LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 17 Νοεμβρίου 2021 16:55

Ανεμβολίαστος γιατρός παίρνει αναρρωτικές άδειες για να λαμβάνει το μισθό του

Ανεμβολίαστοι γιατροί βρίσκουν τρόπους προκειμένου να παρακάμψουν την αναστολή εργασίας και να λαμβάνουν τον μισθό τους.

AP - Συνταγογράφηση - γιατρός

Την ώρα που που το τέταρτο κύμα της πανδημίας χτυπά ανελέητα τη χώρα μας με τα νοσοκομεία να δοκιμάζονται σοκάρουν οι αποκαλύψεις για περιστατικά ανεμβολίαστων ιατρών οι οποίοι εφευρίσκουν τρόπους προκειμένου να παρακάμψουν την αναστολή εργασίας και να λαμβάνουν τον μισθό τους.

Το Σωματείο Ειδικευόμενων Ιατρών Αχαϊας παρενέβη με καταγγελία στον Άρειο Πάγο -αναφορά που κοινοποιήθηκε προς την Εισαγγελία- ζητώντας να διερευνηθεί η υπόθεση διευθυντή σε Κλινική μεγάλου νοσοκομείου της Πάτρας.

Πρόκειται συγκεκριμένα για γιατρό του Γενικού Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» ο οποίος εδώ και 2,5 μήνες απουσιάζει από το πόστο του. Το Σωματείο σύμφωνα με το ρεπορτάζ ζητά, μετά από την πρόσφατη, 3η κατά σειρά, αναρρωτική άδεια, που έλαβε ο διευθυντής της Κλινικής, έρευνα της Εισαγγελίας επιθυμώντας, όπως αναφέρεται στην παρέμβασή του «να διερευνήσετε εάν οι συνεχείς αναρρωτικές άδειες , του… έχουν πραγματική βάση ή είναι πρόσκομμα για μην τεθεί σε καθεστώς αναστολής εργασίας».

Σύμφωνα με την καταγγελία που κατατέθηκε προς την Εισαγγελία του Α.Π. ο συγκεκριμένος γιατρός έλαβε αναρρωτική άδεια λίγο πριν από την 1/9/2021, πριν τεθεί υποχρεωτικά σε αναστολή εργασίας. Έκτοτε, όπως καταγγέλλεται ότι «ο… λαμβάνει συνεχώς αναρρωτικές άδειες και το καθεστώς αναστολής εργασίας δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην περίπτωση του».

Στην περιφέρεια της Αχαΐας πάνω από 350 υγειονομικοί που αρνούνται να εμβολιαστούν βρίσκονται σε αναστολή. Σύμφωνα με την Ε.Ι.Ν.Α., σήμερα τα κενά και οι ελλείψεις ιατρών, με τις κενές οργανικές θέσεις ειδικών και ειδικευόμενων, στα νοσοκομεία της Αχαϊας, να φτάνουν τα 341.

Πηγή: gnomip.gr

Ειδήσεις σήμερα:

ΥΠΕΞ: Έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στα Τίρανα – ζητά εξηγήσεις από τον Πρόεδρο της Αλβανίας

Μάλκολμ Χ: Κατηγορούμενοι αθωώθηκαν μετά από 56 χρόνια

Τσιτσιπάς: Δεν περίμενα να τελειώσει έτσι η σεζόν


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτήΣήμερα 20:03 | Ειδήσεις

Κρατούμενος θα παραμείνει μέχρι την απολογία του ο ανεξάρτητος βουλευτής, Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό του βουλευτή Βασιλη Γραμμένου.

Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις ΕυρωεκλογέςΣήμερα 20:12 | Ειδήσεις

Σε 86 από τις 122 σελίδες της απόφασης, αναλύονται οι λόγοι που "μπλόκαραν" τους Σπαρτιάτες.

Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορίαΣήμερα 19:47 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην παρουσίαση του προγράμματος "Αιγίς" για την πολιτική προστασία.

Άγιοι Ανάργυροι - Κυριακή Γρίβα: Νέα ντοκουμέντα από την δολοφονία παρουσίασε ο ΑΝΤ1 (εικόνες)Σήμερα 18:31 | Ειδήσεις

Ο ΑΝΤ1, φέρνει στο “φως” της δημοσιότητας, νέα φωτογραφικά ντοκουμέντα από τη μοιραία νύχτα που ο 39χρονος δολοφονησε άγρια την Κυριακή, έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πρωτομαγιά - Απεργία: ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή21:18Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης: Ο Πετρούνιας στον τελικό21:04Make-A-Wish Ελλάδος: 29 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Ευχής20:51Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις Ευρωεκλογές20:38Φλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτή20:25POS - ταμειακές μηχανές: “Εκπνέει” η προθεσμία για τη διασύνδεση τους20:11Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορία19:58Γενοκτονία των Αρμενίων - Τουρκικό ΥΠΕΞ: Διαστρέβλωση των ιστορικών γεγονότων19:45Άγιοι Ανάργυροι - Κυριακή Γρίβα: Νέα ντοκουμέντα από την δολοφονία παρουσίασε ο ΑΝΤ1 (εικόνες)19:31Λαμία - ΠΑΟΚ: “φιλί ζωής” στις καθυστερήσεις για τον “δικέφαλο το Βορρά” 19:17Γονίδια και αυτοανοσία19:08Δολοφονία Λυγγερίδη - Θύρα 7: “Φιάσκο” η δικογραφία, αδέρφια είμαστε μαζί σας18:55Ερντογάν - Στάινμαγερ: Η Τουρκία ζήτησε τερματισμό των αμυντικών περιορισμών18:42ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Ολοκλήρωση αιολικών πάρκων 40 MW στη Δυτική Μακεδονία18:28“Αττικόν” για καταγγελία Καλλιάνου: ο πατέρας του δεν πληρούσε τα ιατρικά κριτήρια εισαγωγής σε ΜΕΘ18:15Θεσσαλονίκη: εμβόλισε περιπολικό στη διάρκεια καταδίωξης18:01Ενδοοικογενειακή βία: Απέσυρε την καταγγελία η σύντροφος του μπασκετμπολίστα του Περιστερίου17:48Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πλήγματα σε 40 στόχους της Χεζμπολάχ 17:35Καλλιάνος: Η καταγγελία για την περιπέτεια υγείας του πατέρα του και η απάντηση Γεωργιάδη (βίντεο)17:21Η Ελεονώρα Μελέτη... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου17:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο