LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 06 Νοεμβρίου 2021 09:04 | Ανανέωση: 06 Νοεμβρίου 2021 09:18

Κορονοϊός: - Χρυσόστομος: υποχρεωτικός εμβολιασμός στους κληρικούς

Τι λέει ο Μητροπολίτης Δωδώνης για παπά που αρνήθηκε να του φιλήσει το χέρι εμβολιασμένος διάκονος. Τι ζητά από Πολιτεία και Εκκλησία.

Πρωινοί Τύποι - Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος - Βασιλακόπουλος

Καλεσμένος στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» του ΑΝΤ1 ήταν ο Μητροπολίτης Δωδώνης, Χρυσόστομος.

Ερωτηθείς για τον κορονοϊό και τον εμβολιασμό αποκάλυψε ότι «παπάς δεν επέτρεψε σε διάκο να του φιλήσει το χέρι, διότι ήταν εμβολιασμένος», προσθέτοντας «αυτοί όλοι είναι παλαβοί, θέλουν διάβασμα, ότι κι αν είναι: λαϊκοί, γιατροί ή κληρικοί. Κάθε ημέρα έχουμε τόσους ανθρώπους που μολύνονται και έχουμε και αυτούς που λένε τόσες βλακείες».

«Έχω πει κατ΄ επανάληψη ότι θα έπρεπε να υπάρχει με μια μονοκοντυλιά ότι “άπαντες οι μισθοδοτούμενοι από το Δημόσιο και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου θα έπρεπε υποχρεωτικά να κάνουν το εμβόλιο”. Δεν μπορεί μια νοσηλεύτρια να λέει ότι θέλει ή να λέει ότι θέλει ένας παπάς, ο οποίος πρέπει να κατευθύνει το ποίμνιο του όχι μόνο για την σωτηρία την πνευματική, αλλά και την σωματική».

Ο Καθηγητής Πνευμονολογίας ΜΕΘ, Θόδωρος Βασιλακόπουλος, εξήρε τον λόγο του Μητροπολίτη, λέγοντας ότι τέτοιες φωνές ειναι εκείνες που πρέπει να εισακούονται απο τους πιστούς.

Ο Μητροπολίτης Δωδώνης είπε ότι όπως μια επιχείρηση περιμένει να δεχθεί με ασφάλεια τους πελάτες της έτσι και οι ναοί πρέπει να δέχονται με ασφάλεια τους πιστούς, οι οποίοι με τον οβολό τους στηρίζουν τους ναούς για να καλύπτουν τα έξοδα τους, τονίζοντας συχνά ότι «πρέπει όλοι να κινηθούμε προς την κατεύθυνση να υπάρξει υποχρεωτικός εμβολιασμός».

Ειδήσεις σήμερα:

Κορονοϊός: Όλα τα μέτρα που ισχύουν από το Σάββατο

Ομίχλη - “Sea Smoke”: προβλήματα και “μαγικές εικόνες”

Επεισόδια - Πυροσβέστες: Έρευνα της ΕΛΑΣ για τους τραυματισμούς

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή22:14Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40Αλέν Ντελόν: Η Ουκρανία θα του απονείμει παράσημο20:26Το βίντεο του ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο στο TikTok και οι αντιδράσεις των γονιών20:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο