LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 14 Νοεμβρίου 2021 15:57

Κορονοϊός – βόρεια Ελλάδα: “ασφυκτική” η κατάσταση στα νοσοκομεία

Καθημερινός «εφιάλτης» οι εφημερίες στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Εισαγγελική παρέμβαση για τις δηλώσεις Βασιλακόπουλου.

ΑΧΕΠΑ - Θεσσαλονίκη

Σε καθημερινό εφιάλτη έχουν μετατραπεί οι εφημερίες στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Στις ΜΕΘ τα κρεβάτια γεμίζουν καθημερινά, αλλά το ίδιο συμβαίνει και στις απλές κλίνες covid με τους γιατρούς να μην επαρκούν.

Την πύλη του ΑΧΕΠΑ πέρασαν στην χθεσινή εφημερία 120 πολίτες, από τους οποίους οι 95 βρέθηκαν θετικοί στον ιό. Οι 33 έκαναν εισαγωγή,  ενώ τέσσερις νοσηλεύονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ αφού όλα τα κρεβάτια είναι γεμάτα.

Στα όρια του βρίσκεται και το νοσοκομείο Παπαγεωργίου που πήρε τη σκυτάλη των εφημεριών. Μέσα σε μόλις πέντε ώρες, πάνω από 300 άνθρωποι έφτασαν στα επείγοντα με τους 120 να εμφανίζουν ύποπτα συμπτώματα. Η μονάδα εντατικής θεραπείας είναι γεμάτη. Τουλάχιστον 10 ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι στη μονάδα αυξημένης φροντίδας, σε αίθουσες χειρουργείων και στη στεφανιαία μονάδα,  ενώ άρχισαν να περιορίζονται και οι ελεύθερες κλίνες στους απλούς θαλάμους.

Δραματική η κατάσταση και στα νοσοκομεία της περιφέρειας Σερρών, όπου καταγράφεται  θλιβερή πρωτιά σε θανάτους από το Σεπτέμβριο 90 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ η θνητότητα στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου αγγίζει το 98%. Ο διοικητής του Νοσοκομείου Σερρών, Γιάννης Γιάντσος, δήλωσε ότι «οι μισοί από τους ασθενείς που έχουν καταλήξει θα είχαν σωθεί αν υπήρχαν διαθέσιμα κρεβάτια και γιατροί».

Την ίδια στιγμή, την παρέμβαση της εισαγγελίας προκάλεσαν δηλώσεις του καθηγητή πνευμονολογίας Θεοδώρου Βασιλακόπουλου που υποστήριξε ότι υπήρξαν ΜΕΘ που δεν στελεχώθηκαν σωστά  κατά το προηγούμενο κύμα της πανδημίας,  με αποτέλεσμα να αυξηθεί το ποσοστό θνητότητας.

Η Εισαγγελία ζήτησε τη διενέργεια έρευνας προκειμένου να διερευνηθεί η βασιμότητα των όσων υποστήριξε ο καθηγητής και αν προκύπτει η διάπραξη αξιόποινων πράξεων.

Ειδήσεις σήμερα:

Σύλληψη αστυνομικού για ασέλγεια στο ανήλικο παιδί του

Μαραθώνιος - Γκελαούζος: ιστορική νίκη με ρεκόρ

Θανόπουλος για Απογραφή: η ΕΛΣΤΑΤ δεν ρωτάει για εμβόλια και κόμματα (βίντεο)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή22:14Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40Αλέν Ντελόν: Η Ουκρανία θα του απονείμει παράσημο20:26Το βίντεο του ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο στο TikTok και οι αντιδράσεις των γονιών20:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο