμοί - εμβόλιο

«Πολλοί λίγοι μπορούν να εξαιρεθούν, μέσω πιστοποιημένων ιατρικών εγγράφων, από τον εμβολιασμό έναντι του κορονοϊού. Τα μέτρα που παίρνουμε εμείς, τα παίρνει όλη η Ευρώπη. Έχουμε πολλά κρούσματα και δη σε άτομα άνω των 60 ετών, που είναι τα άτομα με περισσότερο πεσμένα αντισώματα» είπε στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» του ΑΝΤ1, η Θεοδώρα Ψαλτοπούλου.

Όπως είπε η Καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, «το lockdown αποτελεί πολιτική απόφαση. Το lockdown μας δίνει χρόνο, δεδομένου ότι ο εμβολιασμός απαιτεί 20 ημέρες με έναν μήνα για να προσφέρει ανοσία. Τα μέτρα αυτά που λαμβάνονται από την Δευτέρα είναι ένα άτυπο lockdown των ανεμβολίαστων».

Όπως σημείωσε ο Καθηγητής Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, «τώρα έχουμε 6,5 εκ. εμβολιασμένους. Τα εμβόλια προσφέρουν μια κάλυψη γύρω στο 85%, άρα υπάρχουν εμβολιασμένοι που είναι ακάλυπτοι, όπως και εκείνοι που έχουν κάνει πριν πολλούς μήνες το εμβόλιο και έχει μειωθεί το επίπεδο ανοσίας τους. Αυτοί θα πρέπει να κάνουν άμεσα την τρίτη δόση του εμβολίου για να προστατευθούν», συμπληρώνοντας πως «η καλύτερη πρόταση που άκουσα είναι μέσα στις επόμενες 3-4 εβδομάδες να εμβολιαστούν όλοι με την τρίτη δόση», τονίζοντας φυσικά και ότι οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να σπεύσουν να εμβολιαστούν.

«Αν χρειαστεί σε 6 μήνες να κάνουμε και τέταρτη δόση; Κανείς δεν το ξέρει αυτό. Αλλά, αν έχουμε κάνει τρεις δόσεις με ένα εμβόλιο που μας παρέχεται και δωρεάν – και επί πληρωμή να ήταν, είναι φθηνό –  τι μας πειράζει να κάνουμε και μια τέταρτη δόση, αφού μας προστατεύει;», επεσήμανε ο κ. Μανωλόπουλος.

Από την πλευρά της, η κ. Ψαλτοπούλου σημείωσε «είναι αδιευκρίνιστο εάν θα χρειαστεί τέταρτη δόση. Δεν το έχει απαντήσει αυτό η επιστήμη, αλλά για την τρίτη δόση, αυτό που είπε η Γαλλία (σημ: υποχρεωτική χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου σε άτομα άνω των 65 ετών), πρέπει να γίνει στην ΕΕ», λέγοντας πως κάτι τέτοιο είναι κομβικής σημασίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ακόμη, η καθηγήτρια επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, είπε πως «είναι άλλο τα κρούσματα και άλλο ο αριθμός των θανάτων. Ειδικά σε ηλικίες άνω των 60 ετών, οι θάνατοι θα είναι λιγότεροι, εάν ο πληθυσμός έχει εμβολιαστεί. Οι θάνατοι αφορούν κυρίως ανεμβολίαστους και άτομα τρίτης ηλικίας, για τα οποία είναι απαραίτητη η τρίτη δόση, διότι πέφτουν πιο εύκολα τα αντισώματα τους.  Εμείς θέλουμε να προστατεύσουμε τους μικρότερης ηλικίας ανθρώπους, που πρέπει να εμβολιαστούν για να προστατευθούν».

Ειδήσεις σήμερα:

DuoDay: Δόμνα Μιχαηλίδου - Δημήτρης Τραυλός μαζί στον ΑΝΤ1

Σκυλακάκης για μέρισμα: με έλλειμμα 10% γίνονται μόνο κινήσεις ανάγκης

Κορονοϊός - Κύθηρα: πέντε παιδιά εκτός σχολείου για τις… μάσκες

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤραγωδία στην Ελβετία: Αγνοείται 15χρονη Ελληνίδα στο Κραν ΜοντανάΣήμερα 11:54 | Ειδήσεις

Η νεαρή κοπέλα φαίνεται να διασκέδαζε στο μπαρ, όπου ξέσπασε η φωτιά με τραγικό απολογισμό δεκάδες νεκρούς.

Θεσσαλονίκη: Ανοιχτά και σήμερα τα μπλόκα σε Μάλγαρα, Ευζώνους, Προμαχώνα και ΝίκηΣήμερα 12:53 | Ειδήσεις

Θα πραγματοποιηθεί πορεία με τρακτέρ στο Κιλκίς. 

Πρέβεζα: Σε κρίσιμη κατάσταση 16χρονος που τραυματίστηκε από εκπυρσοκρότηση καραμπίναςΣήμερα 11:18 | Ειδήσεις

Το παιδί υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση από ομάδα νευροχειρουργών.

Αγρότες: Παραμένουν στα μπλόκα - Μετρούν αντίστροφα για την πανελλαδική σύσκεψη στα ΜάλγαραΣήμερα 10:33 | Ειδήσεις

Μετά από μια ιστορική Πρωτοχρονιά που τους βρήκε για πρώτη φορά στα χρονικά πάνω στην άσφαλτο, οι αγρότες εντείνουν τις διεργασίες για τα επόμενα βήματά τους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λαμία: Πέθανε το αφεντικό του και ο σκύλος δεν άφηνε κανέναν να μπει στο σπίτι13:38Τραγωδία στην Ελβετία: Η Ελλάδα έτοιμη να υποδεχτεί εγκαυματίες από τη φωτιά στο Κραν Μοντανά13:24Ιωάννινα: Πατέρας έδωσε κοκαΐνη στον 14χρονο γιο του και συνελήφθη13:10Θεσσαλονίκη: Ανοιχτά και σήμερα τα μπλόκα σε Μάλγαρα, Ευζώνους, Προμαχώνα και Νίκη12:56Ουκρανία: Το στρατιωτικό επιτελείο αρνείται ότι η επίθεση στην Χερσώνα έγινε από τις ουκρανικές δυνάμεις12:42Υπουργείο Παιδείας: Διεγράφησαν 308.605 "αιώνιοι" φοιτητές12:28Νέα Υόρκη: Ο Μαμντάνι υπόσχεται να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του ως νέος δήμαρχος12:14Τραγωδία στην Ελβετία: Αγνοείται 15χρονη Ελληνίδα στο Κραν Μοντανά12:00Τραμπ σε Ιράν: Θα σπεύσουμε να σώσουμε τους διαδηλωτές αν χρησιμοποιήσετε βία11:52Πρέβεζα: Σε κρίσιμη κατάσταση 16χρονος που τραυματίστηκε από εκπυρσοκρότηση καραμπίνας11:38Οκτώ μετανάστες εντοπίστηκαν στην Πλάκα του Δήμου Νοτίου Πηλίου11:24Τραγωδία στην Ελβετία: Η στιγμή που η φωτιά εξαπλώνεται ραγδαία στο μπαρ του Κραν Μοντανά (βίντεο)11:10Προσάραξη ιστιοπλοϊκού σκάφους βόρεια της Αντιπάρου - Άμεση επέμβαση του Λιμενικού10:56Αγρότες: Παραμένουν στα μπλόκα - Μετρούν αντίστροφα για την πανελλαδική σύσκεψη στα Μάλγαρα 10:42Ενδοοικογενειακή βία στο Ηράκλειο - Γιος ξυλοκόπησε τον πατέρα του10:28Το Ισραήλ επιβεβαιώνει την απαγόρευση της πρόσβασης 37 μεγάλων ξένων ΜΚΟ στη Λωρίδα της Γάζας10:14Θεσσαλονίκη: Σαραντατριάχρονος παρενόχλησε 20χρονη σε μπαρ κι αυτή τον έδειρε με τον σύντροφό της10:00Νότια Αφρική: Tέσσερις άνδρες εγκλωβίστηκαν για ώρες σε σκάφος στην άκρη φράγματος 40 μέτρων (βίντεο)09:46Θεσσαλονίκη: Μεθυσμένος χτύπησε και τραυμάτισε ηλικιωμένο09:32Τραγωδία στην Ελβετία: Δύσκολη η διαδικασία αναγνώρισης των θυμάτων (βίντεο)09:18
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο