Συνταγή για σαραγλί σιροπιαστό από τον Πέτρο Συρίγο
Σαραγλί, σιροπιαστό και τραγανό με την πιο εύκολη συνταγή ετοίμασε στο "Πρωινό" ο σεφ της εκπομπής Πέτρος Συρίγος. Θα ξετρελαθείς με την γεύση αλλά και με το πόσο εύκολα μπορείς να το φτιάξεις!
Συστατικά για το σαραγλί
Για τα σαραγλί :
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 80 γρ φιστίκι αιγίνης
- 80 γρ καρυδόψυχα
- 80 γρ. αμύγδαλο
- 1 κ.τ.σ κανέλα σκόνη
- 1 κ.τ.σ φρυγανιά τριμμένη
- 300 γρ. βούτυρο λιωμένο
- Για το σιρόπι:
- 460 γρ. νερό
- 700 γρ. ζάχαρη
- 2 φλούδες λεμόνι
- 2 φλούδες πορτοκάλι
- 1 ξύλο κανέλας
Η συνταγή για το σαραγλί
Για το σιρόπι:
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και, όταν πάρει βράση, χρονομετρούμε 4 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Για τα σαραγλί:
- Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και το κρατάμε στην άκρη.
- Στο μπλέντερ θρυμματίζουμε το φιστίκι, το αμύγδαλο και τα καρύδια και τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με την κανέλα και τη φρυγανιά.
- Ανοίγουμε ένα φύλλο κρούστας και, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο, ραντίζουμε με το βούτυρο και πασπαλίζουμε με τα υλικά που έχουμε θρυμματίσει (περίπου 1 κ.τ.σ για κάθε φύλλο).
- Τοποθετούμε τη βελόνα πάνω στο φύλλο στο κάτω μέρος (βάζουμε μια βελόνα ή ξυλάκι ή καλαμάκια) ώστε να εξέχει από το φύλλο αριστερά και δεξιά.
- Τυλίγουμε από κάτω προς τα πάνω το 1/3 του φύλλου και στη συνέχεια ρολάρουμε να τυλιχτεί όλο το φύλλο.
- Με τα δάχτυλά μας “σουρώνουμε” το φύλλο προς τα μέσα και αφαιρούμε τη βελόνα.
- Τοποθετούμε όλα τα τα σαραγλί σε ένα βουτυρωμένο ταψί.
- Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα και ότι βούτυρο μείνει αλείφουμε πάνω τους.
- Ψήνουμε στους 160 για 50 λεπτά.
- Βγάζουμε και σιροπιάζουμε επί τόπου με το κρύο σιρόπι.
- Τα βάζουμε σε σχάρα να στραγγίξουν.
- Όταν κρυώσουν βάζουμε λίγο σοκολάτα στο κέντρο που έχει κενό και διατηρούμε στο ψυγείο.
Ψήφος αποδήμων: Το σποτ του Υπουργείου Εσωτερικών (βίντεο)
Γλυκά Νερά - μικρή Λυδία: Η μητέρα της Καρολάιν άλλαξε στάση προς τους γονείς του πιλότου
Γυναικοκτονία στην Ιεράπετρα: Συγκλονίζει η κόρη της Νεκταρίας και του συζυγοκτόνου (βίντεο)