LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 16 Νοεμβρίου 2021 05:54 | Ανανέωση: 16 Νοεμβρίου 2021 06:45

ATP Finals - Τσιτσιπάς: Ποδαρικό με το... αριστερό (βίντεο)

Ο Ρώσος Αντρέι Ρούμπλεφ επικράτησε εύκολα του Έλληνα πρωταθλητή.

ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ - ΡΟΥΜΠΛΕΦ - ATP FINALS

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν βρήκε σε κανένα σημείο της αναμέτρησης με τον Αντρέι Ρούμπλεφ τα... πατήματά του, βλέποντας τον Ρώσο να φτάνει άνετα στη νίκη με 6-4, 6-4 και να απομακρύνει το Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης από τον στόχο της πρόκρισης στην τετράδα των ATP Finals, που διεξάγονται στο Τορίνο.

O Ρώσος, Νο5 στην παγκόσμια κατάταξη, εξαργύρωσε το πρώτο σερβίς του (37/41 πόντους) και κάνοντας από ένα break σε κάθε σετ, γέμισε με άγχος τον 23χρονο Έλληνα πρωταθλητή, ο οποίος δεν έφτασε σε κανένα σημείο σε break point.

Μετά τη νίκη του, η οποία του πήρε μία ώρα και 32 λεπτά για να την κατακτήσει, ο Ρώσος έκανε το 1-0 στον β’ όμιλο και πλέον ισοβαθμεί με τον Νόβακ Τζόκοβιτς στην κορυφή της κατάταξης.

Ο Ρούμπλεφ θα τεθεί αντιμέτωπος την Τετάρτη (17/11) με τον Τζόκοβιτς, ενώ την ίδια ημέρα ο Τσιτσιπάς θα πρέπει να περάσει το εμπόδιο του Κάσπερ Ρουντ, με τη νίκη να αποτελεί... μονόδρομο για τον Έλληνα πρωταθλητή.

«Άρχισα το τένις όταν η Ελλάδα ήταν σε κρίση - Υπέφερα από ρατσισμό»

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα La Stampa, λίγο πριν την έναρξη του ATP Finals στο Τορίνο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς θυμήθηκε το ξεκίνημά του και τον… ρατσισμό που βίωσε ξεκινώντας να παίζει τένις ενώ η χώρα του βρισκόταν στη δίνη της οικονομικής κρίσης.

Στέφανος Τσιτσιπάς

«Μεγάλωσα σε μια περίπλοκη κατάσταση από την οποία ήθελα να ξεφύγω, ήθελα ένα μέλλον για εμένα και την οικογένειά μου, ήθελα να αποστασιοποιηθώ από ορισμένες σκληρές κρίσεις που ο καθένας έκανε. Είσαι Έλληνας; Ε, τότε δεν είσαι καλός για τίποτα.

Το τένις μου έδωσε αμέσως ευκαιρίες, μου επέτρεψε να δείξω αξία. Τώρα η χώρα μου είναι καλύτερα, έχει ξανασταθεί στα πόδια της μετά από μια καταστροφική κατάσταση, δεν έχουμε ακόμη συνέλθει πλήρως από τις δυσκολίες, αλλά ανακάμπτουμε. Είμαι περήφανος που είμαι Έλληνας και ελπίζω να δώσω κάποια ικανοποίηση με τα αποτελέσματά μου.

Έζησα πολύ άσχημα την περίοδο της πλήρους κρίσης. Αισθάνθηκα ότι σκεφτόμουν: η Ελλάδα βρισκόταν σε χάος, οπότε και εγώ κατέληγα στο χάος. Έτσι λειτουργεί ο ρατσισμός και τον έζησα στο πετσί μου. Μου έδωσε επίσης τη δύναμη να απομακρυνθώ από ένα στερεότυπο, ωστόσο, αυτές οι άσκοπες προσβολές πυροδότησαν την επιθυμία να αποδείξω ποιος πραγματικά ήμουν και τι είναι ικανοί οι Έλληνες.

Η οικονομική κατάρρευση ήταν μια αποτυχία της πολιτικής, όχι των ανθρώπων, αλλά σε κάποιο σημείο ήταν σαν να είχε χαθεί η λογική. Με έβαλαν στη μέση. Υπάρχουν άνθρωποι που σε ταυτίζουν με τα προβλήματα του τόπου από τον οποίο προέρχεσαι. Και είναι πολλοί. Η Ελλάδα ήταν χάος και έπρεπε να είμαι στο χάος. Και μετά αυτοί που με κατηγόρησαν ότι δεν έδινα δεκάρα επειδή έπαιζα τένις.

Ήταν σκληρό και αυτή η φάση με έμαθε να μην κάνω κρίσεις, να προσπαθώ να αξιολογήσω σε ποιον είμαι απέναντι για το πώς πραγματικά συμπεριφέρονται. Συνήθως, όταν κάτι πάει στραβά, κατηγορούνται οι λάθος άνθρωποι, για λάθος λόγους. Η προσοχή μετατοπίζεται από πραγματικές αιτίες, ίσως πολύ πιο δύσκολο να στοχευθούν. Η αδιαφορία, μια κακή συνήθεια που όλοι πρέπει να απαλλαγούμε».

Ειδήσεις σήμερα:

Ατύχημα σε σταθμό του ΗΣΑΠ με τραυματίες

Επέτειος Πολυτεχνείου: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα

Καιρός: τοπικές βροχές και άνεμοι έως 8 μποφόρ την Τρίτη

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτήΣήμερα 20:03 | Ειδήσεις

Κρατούμενος θα παραμείνει μέχρι την απολογία του ο ανεξάρτητος βουλευτής, Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό του βουλευτή Βασιλη Γραμμένου.

Ευρωεκλογές: “Μπλόκο” από τον Άρειο Πάγο στους ΣπαρτιάτεςΣήμερα 16:16 | Ειδήσεις

Πόσα από τα 46 κόμματα δεν θα βρίσκονται στη λίστα των Ευρωεκλογών. 

Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορίαΣήμερα 19:47 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην παρουσίαση τοου προγράμματος "Αιγίς" για την πολιτική προστασία.

Άγιοι Ανάργυροι - Κυριακή Γρίβα: Νέα ντοκουμέντα από την δολοφονία παρουσίασε ο ΑΝΤ1 (εικόνες)Σήμερα 18:31 | Ειδήσεις

Ο ΑΝΤ1, φέρνει στο “φως” της δημοσιότητας, νέα φωτογραφικά ντοκουμέντα από τη μοιραία νύχτα που ο 39χρονος δολοφονησε άγρια την Κυριακή, έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτή20:25POS - ταμειακές μηχανές: “Εκπνέει” η προθεσμία για τη διασύνδεση τους20:11Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορία19:58Γενοκτονία των Αρμενίων - Τουρκικό ΥΠΕΞ: Διαστρέβλωση των ιστορικών γεγονότων19:45Άγιοι Ανάργυροι - Κυριακή Γρίβα: Νέα ντοκουμέντα από την δολοφονία παρουσίασε ο ΑΝΤ1 (εικόνες)19:31Λαμία - ΠΑΟΚ: “φιλί ζωής” στις καθυστερήσεις για τον “δικέφαλο το Βορρά” 19:17Γονίδια και αυτοανοσία19:08Δολοφονία Λυγγερίδη - Θύρα 7: “Φιάσκο” η δικογραφία, αδέρφια είμαστε μαζί σας18:55Ερντογάν - Στάινμαγερ: Η Τουρκία ζήτησε τερματισμό των αμυντικών περιορισμών18:42ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Ολοκλήρωση αιολικών πάρκων 40 MW στη Δυτική Μακεδονία18:28“Αττικόν” για καταγγελία Καλλιάνου: ο πατέρας του δεν πληρούσε τα ιατρικά κριτήρια εισαγωγής σε ΜΕΘ18:15Θεσσαλονίκη: εμβόλισε περιπολικό στη διάρκεια καταδίωξης18:01Ενδοοικογενειακή βία: Απέσυρε την καταγγελία η σύντροφος του μπασκετμπολίστα του Περιστερίου17:48Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πλήγματα σε 40 στόχους της Χεζμπολάχ 17:35Καλλιάνος: Η καταγγελία για την περιπέτεια υγείας του πατέρα του και η απάντηση Γεωργιάδη (βίντεο)17:21Η Ελεονώρα Μελέτη... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου17:0730ετες ομόλογο: Οι υψηλές προσφορές μείωσαν το επιτόκιο δανεισμού16:54Ομόφυλα Ζευγάρια: Κόντρα Πλεύρη - Βελόπουλου για τους βουλευτές στις εκκλησίες16:40“Ελευθέριος Βενιζέλος”: Αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο16:27Ευρωεκλογές: “Μπλόκο” από τον Άρειο Πάγο στους Σπαρτιάτες16:16
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο