LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 09 Νοεμβρίου 2021 15:18

“Μαφία των Ρομά”: Στο εδώλιο 98 κατηγορούμενοι

Οι ληστές «χτυπούσαν» σε Αττική και Βόρεια Ελλάδα. Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι και δύο αστυνομικοί. Πότε ξεκινά η δίκη.

προφυλάκιση - αξιωματικού - ΕΛΑΣ - μαφία των Ρομά

Του Μανώλη Ασαριώτη 

Τον ερχόμενο Μάΐο αναμένεται να ξεκινήσει ύστερα από δύο αναβολές, η δίκη για την αποκαλούμενη «Μαφία των Ρομά». 

Στο εδώλιο θα καθίσουν 98 κατηγορούμενοι, 300 μάρτυρες έχουν κληθεί να καταθέσουν, για περισσότερες από 400 κλοπές και ληστείες. 

Πριν από πέντε χρόνια οι αστυνομικές αρχές είχαν προχωρήσει στις συλλήψεις και την εξάρθωση της πολυπληθούς σπείρας κακοποιών, που ονομάστηκε «Μαφία των Ρομά», καθώς η πλειονότητα των εμπλεκομένων είναι Ρομά, λειτουργούσαν -σύμφωνα με την ΕΛΑΣ- στα πρότυπα της ιταλικής μαφίας και ζούσαν πλουσιοπάροχα με βίλες και γρήγορα αυτοκίνητα. 

Στις 213 σελίδες της δικογραφίας, συμπεριλαμβάνονται 434 περιπτώσεις κλοπών - διαρρήξεων και ληστειών. 

Σύμφωνα με την έρευνα των αστυνομικών «χτυπούσαν» σε Αττική και Βόρεια Ελλάδα. Άρπαξαν χρηματοκιβώτια γεμάτα με μετρητά, κοσμήματα, πανάκριβα ρολόγια και χρυσές λίρες. 

Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι και δύο αστυνομικοί, οι οποίοι φέρονται να ενημέρωναν τα μέλη της συμμορίας για τις κινήσεις των αρχών, ώστε να αποφεύγουν τη σύλληψη, με αντάλλαγμα χρηματικά δώρα και ακριβές συσκευές κινητών τηλεφώνων. 

Φέρονται, μάλιστα, να τους προειδοποίησαν για τη μεγάλη επιχειρήση, που είχε στηθεί για τη σύλληψή τους, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί στην έφοδο να βρίσκουν άδεια σπίτια και άδειες τις κρύπτες από τα κλοπιμαία. 

Η δίκη έχει οριστεί για τον ερχόμενο Μάιο.

Ειδήσεις σήμερα: 

Βιασμός μαθητριών: τρίτη καταγγελία για το ίδιο ΕΠΑΛ

Συλλήψεις ανηλίκων για απόπειρα δολοφονίας μαθητή

Οι “Ράδιο Αρβύλα” τα “έσπασαν” και στην τηλεθέαση!

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Τρίκαλα: Χιόνισε στο Περτούλι (εικόνες)Σήμερα 09:47 | Τοπικά Νέα

Ασυνήθιστες εικόνες για τέτοια εποχή, με την περιοχή "ντυμένη στα λευκά", είδαν το πρωί του Σαββάτου, κάτοικοι και επισκέπτες στο Πετρούλι. Δείτε LIVE την εξέλιξη της κακοκαιρίας.

Πάσχα - Σκρέκας: Αρνί έως 10 ευρώ το κιλό στα σούπερ μάρκετΣήμερα 08:53 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Υπ. Ανάπτυξης στον ΑΝΤ1 για την ακρίβεια, τους ελέγχους και τα πρόστιμα στην αγορά. Πότε ενεργοποιούνται το “Καλάθι των νονών” και το “Καλάθι του Πάσχα”.

“Ανακαινίζω - Νοικιάζω”: εκατοντάδες εγκρίσεις αιτήσεων τις πρώτες ημέρεςΣήμερα 10:49 | Ειδήσεις

Δυναμικά και με ισχυρό ενδιαφέρον ξεκίνησε το πρόγραμμα “Ανακαινίζω – Νοικιάζω” του Yπ. Κοινωνικής Συνοχής. Οδηγός για τους δικαιούχους και την διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί.

Ρόδος - Χατζηνικόλας: Η Περιφέρεια έταξε βοήθημα στα παιδιά του νεκρού εθελοντή, αλλά... δεν μπορεί να το δώσει!Σήμερα 11:51 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει σε εξώδικο που έστειλε η χήρα του άτυχου εθελοντή, που πέθανε ενώ μαινόταν η μεγάλη φωτιά στην Ρόδο. "Απίθανη" είναι η απάντηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θείος δικάζεται για βιασμό της 10χρονης ανιψιάς του12:34Χατζηδάκης: Η Ελλάδα είναι η ευχάριστη έκπληξη της ευρωπαϊκής οικονομίας 12:20Ρόδος - Χατζηνικόλας: Η Περιφέρεια έταξε βοήθημα στα παιδιά του νεκρού εθελοντή, αλλά... δεν μπορεί να το δώσει!12:07Κρήτη: Επιτέθηκε στους γονείς του και τους ανάγκασε να κοιμηθούν σε εκκλησία11:54Δίκη Τραμπ: Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε11:41Τένις - Βαρκελώνη: Ο αντίπαλος του Τσιτσιπά στον ημιτελικό11:29“Ανακαινίζω - Νοικιάζω”: εκατοντάδες εγκρίσεις αιτήσεων τις πρώτες ημέρες11:16Ευρωεκλογές - Κασσελάκης: Περιοδεία σε 27 νησιά για 10 ημέρες11:02Βόρεια Κορέα: Δοκιμή σε τεράστια πυραυλική κεφαλή10:49Formula 1 - GP Σαγκάης: Ο Φερστάπεν επικράτησε στον αγώνα σπριντ10:35Μίμης Φωτόπουλος: Σαν σήμερα γεννήθηκε ο σπουδαίος ηθοποιός10:22Κουρέτας για Θεσσαλία: Σε λίγες ώρες έπεσε όση βροχή πέφτει σε 3,5 μήνες (βίντεο)10:10Κακοκαιρία - Τρίκαλα: Χιόνισε στο Περτούλι (εικόνες)09:57“Υγεία πάνω απ’ όλα”: υπέρταση στις γυναίκες, κατάψυξη ωαρίων και δυσορθογραφία09:4421η Απριλίου 1967: η ημέρα που η Ελλάδα “μπήκε στον γύψο”09:30Θεσσαλονίκη: Νεκρός οδηγός σε τροχαίο09:17Πάσχα - Σκρέκας: Αρνί έως 10 ευρώ το κιλό στα σούπερ μάρκετ09:04Ιράκ: Έκρηξη σε στρατιωτική βάση (βίντεο)08:51ΥΠΕΞ Ιράν για Ισραήλ: Δεν γίνεται επίθεση με παιδικά παιχνίδια08:37Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές βροχές και χαλάζι08:24
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο