LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 10 Νοεμβρίου 2021 16:53

Αυτόνομη Οδήγηση: η τεχνολογική επανάσταση “έφθασε” στην Ελλάδα

Τα νέα δεδομένα από τις εξελίξεις, που δημιουργούνται και για τον χώρο της ασφάλισης των οχημάτων, επεξεργάζεται ήδη το Pricefox.gr


 

Pricefox - Autonomous

Στο εξωτερικό πολλά από τα σημερινά προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού (ADAS) βασίζονται σε λογισμικό, αισθητήρες και συστήματα αντίληψης για να βοηθήσουν ή να αναλάβουν την οδήγηση σε ορισμένες καταστάσεις. Ωστόσο, η ακρίβεια μπορεί να επηρεαστεί από τις κακές καιρικές συνθήκες, όπως η δυνατή βροχή ή το χιόνι, καθώς και τα ξεθωριασμένα ή απόντα σημάδια λωρίδας. Το πρόβλημα γίνεται ακόμη πιο κρίσιμο καθώς η βιομηχανία προετοιμάζεται για οχήματα χωρίς οδηγό, τα οποία θα βασίζονται εξ ολοκλήρου σε αυτά τα συστήματα.

Μια καινοτομική ανατρεπτική λύση φαίνεται να είναι, η προσθήκη ραντάρ διείσδυσης στο έδαφος. Η τεχνολογία περιλαμβάνει τη χαρτογράφηση της δομής του δρόμου κάτω από ένα όχημα. Επειδή αυτή η υποδομή είναι μοναδική και σταθερή, τα οχήματα μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν για να βρουν τη θέση τους ανεξάρτητα από τον δρόμο ή τις περιβαλλοντικές συνθήκες πάνω από το έδαφος.

Αποτελεσματικά το αυτοκίνητο θα επικοινωνεί μέσω μιας βάσης δεδομένων τόσο με το περιβάλλον γύρω του όσο και με άλλα οχήματα που θα συμπεριλαμβάνονται στο συγκεκριμένο δίκτυο.

Στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στα Τρίκαλα έγινε η αρχή με το αυτόνομο κινούμενο λεωφορείο όπου ελεγχόταν από ένα κέντρο ελέγχου με ανθρώπινη παρουσία. Αντίστοιχα η Λαμία που καινοτομεί στην τηλεματική επικοινωνιών δημιούργησε ένα αντίστοιχο σύστημα συγκοινωνιών.

Συνεπώς η αυτοκινητοβιομηχανία θα πρέπει να συνεργαστεί μαζί με δημόσιους οργανισμούς, στενά για μήνες και, ίσως, χρόνια ώστε να δημιουργηθεί ένας στόλος αυτόνομων οχημάτων.

Αυτό είναι ένα τεράστιο έργο, οπότε το πρώτο βήμα θα ήταν να ξεκινήσουν τα αυτόνομα οχήματα σε κάποιες περιοχές επιλεκτικά, μετατρέποντάς τις σε ζώνες αυτόνομων οχημάτων και σταδιακά να εξαπλωθούν στις υπόλοιπες περιφέρειες της Ελλάδος.

Τα αυτόνομα αυτοκίνητα είναι η επόμενη σελίδα της σύγχρονης αυτοκίνησης και οι εταιρείες κινούνται ήδη προς αυτή την κατεύθυνση με πολλά ερωτήματα να γεννιούνται όπως πως θα διαμορφωθεί η ασφάλεια αυτοκινήτου και το αν θα προκύψουν αλλαγές στα πακέτα και τις καλύψεις καθώς η απουσία ανθρώπινης παρουσίας πιθανόν να μεταβάλλει τα μέχρι τώρα κριτήρια.

Μια νέα ελληνική εταιρεία, το Pricefox, θα είναι σίγουρα από τις πρώτες που θα ψάξουν απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα για μια ολοκληρωμένη και διαμορφωμένη εικόνα του πεδίου γύρω από την ασφάλεια αυτοκινήτου.

Στο Pricefox οι καταναλωτές μπορούν εύκολα και γρήγορα να συγκρίνουν μέσα σε 30’’ τιμές και καλύψεις από 40+ πακέτα της αγοράς και να αγοράσουν από 5€/ μήνα, μέσα σε 2 λεπτά την ασφάλεια αυτοκινήτου τους, εξοικονομώντας έως 40% ετησίως.

Ειδήσεις σήμερα:

Ποινικός Κώδικας: Μόνο ισόβια για βιαστές ανηλίκων

Σέρρες – αρνητές κορονοϊού: εισαγγελική παρέμβαση για οικογένεια με μαθητές

Κορονοϊός - Γερμανία: ρεκόρ στα κρούσματα από την αρχή της πανδημίας

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…Χθες 20:53 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το αποτέλεσμα της κάλπης των ευρωεκλογών, μπορεί και πρέπει να σηματοδοτήσει τη σταθερότητα της χώρας μας.

Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της ΚυριακήςΧθες 18:59 | Ειδήσεις

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο, φέρνει στο φως ο ΑΝΤ1, για τη στυγερή δολοφονία της Κυριακής, έξω από το αστυνομικό τμήμα στους Αγίους Αναργύρους.

ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία”Χθες 23:21 | Ειδήσεις

Τι απαντάει ο Λευκός Οίκος στους ισχυρισμούς της Τεχεράνης, ότι οι ΗΠΑ γνώριζαν για την επίθεση.

Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)Χθες 22:31 | Ειδήσεις

Ο δράστης που έχει συλληφθεί, τον μαχαίρωσε μπροστά σε έντρομους πιστούς.  Εκτός από τον ιερέα μαχαίρωσε άλλα τρία άτομα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Παγιδευμένοι” - Sneak preview: Ο Δημήτρης, κάνει ό,τι μπορεί για να βρει τη Δάφνη (εικόνες)23:59Missing Alert για την εξαφάνιση 15χρονης23:47ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία” 23:36Χανιά: λουόμενος έχασε τη ζωή του από πνιγμό23:24Ερντογάν για Ισραήλ: Πρέπει να σταματήσουμε τις βάρβαρες επιθέσεις του23:13Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)23:02ΕΣΗΕΑ: 24ωρη απεργία την Τρίτη22:50Δραματική διάσωση 6χρονης από τη θάλασσα – Κόπηκε το σχοινί που την τραβούσαν22:37Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στα πράσινα… το θρίλερ του ΟΑΚΑ22:26Χανιά - τροχαίο: Φονική σύγκρουση αυτοκινήτων (εικόνες)22:14Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Το υπέρογκο κόστος της αναχαίτισης των drones22:02Βρετανία: Αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας αναχαίτισαν ιρανικά drone21:51Χαρδαλιάς: 101 εκατομμύρια ευρώ για 40 έργα στην Αθήνα21:39Χατζηδάκης: “Δικαίωμα στη Λήθη”, μια κίνηση ανθρωπιάς για τους επιζώντες από καρκίνο21:28Ζωγράφου: “Πιάστηκαν” οι νεαροί που έκαναν δεκάδες ένοπλες ληστείες (βίντεο)21:15Ευρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…21:01Γιάννης Φέρτης: Το συγκινητικό αντίο της Φίνος Φιλμ (βίντεο)20:48Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της Κυριακής20:34Σημεία για rapid test δωρεάν την Τρίτη20:21Καλλιθέα: Ανήλικος πωλούσε παράνομα φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα20:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο