LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 14 Νοεμβρίου 2021 06:37

Προκριματικά Μουντιάλ: Ελλάδα - Κόσσοβο στο “φινάλε”

Αγώνας γοήτρου για την Πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2004, μετά και το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, όμως και κρίσιμο ματς για την βαθμολογία σε UEFA και FIFA.

ΕΛΛΑΔΑ - ΙΣΠΑΝΙΑ - ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Η πορεία της Εθνικής ομάδας στην προκριματική φάση του Μουντιάλ 2022 ολοκληρώνεται το βράδυ της Κυριακής (14/11, 21:45) στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο το Κόσοβο, που στον αγώνα του πρώτου γύρου είχε στερήσει από την ελληνική ομάδα δύο πολύτιμους βαθμούς, ισοφαρίζοντας (1-1) στις καθυστερήσεις. Πρόκειται για μια αναμέτρηση από την οποία μπορεί να εκλείπει το βαθμολογικό κίνητρο, όμως αυτό αντισταθμίζεται πολλαπλά τόσο από το γόητρο, για το οποίο οφείλει να προσπαθεί σε κάθε παιχνίδι μια ομάδα που υπήρξε πρωταθλήτρια Ευρώπης, όσο και για τη βαθμολογία σε UEFA και FIFA.

Ταυτόχρονα, είναι η ευκαιρία να δώσει η ελληνική ομάδα ένα δείγμα για την επόμενη ημέρα, που θα περιλαμβάνει τις υποχρεώσεις της στο Nations League και στο EURO 2024. Το επισήμανε άλλωστε και ο τεχνικός της, Τζον Φαν΄τ Σχιπ, στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα. «Είναι τιμή για όλους μας να είμαστε στην Εθνική και κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό. Δεν πετύχαμε το στόχο μας, αλλά είναι η αρχή για τον επόμενο κύκλο. Θέλουμε να έχουμε μία καλή αρχή από τον αγώνα με το Κόσοβο, να δούμε τι μπορούμε να βελτιώσουμε. Έτσι πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτό το ματς και να μάθουμε να κερδίζουμε αυτά τα παιχνίδια», σχολίασε.

«Θεωρώ ότι κάναμε σημαντικά βήματα στο να κλείσουμε την διαφορά με το επόμενο επίπεδο, αλλά ξέρουμε ότι πρέπει να προσπαθήσουμε ακόμα παραπάνω για να πετύχουμε τους στόχους μας στο μέλλον», έδωσε το στίγμα ο Ολλανδός εκλέκτορας.

Σε αγωνιστικό επίπεδο ο Φαν΄τ Σχιπ δεν υπολογίζει στον Σιώπη που συμπλήρωσε κάρτες, επιστρέφει όμως από την τιμωρία του (επίσης με κάρτες) ο Χατζηδιάκος, ο οποίος θα πάρει θέση στους στόπερ δίπλα σε Γούτα, Τζαβέλλα (στην άμυνα με τρεις), για να απελευθερωθεί ο Τσιμίκας να πάει αριστερά στη φυσική θέση του, σε ρόλο φουλ-μπακ (εκτός ο Γιαννούλης), ενώ την άλλη πλευρά θα καλύψει ο Ανδρούτσος, με τερματοφύλακα τον Βλαχοδήμο.

ΕΛΛΑΔΑ - ΙΣΠΑΝΙΑ - ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Κεντρικός μέσος θα είναι ο Μπουχαλάκης και δίπλα του ενδεχομένως ο Μάνταλος, σέντερ φορ ο Παυλίδης ή ο Δουβίκας και λίγο πιο πίσω δύο από τους Μασούρα, Πέλκα και Τζόλη.

Στον άλλο αγώνα του Β΄ ομίλου, η Ισπανία θα υποδεχθεί τη Σουηδία την ίδια ώρα, στον αγώνα που θα κρίνει πρώτη θέση και απευθείας πρόκριση.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ Β΄ ΟΜΙΛΟΥ

ΟΜΑΔΑ    ΑΓ. ΓΚΟΛ   ΒΑΘ.

Ισπανία  7   14-5    16

Σουηδία  7   12-5    15

Ελλάδα   7    7-7     9

Γεωργία  8    6-12    7

Κόσοβο   7    4-14    4

Ειδήσεις σήμερα:

Μαραθώνιος: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή

WTA Finals: η Σάκκαρη έχασε από την Μπαντόσα

Πέθανε ο Γουίλμπουρ Σμιθ

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ομόφυλα ζευγάρια - Βελόπουλος: Να μην πάνε στις εκκλησίες το Πάσχα όσοι βουλευτές υπερψήφισαν τον νόμο, γιατί...09:43Σουηδία: Επίθεση μασκοφόρων σε αντιφασιστική εκδήλωση09:30Κως – Θάνατος βρέφους: Ελεύθεροι με όρους οι γονείς09:16Ευρωεκλογές - Κόκκαλης: Η Ελλάδα πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης κλιματικής ανάγκης09:03Φλώρος: Απολογία για την επίθεση στον Γραμμένο08:49Φρεγάτα Ύδρα: Κατέρριψε drone στον κόλπο του Άντεν08:36Καταγγελία για σβήσιμο τσιγάρου στο πρόσωπο μαθητή: “Εκπαιδευτικοί γνώριζαν πως δεν ήταν το μόνο περιστατικό”08:22Κηφισός: “Μποτιλιάρισμα” δεκάδων χιλιομέτρων λόγω τροχαίων08:09“The 2Night Show” – Βρεττός: Δεν με ενδιαφέρει να γίνω παρουσιαστής07:55Εορταστικό ωράριο: Αυλαία κάνει σήμερα στα εμπορικά καταστήματα07:42“Καλημέρα Ελλάδα:” Ο Φλώρος διαψεύδει τη γροθιά στον Γραμμένο, μέσω της δικηγόρου του07:28“The 2Night Show”: Η Μαρία Ιορδάνοβα και η Μαρίνα Μπομπέτσι για το viral “Scorpios”07:15Γιώργος Γεννηματάς: ο εμπνευστής του ΕΣΥ07:01Rapid test δωρεάν την Πέμπτη σε 186 σημεία06:48Τροχαίο δυστύχημα στην Ημαθία06:34Εορτολόγιο - 25 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα06:21Καιρός: Σκόνη, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη06:07Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Πήραν το πλεονέκτημα έδρας οι “ερυθρόλευκοι”00:12Πειραιάς: Έπεσε στη θάλασσα ενώ επιβιβαζόταν στο πλοίο23:58Λονδίνο: αφηνιασμένα άλογα έσπειραν τον πανικό στους δρόμους της πόλης (βίντεο)23:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο