LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 15 Νοεμβρίου 2021 06:11 | Ανανέωση: 15 Νοεμβρίου 2021 06:44

Προκριματικά Μουντιάλ 2022: Η Σερβία σόκαρε την Πορτογαλία στην εκπνοή

Την απευθείας πρόκριση στο Κατάρ πήρε και η Ισπανία, ενώ θέση στα πλέι οφ εξασφάλισε η Βόρεια Μακεδονία.

AP - Πορτογαλία - Σερβία

Ισπανία και Σερβία εξασφάλισαν ακόμη δύο από τα εισιτήρια της ευρωπαϊκής ζώνης για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, καθώς αμφότερες με γκολ στα τελευταία λεπτά άφησαν στα «κρύα του λουτρού» Σουηδούς και Πορτογάλους, που τερμάτισαν δεύτεροι στους ομίλους τους και τώρα θα υποβληθούν στη βάσανο των πλέι οφ.

Το σοκ ήταν πολύ μεγάλο ειδικά για τους Πορτογάλους (Α΄ όμιλος), που έπαιζαν στην έδρα τους, στο «Ντα Λουζ» της Λισσαβόνας, προηγήθηκαν μόλις στο 2ο λεπτό με τον Ρενάτο Σάντσες και είχαν όλα τα πλεονεκτήματα με το μέρος τους. Οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος, όμως, υπολόγιζαν χωρίς τον μεγάλο Ντούσαν Τάντιτς, που πήρε τους «πλάβι» από το χέρι και τους οδήγησε στο Κατάρ.

Ο Σέρβος άσος ισοφάρισε στο 33ο λεπτό παγώνοντας το πορτογαλικό κοινό και στο πιο καίριο σημείο, στο 90΄, έδωσε την ασίστ στον Μίτροβιτς που έγραψε το τελικό 1-2 εν μέσω πλήρους σιγής, αφήνοντας δεύτερους τους γηπεδούχους, που ισοβαθμούσαν με τους Βαλκάνιους και προκρίνονταν εκείνοι με καλύτερο συντελεστή τερμάτων!

Στη διπλανή ιβηρική χώρα, όμως, οι Ισπανοί δεν ήταν τόσο αφελείς. Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε προκρινόταν και με ισοπαλία απέναντι στους Σουηδούς, οι οποίοι χρειάζονταν αποκλειστικά νίκη για να κόψουν πρώτοι το νήμα. Η «ρόχα» έλεγξε το παιχνίδι και όταν η Σουηδία βγήκε όλη μπροστά στα τελευταία λεπτά, χτύπησε ο Άλβαρο Μοράτα για το τελικό 1-0, που απέδωσε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη στο Β΄ όμιλο, με τις ομάδες να ολοκληρώνουν την παρουσία τους παίρνοντας ό,τι τους άξιζε.

AP - Ισπανία - Σουηδία

Θέση στα πλέι-οφ της ευρωπαϊκής ζώνης, για πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, εξασφάλισε η Βόρεια Μακεδονία, στο φινάλε των αγώνων του 10ου προκριματικού ομίλου. Το βαλκανικό συγκρότημα επικράτησε στα Σκόπια 3-1 της Ισλανδίας, χάρη σε τέρματα του Αλιόσκι στο 7΄ και του Ελμάς στο 65΄ και στο 86΄ (οι φιλοξενούμενοι είχαν ισοφαρίσει προσωρινά με τον Θορστέινσον στο 54΄) και πήρε τη δεύτερη θέση, ένα βαθμό μπροστά από τη Ρουμανία.

Η τελευταία νίκησε στο Βαντούζ με 2-0 το Λιχτενστάιν, με γκολ του Μαν και του Μπάνκου (έχασε και πέναλτι με τον Στάντσιου), αλλά τελικά «πλήρωσε» το 0-0 της περασμένης Πέμπτης (11/11) με την αδιάφορη Ισλανδία στο Βουκουρέστι και έμεινε «εκτός νυμφώνος».

Την πρώτη θέση του 10ου ομίλου και το απευθείας εισιτήριο για τα τελικά του Κατάρ είχε ήδη εξασφαλίσει η Γερμανία, η οποία ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της με ένα εύκολο 4-1 επί της Αρμενίας στο Ερεβάν, παρότι παρατάχθηκε με αρκετές ελλείψεις. Δύο τέρματα σημείωσε για τη «νατσιονάλμανσαφτ» ο Γκιντογάν και από ένα οι Χάβερτς και Χόφμαν.

Ειδησεις σήμερα

Κορονοϊός - ΕΟΔΥ: rapid test δωρεάν τη Δευτέρα σε 180 σημεία

Δένδιας: Στις Βρυξέλες για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ

Καιρός: τοπικές βροχές και ισχυροί άνεμοι την Δευτέρα



Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΓάζα: “Ναυάγιο” στις διαπραγματεύσεις - Η “μπάλα” βρίσκεται στο γήπεδο του Ισραήλ, λέει η ΧαμάςΣήμερα 06:44 | Ειδήσεις

Ο Νετανιάχου δήλωσε ότι «ελπίζει» να μπορέσουν να ξεπεράσουν τις “διαφωνίες” τους με τις ΗΠΑ. Η Χαμάς λέει ότι “η μπάλα βρίσκεται πλέον στο γήπεδο του Ισραήλ”.

Μαφιόζικη εκτέλεση στον Βύρωνα: “Είναι ο μπαμπάς μου” φώναζε το παιδί του (βίντεο)Σήμερα 07:58 | Ειδήσεις

Τι δείχνουν τα στοιχεία για την μαφιόζικη εκτέλεση σε κεντρικό σημείο στον Βύρωνα.

Δολοφονία Κυριακής Γρίβα - Τζούλη: Η ΕΔΕ, η οικογένεια και οι αυτοκτονικές τάσεις (βίντεο)Σήμερα 10:25 | Ειδήσεις

Τι κατήγγειλε η δικηγόρος της οικογένειας της Κυριακής Γρίβα, για την αδράνεια της αστυνομίας αλλά και την ειδική μεταχείριση στον δράστη.

“Blue Horizon” - Αντώνης Καρυώτης: H εισαγγελική πρόταση για τη δολοφονία τουΣήμερα 11:24 | Ειδήσεις

Την παραπομπή και των τεσσάρων κατηγορουμένων του πληρώματος ενώπιον Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου εισηγείται ο εισαγγελέας Πειραιά.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Έρωτας φυγάς”: εξομολογήσεις και υποψίες στο νέο επεισόδιο (εικόνες)12:00Λαμία: 14χρονος κατάρρευσε μετά από χρήση ναρκωτικών (εικόνες)11:48“Blue Horizon” - Αντώνης Καρυώτης: H εισαγγελική πρόταση για τη δολοφονία του11:34Θεσσαλονίκη: Θρίλερ με ηλικιωμένο που έπεσε σε ρέμα11:21Eurovision 2024 - Σάττι: Όταν ανέβηκα στη σκηνή, κάπως δεν κατάλαβα τι έγινε... (βίντεο)11:08Η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς “ανοίγει τις πύλες της”10:55Δολοφονία Κυριακής Γρίβα - Τζούλη: Η ΕΔΕ, η οικογένεια και οι αυτοκτονικές τάσεις (βίντεο)10:43Ρέθυμνο: Νεκρός ανασύρθηκε άνδρας από τη θάλασσα10:29Κάρολος: Μου επέτρεψαν να βγω από το κλουβί μου10:16ΔΥΠΑ - Παιδικές Κατασκηνώσεις: Λήγει η διορία για τις αιτήσεις10:03Ευρωεκλογές - Επιστολική ψήφος: ο φάκελος έχει χαρακτηριστικά που δεν αντιγράφονται (βίντεο)09:51Ηλεία: Το πανηγύρι, το βραστό και η τροφική δηλητηρίαση (βίντεο)09:37Η θρησκευτική εορτή της Ζωοδόχου Πηγής 09:23Ολυμπιακός - Μεντιλίμπαρ: Πίστευα στην πρόκριση09:10Eurovision: Η εκρηκτική εμφάνιση της Έλενας Παπαρίζου08:56Ομιλία Ράμα στην Αθήνα - Τσάνι: δεν έρχεται με πολιτικούς σκοπούς... (βίντεο)08:42Γαλλία: Αστυνομικοί τραυματίστηκαν σοβαρά από πυροβολισμούς08:29Λινού: Δεν πρέπει να ανακατεύουμε την επιστημονική γνώση με την πολιτική08:16Μαφιόζικη εκτέλεση στον Βύρωνα: “Είναι ο μπαμπάς μου” φώναζε το παιδί του (βίντεο)08:02ΟΠΕΚΕΠΕ: Τα... ξένα χρήματα και ο ευρωπαϊκός έλεγχος07:49
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο