LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 09 Νοεμβρίου 2021 16:11 | Ανανέωση: 09 Νοεμβρίου 2021 16:37

Η τουρκική ακτοφυλακή επιχείρησε να περάσει λέμβο με μετανάστες στα ελληνικά χωρικά ύδατα (βίντεο)

Σημειώθηκε και περιστατικό παρενόχλησης σκαφών του Λιμενικού Σώματος από τουρκική ακταιωρό. Τι δήλωσε για το περιστατικό ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. 

λέμβος - μετανάστες

Πνευστή λέμβος με δεκάδες αλλοδαπούς, επιχείρησε πρωινές ώρες σήμερα, συνοδεία σκαφών τουρκικής ακτοφυλακής, να εισέλθει στα ελληνικά χωρικά ύδατα ανατολικά της Λέσβου, ανακοίνωσε το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του το Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, τα σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής επιχείρησαν με επικίνδυνους ελιγμούς να κατευθύνουν τη λέμβο με τους αλλοδαπούς στα ελληνικά χωρικά ύδατα, προκειμένου να εισέλθουν παρανόμως σε αυτά. Πραγματοποιήθηκαν επανειλημμένες προσπάθειες επικοινωνίας από το Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής καθώς και από τα περιπολικά σκάφη Λιμενικού με τα σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής, προκειμένου να παραλάβουν τους επιβαίνοντες της λέμβου, με αρνητικά αποτελέσματα.

Όπως αναφέρει το Λιμενικό Σώμα η λέμβος με τους αλλοδαπούς, δεν εισήλθε καθόλου στα ελληνικά χωρικά ύδατα και οι επιβαίνοντές της περισυλλέγησαν τελικά από τις τουρκικές ακταιωρούς.

Παράλληλα σημειώθηκε και περιστατικό παρενόχλησης σκαφών του Λιμενικού από τουρκική ακταιωρό.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Αρχηγείο του Λιμενικού, το Σώμα λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα, με αποφασιστικότητα, σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και ευαισθησία στην ανθρώπινη ζωή, για την αποτελεσματική επιτήρηση και προστασία των θαλασσίων συνόρων της Ελλάδας και της Ε.Ε., τα αποτελέσματα των οποίων αποτυπώνονται στην ραγδαία μείωση του αριθμού των παράνομων διελεύσεων των θαλασσίων συνόρων μας από υπηκόους τρίτων χωρών.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης μετά το περιστατικό δήλωσε τα εξής:

«Για ακόμα μια φορά, η Τουρκία συμπεριφέρθηκε ως κράτος- πειρατής στο Αιγαίο.

Κατά παράβαση των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σήμερα το πρωί, τουρκικές ακταιωροί συνόδευσαν λέμβο με δεκάδες άτομα που προσπάθησαν να παραβιάσουν τα θαλάσσια σύνορα της χώρας μας.

Η έγκαιρη και ψύχραιμη αντίδραση των στελεχών του Λιμενικού Σώματος, απέτρεψε την παραβίαση των συνόρων μας και σταμάτησε την εξέλιξη του επεισοδίου.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να πιέσει πολύ περισσότερο την Τουρκία, προκειμένου να συμμορφωθεί με τις διεθνείς της υποχρεώσεις.

Η Ελλάδα προστατεύει και θα συνεχίσει να προστατεύει τα θαλάσσια σύνορα της, με αποφασιστικότητα, σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και προτεραιότητα την προστασία της ανθρώπινης ζωής».


Ειδήσεις σήμερα: 

Βιασμός μαθητριών: τρίτη καταγγελία για το ίδιο ΕΠΑΛ

Συλλήψεις ανηλίκων για απόπειρα δολοφονίας μαθητή

Οι “Ράδιο Αρβύλα” τα “έσπασαν” και στην τηλεθέαση!


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΝεκρός ο σκηνοθέτης Ρομπ Ράινερ και η σύζυγός του - Βασικός ύποπτος ο γιος τουςΣήμερα 07:42 | Ειδήσεις

Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ αναμένονται περισσότερα στοιχεία τις επόμενες ώρες.

Διόδια Αφιδνών: Διακοπή κυκλοφορίας προς Αθήνα, λόγω φωτιάς σε φορτηγόΣήμερα 08:06 | Ειδήσεις

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εκδηλώθηκε η πυρκαγιά παραμένουν αδιευκρίνιστες.

Μπλόκα Αγροτών: Κλειστή η εθνική οδός Αθηνών-ΘεσσαλονίκηςΣήμερα 08:11 | Ειδήσεις

Οι εκπρόσωποι των αγροτών επισημαίνουν ότι ο διάλογος με την κυβέρνηση μπορεί να γίνει μόνο επί των συγκεκριμένων αιτημάτων που έχουν κατατεθεί και όχι σε γενικό πλαίσιο.

Αιγάλεω: Φωτιά σε διαμέρισμα τα ξημερώματα - Στο νοσοκομείο ηλικιωμένηΣήμερα 07:01 | Ειδήσεις

Για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς έχει ξεκινήσει προανάκριση από τις αρμόδιες αρχές.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αυστραλία: Εθνικό πένθος στη χώρα μετά τη φονική επίθεση στο Σίδνεϊ08:44Μπλόκα Αγροτών: Κλειστή η εθνική οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης08:30Διόδια Αφιδνών: Διακοπή κυκλοφορίας προς Αθήνα, λόγω φωτιάς σε φορτηγό08:16Σήμερα η συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με την Πρόεδρο της Μολδαβίας, Μάγια Σάντου08:02Νεκρός ο σκηνοθέτης Ρομπ Ράινερ και η σύζυγός του - Βασικός ύποπτος ο γιος τους07:48Στις Βρυξέλλες Παπασταύρου και Τσάφος για το συμβούλιο των υπουργών Ενέργειας της ΕΕ07:34Αυστραλία: Αυστηρότεροι νόμοι για τα όπλα, μετά την επίθεση στο Σίδνεϋ07:20Αιγάλεω: Φωτιά σε διαμέρισμα τα ξημερώματα - Στο νοσοκομείο ηλικιωμένη07:06Μαύρη σοκολάτα: Χημική ουσία που περιέχει μπορεί να επιβραδύνει τη γήρανση06:52Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 15 Δεκεμβρίου06:38Ηράκλειο: Συνελήφθη αλλοδαπός για απόπειρα ληστείας και ναρκωτικά06:24Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα06:10Καβάλα: Κυνηγός πυροβόλησε τον φίλο του23:59Ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας σε εορταστικές εκδηλώσεις για το Χάνουκα σε όλο τον κόσμο μετά τη φονική επίθεση στο Σίδνεϊ 23:45Κομισιόν: Πρωταθλητής η Ελλάδα στη μείωση της φοροδιαφυγής: Κάτω από 10% το "κενό" ΦΠΑ το 202423:30Παναθηναϊκός: 2-1 τον Βόλο με "σφραγίδα" Ντέσερς και "σωτήρα" Λαφόν23:14Η ΟΛΜΕ συμμετέχει στην πανελλαδική απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ23:00Show Παυλίδη και 4-0 η Μπενφίκα 22:46Χανιά: Αιματηρή ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της πόλης22:32Άρης – Ολυμπιακός: Το ντέρμπι τα είχε όλα εκτός από γκολ22:18
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο