LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 21 Νοεμβρίου 2021 10:03 | Ανανέωση: 21 Νοεμβρίου 2021 10:12

Σκυλακάκης για μέρισμα: με έλλειμμα 10% γίνονται μόνο κινήσεις ανάγκης

Τι είπε στον ΑΝΤ1 ο Αν. Υπ. Οικονομικών για την αύξηση του κατώτατου μισθού, το βοήθημα σε υγειονομικούς και συνταξιούχους και την αύξηση εσόδων από φόρους.  

Πρωινοί Τύποι - Σκυλακάκης

«Για την ενεργειακή κρίση έχουμε λάβει μέτρα για το 2021 και το 2022, θα δούμε αν θα χρειαστεί κάτι ακόμη. Αν απαιτηθεί, θα αφορά το ίδιο μείγμα μέτρων», είπε ο Θόδωρος Σκυλακάκης στον ΑΝΤ1.

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι», ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομιών, απαντώντας στο εάν θα δοθούν βοηθήματα τις προσεχείς εβδομάδες στους υγειονομικούς ή σε συνταξιούχους, όπως αναφέρεται σε διάφορα δημοσιεύματα, είπε ότι «το έλλειμμα του 2021 θα πλησιάσει, αλλά δεν θα ξεπεράσει ελπίζω το 10%. Με αυτό δεν μπορεί παρά να γίνουν μόνο τα απαραίτητα, μόνο κινήσεις ανάγκης μπορούμε να κάνουμε, μόνο μέτρα ανάγκης μπορούμε να πάρουμε».

Ο κ. Σκυλακάκης είπε πως υπάρχουν μια σειρά μέτρων για το 2022, όπως η άρση της εισφοράς αλληλεγγύης και η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, για τα οποία είπε πως «στόχος μας είναι να μπορούν να επεκταθούν από το 2023, αλλά πρέπει να βρεθεί και ο δημοσιονομικός χώρος, κάτι που είναι συνάρτηση της ανάπτυξης».

Σχετικά με την αύξηση στον κατώτατο μισθό και την προεκλογική δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας για αύξηση διπλάσια από τον ρυθμό ανάπτυξης του ΑΕΠ της χώρας, ο Αν. Υπ. Οικονομικών σημείωσε πως «η δέσμευση για διπλάσια αύξηση αφορά το ΑΕΠ. Αν έχει μειωθεί σημαντικά, δεν μπορείς να δώσεις διπλάσια αύξηση. Πρέπει να αυξηθεί από το προηγούμενο επίπεδο, για να δώσεις. Ότι λες, θέλει μια στοιχειώδη λογική και ερμηνεία. Αν πέσει το ΑΕΠ 30% και αυξηθεί 10% μετά, σημαίνει ότι μπορεί να δοθεί διπλάσια αύξηση;».

Παρά τις επίμονες ερωτήσεις, ο κ. Σκυλακάκης απέφυγε να αναφέρει το ποσοστό της αύξησης του κατώτατου μισθού το 2022.

Πρωινοί Τύποι - Σκυλακάκης

Ερωτηθείς για την πρόβλεψη για αύξηση κατά 3,2 δις των εσόδων από φόρους, στον Προϋπολογισμό του 2022, είπε πως θα προέλθουν από την άνοδο του τουρισμού και των επενδύσεων.

Σε ότι αφορά την μείωση των δαπανών για την Υγεία, στον Προϋπολογισμό του 2022, κατά πάνω από 800 εκ. ευρώ, απαντώντας και στις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σκυλακάκης, είπε ότι αυτή προβλέφθηκε καθώς όλοι οι διεθνείς οργανισμοί λένε ότι δεν θα είναι πανδημική χρονιά το 2022 και δεν μπορείς να την συγκρίνεις με μια πανδημική χρονιά. Ακόμη, όπως σημείωσε, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκρίνει προϋπολογισμό με απολογισμό, στον οποίο περιλαμβάνονται και αποθεματικά, κάτι που είναι λάθος και τα ποσά είναι μη συγκρινόμενα

Σε ότι αφορά τις αναφορές γιατρών ότι δεν έχουν πληρωθεί για την προηγούμενη φορά που έγινε επίταξη των υπηρεσιών τους, ο κ. Σκυλακάκης είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας, αλλά πιθανώς κάποιο γραφειοκρατικό πρόβλημα, το οποίο δεσμεύθηκε να ελέγξει το πρωί της Δευτέρας.


Ειδήσεις σήμερα:

Κορονοϊός - Κύθηρα: πέντε παιδιά εκτός σχολείου για τις… μάσκες

21 Νοεμβρίου: Τα Εισόδια της Θεοτόκου

Κορονοϊός - Κρήτη: Πέθανε πλήρως εμβολιασμένος πατέρας δύο παιδιών


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚαιρός: Βροχές και καταιγίδες την Τετάρτη - Που θα είναι τοπικά ισχυρέςΧθες 16:01 | Ειδήσεις

Που και πότε αναμένονται τα εντονότερα φαινόμενα. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Πατήσια - Φωτιά στην πρώην Εριουργία: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες (εικόνες)Σήμερα 07:01 | Ειδήσεις

Τρόμο και ανησυχία στους διαμένοντες στις πέριξ πολυκατοικίες προκάλεσε η μεγάλη φωτιά στο εγκαταλελειμμένο πρώην εργοστάσιο της Εριουργίας, στα Πατήσια.

Βραζιλία: Νεογέννητο μωρό βρέθηκε δίπλα σε κάδο σκουπιδιών (βίντεο)Σήμερα 07:09 | Ειδήσεις

Κλαίγοντας ο άνθρωπος που το βρήκε, δήλωσε πρόθυμος να το υιοθετήσει, ενώ οι υπάλληλοι καθαριότητας τονίζουν πως από τύχη δεν εκτυλίχθηκε τραγωδία, καθώς με τον τρόπο που δουλεύουν θα μπορούσε το μωρό να είχε "πεταχτεί" μέσα στο σκουπιδιάρικο.

Ρεκόρ - Γερουσία: Ο Κόρι Μπούκερ μιλούσε επί 25 ώρες κατά του Τραμπ! (βίντεο)Σήμερα 06:34 | Ειδήσεις

Ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών, Κόρι Μπούκερ, έσπασε το ρεκόρ για την μεγαλύτερης διάρκειας ομιλίας στην Γερουσία, που κατείχε ένας Ρεπουμπλικάνος εδώ και δεκαετίες.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Εορτολόγιο - 2 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα07:30Βραζιλία: Νεογέννητο μωρό βρέθηκε δίπλα σε κάδο σκουπιδιών (βίντεο)07:17Πατήσια - Φωτιά στην πρώην Εριουργία: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες (εικόνες)07:03Ακαθάριστα οικόπεδα: Η πλατφόρμα για τις δηλώσεις, η διορία και το αίτημα για παράταση06:50Ρεκόρ - Γερουσία: Ο Κόρι Μπούκερ μιλούσε επί 25 ώρες κατά του Τραμπ! (βίντεο)06:36Σημεία για rapid test δωρεάν την Τετάρτη06:22Καιρός: Βροχές και καταιγίδες την Τετάρτη - Που θα είναι τοπικά ισχυρές06:09FedHATTA: Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για το Πάσχα σε Ελλάδα και εξωτερικό23:59Ινδία: Δεκάδες νεκροί από έκρηξη σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων23:45Τουρκία - Ιμάμογλου: Μποϊκοτάζ στην αγορά ως διαμαρτυρία για τη φυλάκισή του 23:30Άρης – Περιστέρι: Πήραν το “θρίλερ” οι φιλοξενούμενοι23:16Ένταση σε εκδήλωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας 23:03Πατήσια: Φωτιά σε εργοστάσιο (εικόνες)22:49Κακοκαιρία - Πάρος: Δορυφορική εικόνα από τις πλημμύρες στο νησί 22:36Θεσσαλονίκη: Νύφη συνελήφθη λίγο πριν πάει στην εκκλησία22:22Βοστώνη: Φορτηγό έπεσε σε πεζούς (εικόνες) 22:09Charleston Open: Η Σάκκαρη προκρίθηκε στον 2ο γύρο21:55Η μεγάλη δημοσκόπηση της Marc για τον ΑΝΤ1 21:42Επιβατικό αεροπλάνο από Ισραήλ έκανε αναγκαστική προσγείωση στην Τουρκία21:28Πάπας Φραγκίσκος: Πως εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του21:15
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο