LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 08 Νοεμβρίου 2021 08:53

Κορονοϊός – Παπαθανάσης: Δεν τίθεται θέμα επέκτασης της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών

Τι είπε για τα νέα μέτρα και τις εξαιρέσεις σε ΜΜΜ, super market και εκκλησίες, αλλά και τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο.

Κορονοϊός - εμβόλιο - υγειονομικοί - νησιά

Ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», κληθείς να σχολιάσει τα νέα μέτρα για την αναχαίτιση της πανδημίας που ισχύουν από το Σάββατο, υπενθύμισε ότι στα 3 προηγούμενα κύματα της πανδημίας η Κυβέρνηση στήριξε με 42 δις ευρώ εργαζομένους και επιχειρήσεις.

Όπως είπε ο κ. Παπαθανάσης στη συνέχεια, αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο 4ο κύμα της πανδημίας το οποίο θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν όλοι είχαν εμβολιαστεί και γι΄ αυτό αναγκαστήκαμε να πάρουμε μέτρα διατηρώντας όμως μια σχετική κανονικότητα και θα πρέπει να τα σεβαστούν όλοι γιατί δεν μπορεί να γίνει νέο lockdown.

Πρόσθεσε δε ότι η ανακοίνωση των μέτρων έφερε ήδη αύξηση των ραντεβού για εμβολιασμό. Ερωτηθείς για εξαιρέσεις που υπάρχουν είπε ότι στα ΜΜΜ δεν είναι δυνατόν να υπάρξει έλεγχος rapid test, αλλά έχει καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια και έχουν αυξηθεί τα δρομολόγια.

Για τα super market τόνισε ότι δεν μπορούν να εφαρμοστούν τα ίδια μέτρα και να αποκλειστούν οι ανεμβολίαστοι από την αγορά τροφίμων, ενώ για την Εκκλησία είπε ότι έχουν δοθεί όλες οι απαντήσεις και η Ιερά Σύνοδος εξέδωσε εγκύκλιο καλώντας τους πιστούς να εμβολιαστούν και να τηρούν τα μέτρα.

Ερωτηθείς σχετικά τόνισε ότι αυτή τη στιγμή η Κυβέρνηση δεν εξετάζει το μέτρο της επέκτασης της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων πέραν των υγειονομικών.

Τέλος και σε ότι αφορά τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο, είπε ότι έρχεται να στηρίξει την επιχειρηματικότητα ιδίως στην Περιφέρεια.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορονοϊός – νέα μέτρα: πως γίνεται η είσοδος σε τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες

Βόρεια Μακεδονία: Η αξιωματική αντιπολίτευση “ξορκίζει” τη Συμφωνία των Πρεσπών

Λογαριασμός ρεύματος: έρχεται νέο πακέτο ελαφρύνσεων

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟυκρανία – Μητσοτάκης: Πάγια θέση της Ελλάδας το απαραβίαστο των συνόρωνΣήμερα 16:39 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός, συμμετείχε στις τηλεδιασκέψεις των ηγετών της Ε.Ε. και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Έγκλημα Χαλάνδρι - 28χρονος: Ήθελα να την εκφοβίσω, αλλά θόλωσαΣήμερα 19:12 | Ειδήσεις

Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή πήρε ο κατηγορούμενος για την δολοφονία της 47χρονης έξω από το σπίτι της στο Χαλάνδρι.

Εγνατία Οδός – Κουτσούκος: Το 90% των τροχαίων οφείλεται αποκλειστικά στον ανθρώπινο παράγονταΣήμερα 19:15 | Ειδήσεις

Τι είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Εγνατίας Οδού, για το πολύνεκρο δυστύχημα που έγινε την Δευτέρα, λίγο πριν από σταθμό διοδίων.

Νέα Χαλκηδόνα: Εκτροπή πυροσβεστικού οχήματος (εικόνες)Σήμερα 16:31 | Ειδήσεις

Το Πυροσβεστικό όχημα, εξετράπη της πορείας του και έπεσε σε τοίχο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας από τους 4 πυροσβέστες που έπεσε στο οδόστρωμα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ισχυρή καταιγίδα έπληξε την Αττική20:23Έγκλημα Χαλάνδρι - 28χρονος: Ήθελα να την εκφοβίσω, αλλά θόλωσα20:07ΠΑΟΚ: Οι φίλαθλοι μας να μην πλησιάσουν το γήπεδο της Ριέκα19:52Εγνατία Οδός – Κουτσούκος: Το 90% των τροχαίων οφείλεται αποκλειστικά στον ανθρώπινο παράγοντα19:35Χίος: 33χρονος συνελήφθη για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά της πρώην συντρόφου του19:19Τραγωδία στην Εγνατία - Αυτόπτες μάρτυρες στον ΑΝΤ1: Φώναζαν "σώστε μας"19:04Κατερίνη: Φυλακισμένος εκβίαζε 46χρονο ζητώντας του εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ18:51Ο Σωτήρης Νίνης “κρέμασε” τα παπούτσια του18:33Συνελήφθη, με ευρωπαϊκό ένταλμα, 52χρονος κατηγορούμενος για εμπρησμό18:16Φωτιές στην Αχαΐα: Προφυλακιστέοι οι κατηγορούμενοι για εμπρησμό18:00Ο Πούτιν πρότεινε να συναντηθεί με τον Ζελένσκι στη Μόσχα17:47ΠΑΣΟΚ: Επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στο σύνολο του πυροσβεστικού προσωπικού17:33Ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων ηγετών για τις εξελίξεις στην Ουκρανία17:18Νέα Χαλκηδόνα: Εκτροπή πυροσβεστικού οχήματος (εικόνες)17:04Ουκρανία – Μητσοτάκης: Πάγια θέση της Ελλάδας το απαραβίαστο των συνόρων16:50Βασίλης Κικίλιας: Πρόστιμα και αυστηροί έλεγχοι στα πλοία16:37Ο Τραμπ παραδέχθηκε ότι είναι πιθανον ο Πούτιν να μην θέλει συμφωνία16:23Κέρκυρα: Τραυματισμός 11χρονου μετά από σύγκρουση jet ski με φουσκωτό16:09Φινλανδία: 30χρονος βουλευτής βρέθηκε νεκρός στο κοινοβούλιο15:53Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)15:39
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο