LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 04 Νοεμβρίου 2021 11:35 | Ανανέωση: 04 Νοεμβρίου 2021 12:07

Θεσσαλονίκη: Κατάρρευση οροφής σε σχολική αίθουσα! (εικόνες)

H καθηγήτρια είχε παρατηρήσει μια περίεργη ρωγμή στην οροφή. Απο θαύμα δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Πτώση ψευδοροφής - σχολείο - Θεσσαλονίκη

Από θαύμα γλίτωσαν οι 20 μαθητές του δευτέρου τμήματος της ΣΤ Τάξης του 4ου δημοτικού σχολείου στην Πυλαία Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα το πρωί κατέρρευσε όλη η ψευδοροφή της σχολικής αίθουσας στην οποία στεγάζεται το συγκεκριμένο τμήμα.

Η παρατηρητικότητα της καθηγήτριας που αποδείχθηκε σωτήρια.

Πτώση ψευδοροφής - σχολείο - Θεσσαλονίκη

Την ώρα που συνέβη το περιστατικό, τα παιδιά κανονικά είχαν μάθημα. Ωστόσο σήμερα τα τμήματα της ΣΤ τάξης του σχολείου επρόκειτο να πάνε εκδρομή.

Πτώση ψευδοροφής - σχολείο - Θεσσαλονίκη

Λίγο πριν την αναχώρηση, η καθηγήτρια παρατήρηση μια περίεργη ρωγμή στην οροφή και ως εκ τούτου άφησε τα παιδιά να βγουν έξω 5 λεπτά νωρίτερα. Λίγες στιγμές αργότερα, όλη η ψευδοροφή έπεσε.

Πληροφορίες αναφέρουν πως στην οροφή εκτελέστηκαν το περασμένο καλοκαίρι εργασίες μόνωσης από ιδιωτικό συνεργείο.

Πηγές από το δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη αναφέρουν ότι ο δήμαρχος έδωσε αμέσως εντολή να διερευνηθούν οι ευθύνες του εργολάβου που πραγματοποίησε τις εργασίες μόνωσης στην συγκεκριμένη αίθουσα.

πηγή: thestival.gr

Αντιδράσεις κομμάτων

Σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται «Μια φωτογραφία από την κατάρρευση της οροφής σε σχολείο της Πυλαίας Θεσσαλονίκης, 1.000 λέξεις για την κατάσταση της Παιδείας την περίοδο Μητσοτάκη-Κεραμέως. Με οροφές να πέφτουν, σχολεία να πλημμυρίζουν, σχολικά γεύματα να μη δίνονται, 38.000 κρούσματα κορονοϊού σε μαθητές και μαθήτριες, τμήματα να συγχωνεύονται και 200.000 παιδιά να συνωστίζονται σε ακατάλληλες αίθουσες.  Η κυβέρνηση αδιαφορεί για τις παιδαγωγικές και υγειονομικές συνέπειες της πανδημίας. Ταυτόχρονα, αδιαφορεί παντελώς για τον απαραίτητο εκσυγχρονισμό των σχολικών κτιρίων, τα οποία «φέρουν τις ρωγμές» της παλαιότητας και της μνημονιακής περιόδου. Καμία σχετική πρόβλεψη στον κρατικό προϋπολογισμό, καμία πρόβλεψή και στις δράσεις του Ταμείου Ανάκαμψης». 

Η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ αναφέρει, μεταξύ άλλων, «το τραγικό γεγονός που συνέβη στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Πυλαίας, όπου κατέρρευσε η στέγη σε αίθουσα διδασκαλίας, δείχνει πραγματικά τη γύμνια πρώτα από όλα της κυβέρνησης και φυσικά και της Δημοτικής Αρχής για τη λειτουργία των σχολείων. Έχουν εγκληματικές ευθύνες, αφού ήταν θέμα τύχης που δεν είχαμε τραυματισμούς ή χειρότερες εξελίξεις. Το συγκεκριμένο παράδειγμα έρχεται μετά από μια σειρά άλλων αντίστοιχων γεγονότων στην περιοχή. Πέρυσι έπεσε ο ανεμιστήρας σε σχολική τάξη σχολείου της Θεσσαλονίκης, πρόπερσι είχαμε τα ποντίκια στις αίθουσες του ειδικού σχολείου στην Πυλαία, πριν λίγο καιρό πλημμύρισαν σχολεία, αλλού είναι διπλάσιοι μαθητές από αυτούς που αντέχει το κτήριο, όπως χαρακτηριστικά συμβαίνει στο 2ο Λύκειο της Πυλαίας, όπου γονείς και μαθητές πραγματοποιούν κινητοποιήσεις. Αυτή λοιπόν είναι ιεράρχηση της κυβέρνησης για τα σχολεία. Αυτό είναι το «σύγχρονο και αυτόνομο» σχολείο που θέλει να φτιάξει».


Ειδήσεις σήμερα:

Κορονοϊός: Δωρεάν rapid test σε 185 σημεία την Πέμπτη

Καιρός: Αυξημένη υγρασία και τοπικές ομίχλες την Πέμπτη

Κορονοϊός – Οικονόμου: τα νέα μέτρα είναι ρεαλιστικά και εφαρμόσιμα

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΙνστιτούτο "Αλέξης Τσίπρας": Ανακοινώθηκαν τα 41 ονόματα του Επιστημονικού ΣυμβουλίουΣήμερα 19:09 | Ειδήσεις

Ανάμεσά τους βρίσκονται πρόσωπα από τον πολιτικό, τον επιστημονικό, αλλά και τον ακαδημαϊκό χώρο.

Λειψυδρία: Μάχη με τον χρόνο δίνει η κυβέρνηση - Το σχέδιο "Εύρυτος"Σήμερα 19:43 | Ειδήσεις

Το σχέδιο "Εύρυτος" για την διαχείριση των αποθεμάτων νερού, κινείται σε επτά άξονες. Μεταξύ άλλων, προβλέπει εκτροπές ποταμών και ενεργοποίηση εφεδρικών γεωτρήσεων για την υδροδότηση της Αττικής.

Πειραιάς: Λεωφορείο παρέσυρε ηλικιωμένη την ώρα της επιβίβασηςΣήμερα 19:35 | Ειδήσεις

Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα.

Τέμπη: Ένταση στη δίκη για τα χαμένα βίντεοΣήμερα 19:53 | Ειδήσεις

Ξέσπασαν συγγενείς θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη, για την νέα καθυστέρηση, στην έναρξη της πρώτης δίκης που σχετίζεται με το δυστύχημα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τέμπη: Ένταση στη δίκη για τα χαμένα βίντεο20:04Λειψυδρία: Μάχη με τον χρόνο δίνει η κυβέρνηση - Το σχέδιο "Εύρυτος"19:50Πειραιάς: Λεωφορείο παρέσυρε ηλικιωμένη την ώρα της επιβίβασης19:35Ινστιτούτο "Αλέξης Τσίπρας": Ανακοινώθηκαν τα 41 ονόματα του Επιστημονικού Συμβουλίου19:21Κίνα: Ο Ντόναλντ Τραμπ θα επισκεφθεί την χώρα του χρόνου19:03Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι 5 κατηγορούμενοι για το συμβάν στην Περαία18:46Αντιπαράθεση Ερντογάν – Μερτς στην Άγκυρα: Η Γερμανία δεν βλέπει τι γίνεται στη Γάζα;18:30Χαλκίδα: Συνελήφθη ο οδηγός μηχανής που παρέσυρε και εγκατέλειψε παιδί18:16Θεοδωρικάκος: Επενδύουμε στην παραγωγική Ελλάδα και στην αναγέννηση της ελληνικής περιφέρειας18:02Η Χαμάς παρέδωσε τις σορούς δύο ισραηλινών ομήρων στον Ερυθρό Σταυρό17:48Αποκαλύψεις - Κερατέα: 31χρονη μαχαίρωσε τον σύντροφό της και εξαφανίστηκε17:34Εύβοια: Μηχανή παρέσυρε μικρό παιδί και το εγκατέλειψε17:20Τι αλλάζει στο νυχτερινό ρεύμα από 1η Νοεμβρίου;17:06Νέες επιδρομές του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας16:52Παύλος Μαρινάκης: Μηδενική ανοχή στη μη χρήση κράνους16:38Μοσχάτο: Συνελήφθησαν 6 ανήλικοι για κακοποίηση 13χρονου16:24Κυκλώνας Μελίσα: Σκόρπισε την καταστροφή, δυναμώνει και πάει προς τις Βερμούδες16:10Γαλλία: Σύντομα η πολυαναμενόμενη επιστροφή του Πολ Πογκμπά στα γήπεδα15:55Υπουργός Οικονομικών ΗΠΑ Μπέσεντ: Ολοκληρώσαμε τη συμφωνία για το Tik Tok 15:40Κιλκίς: 83χρονος άνδρας συνελήφθη μετά από αποτυχημένη απόπειρα ένοπλης ληστείας 15:26
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο