LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /PricefoxΔημοσίευση: 10 Νοεμβρίου 2021 16:53

Αυτόνομη Οδήγηση: η τεχνολογική επανάσταση “έφθασε” στην Ελλάδα

Τα νέα δεδομένα από τις εξελίξεις, που δημιουργούνται και για τον χώρο της ασφάλισης των οχημάτων, επεξεργάζεται ήδη το Pricefox.gr


 

Pricefox - Autonomous

Στο εξωτερικό πολλά από τα σημερινά προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού (ADAS) βασίζονται σε λογισμικό, αισθητήρες και συστήματα αντίληψης για να βοηθήσουν ή να αναλάβουν την οδήγηση σε ορισμένες καταστάσεις. Ωστόσο, η ακρίβεια μπορεί να επηρεαστεί από τις κακές καιρικές συνθήκες, όπως η δυνατή βροχή ή το χιόνι, καθώς και τα ξεθωριασμένα ή απόντα σημάδια λωρίδας. Το πρόβλημα γίνεται ακόμη πιο κρίσιμο καθώς η βιομηχανία προετοιμάζεται για οχήματα χωρίς οδηγό, τα οποία θα βασίζονται εξ ολοκλήρου σε αυτά τα συστήματα.

Μια καινοτομική ανατρεπτική λύση φαίνεται να είναι, η προσθήκη ραντάρ διείσδυσης στο έδαφος. Η τεχνολογία περιλαμβάνει τη χαρτογράφηση της δομής του δρόμου κάτω από ένα όχημα. Επειδή αυτή η υποδομή είναι μοναδική και σταθερή, τα οχήματα μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν για να βρουν τη θέση τους ανεξάρτητα από τον δρόμο ή τις περιβαλλοντικές συνθήκες πάνω από το έδαφος.

Αποτελεσματικά το αυτοκίνητο θα επικοινωνεί μέσω μιας βάσης δεδομένων τόσο με το περιβάλλον γύρω του όσο και με άλλα οχήματα που θα συμπεριλαμβάνονται στο συγκεκριμένο δίκτυο.

Στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στα Τρίκαλα έγινε η αρχή με το αυτόνομο κινούμενο λεωφορείο όπου ελεγχόταν από ένα κέντρο ελέγχου με ανθρώπινη παρουσία. Αντίστοιχα η Λαμία που καινοτομεί στην τηλεματική επικοινωνιών δημιούργησε ένα αντίστοιχο σύστημα συγκοινωνιών.

Συνεπώς η αυτοκινητοβιομηχανία θα πρέπει να συνεργαστεί μαζί με δημόσιους οργανισμούς, στενά για μήνες και, ίσως, χρόνια ώστε να δημιουργηθεί ένας στόλος αυτόνομων οχημάτων.

Αυτό είναι ένα τεράστιο έργο, οπότε το πρώτο βήμα θα ήταν να ξεκινήσουν τα αυτόνομα οχήματα σε κάποιες περιοχές επιλεκτικά, μετατρέποντάς τις σε ζώνες αυτόνομων οχημάτων και σταδιακά να εξαπλωθούν στις υπόλοιπες περιφέρειες της Ελλάδος.

Τα αυτόνομα αυτοκίνητα είναι η επόμενη σελίδα της σύγχρονης αυτοκίνησης και οι εταιρείες κινούνται ήδη προς αυτή την κατεύθυνση με πολλά ερωτήματα να γεννιούνται όπως πως θα διαμορφωθεί η ασφάλεια αυτοκινήτου και το αν θα προκύψουν αλλαγές στα πακέτα και τις καλύψεις καθώς η απουσία ανθρώπινης παρουσίας πιθανόν να μεταβάλλει τα μέχρι τώρα κριτήρια.

Μια νέα ελληνική εταιρεία, το Pricefox, θα είναι σίγουρα από τις πρώτες που θα ψάξουν απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα για μια ολοκληρωμένη και διαμορφωμένη εικόνα του πεδίου γύρω από την ασφάλεια αυτοκινήτου.

Στο Pricefox οι καταναλωτές μπορούν εύκολα και γρήγορα να συγκρίνουν μέσα σε 30’’ τιμές και καλύψεις από 40+ πακέτα της αγοράς και να αγοράσουν από 5€/ μήνα, μέσα σε 2 λεπτά την ασφάλεια αυτοκινήτου τους, εξοικονομώντας έως 40% ετησίως.

Ειδήσεις σήμερα:

Ποινικός Κώδικας: Μόνο ισόβια για βιαστές ανηλίκων

Σέρρες – αρνητές κορονοϊού: εισαγγελική παρέμβαση για οικογένεια με μαθητές

Κορονοϊός - Γερμανία: ρεκόρ στα κρούσματα από την αρχή της πανδημίας

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωμπάσκετ: Η Εθνική πήρε... το θρίλερ με την Ισπανία!Σήμερα 23:26 | Ειδήσεις

Απέκλεισε τους Ισπανούς, οι οποίοι δεν είχαν τερματίσει εκτός της πρώτης οκτάδας σε Ευρωμπάσκετ από το 1977.

Νέος Κόσμος: Ζευγάρι βρέθηκε νεκρό και σε αποσύνθεση μέσα σε διαμέρισμαΣήμερα 20:57 | Ειδήσεις

Η σορός της γυναίκας δεν κατέστη δυνατό να αναγνωριστεί λόγω προχωρημένης σύψης.

Ο Παναγιώτης Στάθης στον ΑΝΤ1 για τη μαφία της Κρήτης και τη νοθεία στα καύσιμαΣήμερα 20:32 | Ειδήσεις

«Κάποιοι σκοτώνονται μεταξύ τους για να ξεκαθαρίσουν ποιος θα ελέγχει το λαθρεμπόριο καυσίμων και το λαθρεμπόριο τσιγάρων».

Έλληνας κάτοικος στη Λισαβόνα μιλά στον ΑΝΤ1 για το τραγικό δυστύχημα με το τελεφερίκΣήμερα 20:23 | Ειδήσεις

Πόσο εχει σοκάρει τη χώρα η σημερινή τραγωδία; Υπάρχει μια πρώτη εξήγηση για την αιτία του δυστυχήματος;

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιός Δυτικού Νείλου: Δύο θάνατοι από κουνούπια23:58Ευρωμπάσκετ: Η Εθνική πήρε... το θρίλερ με την Ισπανία!23:41Στην πρώτη φάση προσλήψεων αναπληρωτών προχώρησε το Υπουργείο Παιδείας23:36Νοθευμένα καύσιμα: Διαλύουν τις μηχανές των οχημάτων - Μαρτυρίες οδηγών στον ΑΝΤ123:22Ευρωμπάσκετ: Τρίτη θέση για την Σλοβενία με "διαστημικό" Ντόντσιτς, 4ο το Ισραήλ23:08Ισραήλ: Ο στρατός ανακοίνωσε ότι ελέγχει το 40% της πόλης της Γάζας 22:54Νέος Κόσμος: Η ανακοίνωση της αστυνομίας για το νεκρό ζευγάρι22:40Θεσσαλονίκη: Πυρκαγιά σε ελαιοτριβείο στην Ορμύλια Χαλκιδικής -Ήχησε το 11222:26Μυτιλήνη: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην περιοχή της Βρισάς και του Πολυχνίτου22:12Εθνική Ομάδα-Γιοβάνοβιτς: Το μόνο που με απασχολεί είναι το ματς με Λευκορωσία21:58Θάνος Πλεύρης: Βασική μας προτεραιότητα είναι η πάταξη της λαθρομετανάστευσης21:44Ράλλυ Ακρόπολις: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αύριο στην Αθήνα21:30Ο Παναγιώτης Στάθης στον ΑΝΤ1 για τη μαφία της Κρήτης και τη νοθεία στα καύσιμα21:16Νέος Κόσμος: Ζευγάρι βρέθηκε νεκρό και σε αποσύνθεση μέσα σε διαμέρισμα21:02Αφγανιστάν: Σεισμός 5,6 βαθμών στο ανατολικό τμήμα της χώρας 20:48Έλληνας κάτοικος στη Λισαβόνα μιλά στον ΑΝΤ1 για το τραγικό δυστύχημα με το τελεφερίκ20:34Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή20:20Μαφία Κρήτης: Ολοκληρώθηκε η απολογία των 16 πρώτων κατηγορουμένων20:06Δημόσιοι Υπάλληλοι: Σε 11 χρόνια έχασαν το 40% του μισθού τους19:50Αρπαγή βρέφους - Μπαλάσκας στον ΑΝΤ1: Οι αρχές πρέπει να ερευνήσουν αν εμπλέκεται σωματεμπορία19:34
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο