LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 06 Νοεμβρίου 2021 10:25 | Ανανέωση: 06 Νοεμβρίου 2021 10:25

Κορονοϊός - Καφούνης: καμία ευθύνη στα μαγαζιά για πελάτες χωρίς πιστοποιητικά

Έντονες αντιδράσεις από καταστήματα εστίασης και εμπορικά μαγαζιά για τα νέα μέτρα που έχουν τεθεί σε ισχύ. Τι ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών. Ποιοι μιλούν για τραγέλαφο και μέτρα εκτός λογικής.

Πρωινοι Τύποι - Δαβερώνης - Καφούνης

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» του ΑΝΤ1, για τα νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα για το λιανεμπόριο και την εστίαση, λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού, ο Γιάννης Δαβερώνης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εστιατόρων και συναφών επαγγελμάτων είπε ότι ήδη προκαλούνται προβλήματα μεταξύ εργαζόμενων και πελατών που αρνούνται τον έλεγχο και διαφωνούν με το νέο πλαίσιο, τονίζοντας ακόμη ότι «ασφαλώς και θα πέσει η δουλειά. Ο κόσμος σε ένα εστιατόριο, σε ένα καφέ, σε ένα μπαρ πάει για να διασκεδάσει. Τώρα όποιος πάει θα πάει με έναν προβληματισμό αν θα μπει, αν θα τον δεχθούν».

Μάλιστα, ο κ. Δαβερώνης είπε ότι θα έπρεπε να διατηρηθεί το προηγούμενο καθεστώς, αναφέροντας «θα μπορούσαμε να λειτουργήσαμε στους εσωτερικούς χώρους μόνο για εμβολιασμένους και στους εξωτερικούς χώρους όπως λειτουργούσαμε μέχρι σήμερα», υπογραμμίζοντας ότι «δεν είναι στα όρια της λογικής τα νέα μέτρα, ξεφεύγουμε και πάμε σε τραγέλαφο»

Από την πλευρά του, ο Σταύρος Καφούνης, Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών και Αντιπρόεδρος της ΕΣΕΕ, είπε στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» ότι «είμαστε μπροστά σε μια αδικία, καθώς το λιανεμπόριο έχει επιδείξει πιστή τήρηση των μέτρων και δεν έχει συμβάλλει στην διασπορά του κορονοϊού. Δημιουργούνται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού».

Εξήγησε ότι «σε κατάστημα με έναν εργαζόμενο, όπως είναι η πλειονότητα των εμπορικών καταστημάτων, αυτός θα πρέπει να κάνει έλεγχο, να εξυπηρετήσει τον καταναλωτή και παράλληλα να πρέπει να ελέγξει δεύτερο καταναλωτή που θα μπει στο κατάστημα και αν δεν προλάβει και γίνει έλεγχος από τις Αρχές, θα επιβληθεί πρόστιμο που είναι πολύ βαρύ, είναι 5.000 ευρώ, ενώ προβλέπεται και σφράγισμα του καταστήματος».

«Πρόταση μας η ευθύνη να φύγει από το κατάστημα και να αφορά αποκλειστικά τον πελάτη η ευθύνη για το εάν είναι εμβολιασμένος, αν έχει τα απαραίτητα πιστοποιητικά ή αν έχει κάνει το rapid test. Η ευθύνη θα πρέπει να βαρύνει τον καταναλωτή. Δεν μπορεί να γίνουμε εμείς και αστυνομικοί και δεν μπορεί να επιβάλλονται τέτοιες ποινές σε εμπορικά καταστήματα με έναν εργαζόμενο», είπε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.

Κατέληξε μάλιστα τονίζοντας ότι «οποιοδήποτε μέτρο δεν μπορεί να γίνεται με διαχωρισμό του λιανεμπορίου, μου φαίνεται αδιανόητο κάποιος να μπορεί να προμηθευθεί τρόφιμα χωρίς να έχει κάνει rapid test».

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο: διαμελίστηκε οδηγός μηχανής

Ομίχλη - “Sea Smoke”: προβλήματα και “μαγικές εικόνες”

Μαρίλια Μεντόσα: Νεκρή σε αεροπορικό δυστύχημα η τραγουδίστρια (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΞάνθη: Εικόνες από το σημείο του μοιραίου δυστυχήματος – Ποιοι επέβαιναν στα οχήματαΣήμερα 17:29 | Ειδήσεις

Το τραγικό περιστατικό, το οποίο σημειώθηκε νωρίτερα στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, κόστισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους.

Γυναικοκτονία στο Χαλάνδρι - 28χρονος: Την σκότωσα επειδή με διέβαλε σε κοινούς γνωστούςΣήμερα 15:25 | Ειδήσεις

Για την υπόθεση συνελήφθη ο 28χρονος ημεδαπός, ο οποίος δεν είχε φύγει από το σημείο και στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο μαχαίρια.

Σκοπιά Φαρσάλων: Πρωτοφανές καιρικό φαινόμενο – Καταιγίδα έριξε τη θερμοκρασία κατά 13.5°C σε δύο ώρεςΣήμερα 16:47 | Ειδήσεις

Η κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας συνέπεσε χρονικά με την κορύφωση της βροχόπτωσης.

Γιώργος Μαζωνάκης: Πήρε εξιτήριο από το Δρομοκαΐτειο - "Όλα καλά", είπε (βίντεο)Σήμερα 12:56 | Ειδήσεις

Ο τραγουδιστής δεν θέλησε να απαντήσει σε ερωτήσεις για την οικογένειά του 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ξάνθη: Εικόνες από το σημείο του μοιραίου δυστυχήματος – Ποιοι επέβαιναν στα οχήματα17:48Ντόναλντ Τραμπ: Μεγάλη τιμή που υποδεχόμαστε τόσους Ευρωπαίους ηγέτες17:34Ξάνθη: Έληξε η προσωρινή εκτροπή κυκλοφορίας των οχημάτων επί της Εγνατίας οδού Κομοτηνής – Ξάνθης17:20Ασπρόπυργος: Συνελήφθη 25χρονη στο σπίτι της οποίας εντοπίστηκαν πιστόλι, σπαθί και ξιφίδια17:06Σκοπιά Φαρσάλων: Πρωτοφανές καιρικό φαινόμενο – Καταιγίδα έριξε τη θερμοκρασία κατά 13.5°C σε δύο ώρες16:52Σικελία: Γέφυρα καταρρέει ενώ τη διασχίζουν οχήματα (βίντεο)16:38Πάτρα: Συνελήφθη για εμπρησμό ο 21χρονος μάρτυρας υπεράσπισης του 25χρονου, για την πυρκαγιά στο Γηροκομείο16:24Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)16:10Γυναικοκτονία στο Χαλάνδρι - 28χρονος: Την σκότωσα επειδή με διέβαλε σε κοινούς γνωστούς15:56Σεισμός τώρα 4,1 Ρίχτερ στην Κρήτη15:43Πορτογαλία: Ένας πυροσβέστης έχασε τη ζωή του15:29Κυριάκος Μητσοτάκης: Το ΕΣΥ αλλάζει, γίνεται πιο ανθρώπινο και αποτελεσματικό15:15Πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Καλό Πηγάδι Φωκίδας15:00Θεσσαλονίκη: 5χρονος υπέστη έγκαυμα σε παιχνίδι αναψυκτηρίου14:46Συνάντηση Τραμπ - Ζελένσκι: Επίδειξη ισχύος στο Οβάλ Γραφείο14:32Τροχαίο δυστύχημα στην Ξάνθη: Απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στο σημείο14:18Ανατροπή ασθενοφόρου στο Γουδί: Πέθανε ο ασθενής που ήταν μέσα μετά από σύγκρουση με ΙΧ14:04Ξάνθη: Τρία άτομα απανθρακώθηκαν μετά από σύγκρουση φορτηγού με ΙΧ13:52Το WhatsApp ανακοίνωσε ότι η Μόσχα επιχειρεί να το μπλοκάρει13:38Χαλκιδική: Απολογούνται οι πέντε 17χρονοι για την επίθεση σε δύο 15χρονους στη Νέα Ποτίδαια13:24
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο